logo
duminică, 16 iunie 2019


Categorii

2018 | Peste 100.000 de bucureșteni au lecturat în biblioteci

Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi cele 30 de filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti au înregistrat în 2018, potrivit cifrelor transmise News.ro, aproximativ 101.000 de utilizatori.

Datele puse la dispoziţia News.ro fac referire la numărul celor înscrişi care au frecventat sălile de lectură şi care au folosit serviciile filialelor bibliotecilor.

Biblioteca Naţională a României

În perioada ianuarie – noiembrie 2018, aproximativ 22.800 de utilizatori au folosit cele şase săli ale BNaR.

Potrivit informaţiilor oferite News.ro de reprezentanţi ai instituţiei, cei mai mulţi – circa 8.800 de utilizatori – au accesat în cele 11 luni în sala de ştiinţe filologice „Mihai Eminescu”.

În sala de ştiinţe juridice „Mircea Djuvara” au fost înregistraţi aproximativ 4.000 de utilizatori, iar 3.500 au folosit sala de copii şi tineret „Ionel Teodoreanu”. Cei mai puţini – aproximativ 1.500 - au utilizat sala de periodice „Gheorghe Asachi”.

Sala de ştiinţe economice „Virgil Magdearu” a fost folosită de aproximativ 3.000 de persoane, iar sala „American Corner”, de aproximativ 2.000 de persoane în acelaşi interval de timp.

Media utilizatorilor în spaţiile libere – unde nu este necesar un permis de cititor – a fost anul acesta de 360 de persoane pe zi.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Numărul cititorilor inscrişi la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2018, a fost de 14.152, potrivit datelor oferite News.ro de instituţie. Din total, 6.733 s-au înscris la unitatea centrală şi 7.419, la cele 16 biblioteci filiale.

În unitatea centrală, cele 15 spaţii au fost folosite în cele zece luni de 48.401 persoane. Cea mai accesată sală a fost „G. Dem. Teodorescu”, cu 11.455 de utilizatori.

Situaţia pe spaţiile din unitatea centrală: Sala Europa - 4.033, Sala Minerva - 5.685, Sala „G. Dem. Teodorescu” - 11.455, Sala „Titu Maiorescu” - 6.658, Sala „Şt. O. Iosif” - 6.678, Sala „C. Rădulescu Motru” (Secţia Pedagogică „I. C. Petrescu”) - 2.618, Sala „Simion Mehedinţi” (Secţia Pedagogică „I. C. Petrescu”) - 2.567, Sala Multimedia „Ing. Petre Badea” - 3.114 , Sala Microformate – 2, Sala „Robert Schuman” sau Centrul de Documentare Europeană – 395, Sala „Mircea Tomescu" oferă spre consultare documente ce aparţin domeniului energiei – 587, Sala Profesorilor „Al. Tzigara-Samurcaş” - 1.965, Sala Internet - 2.346, Cabinete pentru studiul individual – 298.

În bibliotecile filiale, numărul total de utilizatori care au frecventat sălile de lectură a fost de 122.100. Accesul în sălile de lectură ale BCU se face doar pe baza unui permis de bibliotecă, unic şi netransmisibil.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti

BMB este o reţea de biblioteci publice care facilitează accesul la informare şi lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Filialele sale, 30 la număr, sunt răspândite în toate sectoarele Bucureştiului.

Datele oferite News.ro fac referire la perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2018.

48.456 de utilizatori au fost înregistrați la BMB

Totalul vizitelor utilizatorilor înregistraţi şi neînregistraţi (utilizatori care au accesat serviciile BMB şi au participat la activităţile organizate în toate filialele în 2018) a fost de 418.748.

Media vizitelor utilizatorilor înregistraţi şi neînregistraţi a fost de 40.081 pe lună, la nivel de reţea BMB, şi de 1.336 pe lună, la nivel de filială.

Filiala „Alexandru Odobescu” a fost deschisă pentru public pe 3 septembrie 2018. Aici au fost înregistrate 3.935 de vizite.

Filiala „George Călinescu” a fost deschisă pentru lucrul cu publicul până la data de 23 februarie 2018, astfel că au fost înregistrate 288 de vizite. În aceeaşi situaţie s-a găsit şi filiala „I.L. Caragiale”, unde au fost înregistrate 1.733 de vizite.

Filiala Mediateca a fost deschisă pentru lucrul cu publicul începând cu 15 mai 2018, fiind înregistrate 4.226 de vizite, iar filiala „Elena Văcărescu”, începând cu 9 mai 2018, înregistrând 250 de vizite.

Cele mai multe vizite în perioada ianuarie – septembrie 2018 au fost înregistrate la filiala „Mihail Sadoveanu”, 65.148.

Între cele mai accesate se numără „Ion Creangă”, cu 37.705 de vizite, „Dimitrie Cantemir”, cu 28.554 de vizite, şi „B.P. Haşdeu”, cu 16.229 de vizite.

Sursa: news.ro

21 dec 12:35
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentMet Gala 2019 | Kim Kardashian şi-a făcut apariţia „udă leoa...

Vedeta Kim Kardashian şi-a făcut apariţia într-o ţinută provocatoare la Gala Muzeului Metropolitin, cel mai aşteptat eve...

SocialUn nou caz de CREŞĂ a groazei: Două îngrijitoare ar fi agres...

Poliţiştii au început cercetările la o creşă din Năvodari, judeţul Constanţa, după ce două educatoare au fost acuzate de...

EntertainmentExtravaganţă sub privirile tuturor: Lady Gaga s-a dezbrăcăt ...

Cântăreaţa americană Lady Gaga a schimbat patru ţinute în 15 minute la ediţia de anul acesta a Met Gala de la New York, ...

SocialReferendum 2019. Opinia unui ONG: Întrebările sunt un simplu...

APADOR-CH, asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, consideră că întrebările anunţate pentru referendumul din 26 ma...

SocialOm de afaceri din Braşov inclus în Topul Forbes, reţinut dup...

Un cunoscut om de afaceri din Braşov a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că şi-a omorât bunica, anunţă Parchetu...

SocialUrgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în s...

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marţi o ...

SocialCaz medical, afectat de vremea rea. Ambulanţă blocată 15 ore...

O ambulanţă a rămas blocată 15 ore într-o localitate din Argeş, unde mersese la o femeie aflată în stop cardio-respirato...

PoliticLIVE Un nou judecător la CCR. Camera Deputaţilor alege ACUM ...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de j...

SocialATP Madrid: Radu Albot i-a cedat în trei seturi lui Fernando...

Tenismanul moldovean Radu Albot, numărul 44 mondial, nu a reuşit să se califice în şaisprezecimile de finală ale turneul...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].