logo
joi, 15 noiembrie 2018


Categorii

A mai trecut o şedință de Guvern fără amnistie

UPDATE. Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de azi apar două proiecte de ordonanţă de urgenţă: unul în domeniul mediului, iar altul în cultură.

UPDATE Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a confirmat că Executivul nu a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Jurnalist: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea?

Nelu Barbu: În şedinţa de guvern de azi nu a existat ordine suplimentară.

Jurnalist: Guvernul intenţionează să adopte o astfel de ordonanţă?

Nelu Barbu: La această întrebare a răspuns, nu o dată, ministrul Justiţiei. Nu am nimic de adăugat.

UPDATE Premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de Guvern:

Ieri am avut o întrevedere cu preşedintele Iohannis pe tema preşedinţiei Consiliului UE. Am discutat atât despre stadiul pregătirii dosarului, cât şi aspecte tehnice. Întrevederea de ieri se înscrie în mecanismul de cooperare instituţională între guvern şi Adminsitraţia Prezidenţială.

Mă bucur să anunţ semnarea contractelor de finaţere pentru demararea a două mari proiecte în valoare de 12 milioane de euro: Biblioteca digitală a României şi elaborarea codului patrimoniului cultural şi protejarea monumentelor istorice.

Discutăm în şedinţa de azi şi despre programul de investiţii în domeniul culturii.

Am veşti bune în perspectiva meciurilor pentru Campionatul European din 2020. Compania Naţională de Investiţii a semnat ieri proiectul pentru stadionul Steaua. Al doilea contract se referă la studiul de vezabilitate pentru stadionul Dinamo.

Azi se discută studiul de fundamentare pentru autostradă Comarnic-Braşov.

1. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul protecţiei mediului şi al regimului străinilor.

2. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul culturii, precum şi pentru modificarea unor acte normative“, sunt cele două proiecte care apar pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a susţinut, în această dimineaţă, că în ministerul pe care îl conduce nu a existat şi nu există un proiect referitor la amnistierea sau graţierea unor fapte de corupţie. Ministrul a făcut aceste precizări în contextul în care Guvernul se reuneşte joi în şedinţă pentru a doua oară în această săptămână, de fiecare dată în spaţiul public apărând informaţii privind adoptarea unui astfel de proiect.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit ieri cu preşedintele Klaus Iohannis, la iniţiativa acestuia, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Şeful statului şi premierul s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului să demisioneze pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”.

Conform programului anunţat de către Administraţia Prezidenţială, dar şi de către Guvern, întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni de la ora 10.30.

Întâlnirea preşedintelui cu premierul are loc la solicitarea şefului statului, în contextul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Este foarte probabil ca presedintele Iohannis sa-i fi explicat Vioricai Dancila care sunt consecintele unei ordonante de Urgenta prin care sa saboteze Justitia pentru favorizarea faptuitorilor de acte de coruptie (gen abuz in serviciu). OUG-urile privind legile justiţiei sau amnistie şi graţiere, pe care le cere Dragnea, pe langa faptul ca vor . declansa un val de proteste în ţară şi străinătate 'o vor pune pe Dancila sub acuzare pentru subminaarea stabilitatii şi ordinii constituţionale din România.

Dacă e marţi, nu e amnistie...

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat că în şedinţa de marţi a Guvernului nu s-a discutat despre un act normativ privind amnistia şi graţierea şi a confirmat că joi va avea loc o nouă şedinţă a Executivului.

“Nu a fost vorba în şedinţa de Guvern despre un act privind amnistia şi graţierea. (...) O să fie şi joi şedinţă de Guvern, ora deocamdată nu v-o pot comunica. Biroul de presă va anunţa”, a spus Barbu, arătând că ordinea de zi pentru reuniunea de joi va fi anunţată în acea zi.

El a explicat motivele pentru care săptămâna aceasta au loc două şedinţe de Guvern.

“Pentru că în această zi a fost adoptat un act foarte important, acea OUG privind mediul, care nu suporta amânare şi s-a luat decizia să se facă această şedinţă pentru a se adopta acest act, pe de-o parte. Pe de altă parte, ştiţi foarte bine că, având în vedere că se apropie vacanţa parlamentară, sunt acte normative ce au nevoie de adoptare şi nu suportă amânare şi, în funcţie de avizele care vor veni atunci, joi vor fi puse pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern”.

Să fie azi Joia Neagră?

Guvernul Dăncilă se reuneşte din nou în şedinţă, joi. Este a doua şedinţă din această săptămână, o situaţie mai puţin obişnuită, care a dat naştere la speculaţii despre posibila adoptare a unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Şedinţa Guvernului, anunţată oficial abia marţi după-amiază, este programată pentru ora 13.00. Nu a fost publicată până acum ordinea de zi.

“Tematica şi ordinea de zi o putem comunica doar în ziua şedinţei de Guvern, în funcţie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare”, a explicat marţi situaţia purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. El a spus că prima şedinţă, cea de marţi, a fost convocată de urgenţă pentru că trebuia adoptată Ordonanţa privind deşeurile, aşa cum anunţase cu o seară înainte şi preşedintele Senatului.

Pe 19 iulie se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, ceea ce înseamnă că este ultima zi în care Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă.

Track News

18 iul 22:49
Comentarii
Ultimele Știri
PoliticTraian Băsescu: „Dacă ţineţi la România, schimbaţi Guvernul!...

Traian Băsescu a scris pe contul său de socializare, miercuri seară, că singura soluţie pentru ca România să-şi recapete...

SocialLuptă în trei pentru postul de şef al Poliţiei Municipale. C...

Doi din cei cinci înscrişi în concurs nu s-au prezentat în sala de examen. Printre ei, actualul desemnat la şefia Poliţi...

EvenimentReacţia şocantă a unui protestatar #Rezist la moartea unei j...

Cristian Mihai Dide, un cunoscut protestatar al mişcării #Rezist, a avut o reacţie incalificabilă referitoare la acciden...

ExterneBREXIT: Theresa May a obţinut susţinerea Guvernului britanic...

Premierul britanic Theresa May a anunţat că membrii Guvernului de la Londra au căzut de acord asupra proiectului negocia...

PoliticDăncilă a discutat cu Dunja Mijatović, comisarul pentru Drep...

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, într-o întâlnire avută la Palatul Victoria, cu Dunja Mijatović, comisarul pentru D...

ExterneVIDEO Migranţi din America Centrală au ajuns la graniţa Stat...

Cîteva sute de migranţi care au plecat acum o lună din Honduras au ajuns miercuri la graniţa dintre Mexic şi Statele Uni...

SocialCăile ferate devastate de hoţi. Doi tineri au fost arestaţi ...

Doi tineri au fost arestaţi preventiv după ce au devastat instalaţiile de cale ferată din Petroşani. Au produs pagube de...

EvenimentTrecerile de pietoni 3D care îi obligă şoferii să frâneze, d...

De ani buni suntem campioni la tragedii pe şosele cu aproximativ 100 de morţi la milionul de locuitori. Ceea ce nu se şt...

SocialDosar penal în cazul incendiului de la depozitul din Ploieşt...

Poliţia Prahova a deschis dosar penal în cazul incendiului care a izbucnit, duminică, la depozitul ilegal din strada Mim...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].