logo
duminică, 16 iunie 2019


Categorii

Alertă în Dâmbovița! 3 copilași au fost duși la spital pentru că educatoarea lor are TBC

Alertă în comuna Bucșani din Dâmbovița, după ce o educatoare de la grădința din localitate a fost internată în spital cu TBC. Toși copiii au fost testați, iar trei dintre ei pentru că au reacție la tuberculină mai mare decât cea din standarde, au fost trimiși la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București pentru analize suplimentare.

Trei copilași din Bucșani au ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie Maria Nasta din București după ce educatoarea lor a fost internată cu TBC.

"Referitoar la cazul de tuberculoză depistat la un cadru didactic, angajat al grădiniţei din comuna Bucşani, aducem la cunostinţa opiniei publice următoarele: În data de 27 decembrie 2017, la D.S.P. Dâmboviţa a fost comunicat cazul de tuberculoză şi a fost demarată ancheta epidemiologică preliminară cu sprijinul medicului de familie, care este şi medicul colectivităţii şcolare.

Cadrele didactice şi copiii care frecventează grupa doamnei educatoare, au fost îndrumaţi către Dispensarul TBC din Târgovişte pentru investigaţii. În data de 5 ianuarie 2018 au fost testate IDR la tuberculină 5 cadre didactice şi 19 preşcolari, din care 3 copii au prezentat o zonă de induraţie de peste 10 mm, fiind îndrumţi către Secţia pediatrie a Spitalului "Marius Nasta “din Bucureşti, în vederea efectuării unor examene medicale suplimentare.

"Micuții au fost trimiși la București pentru analize suplimentare, întrucât la testele pe care le-au făcut medicii de la dispensarul din localitate au avut o reație mai mare decât cea din standard. Nu este confirmată boala la ei, se fact teste", a declarat, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al DSP Dâmbovița, Marinela Popa.

"Polițiștii de la IPJ Dâmbovița s-au autosesizat în această dimineață și au deschis dosar penal în cauză. Acum se face anchetă ca să vedem dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni, mai precis cea din articolul 352 din Codul Penal", a declarat, pentru EVZ, Inspector principal de poliţie Alexandra Cristina Ciurea.

Potrivit Art. 352 din noul Cod Penal, care face referire la "Zădărnicirea combaterii bolilor", dacă educatoarea cu bună știință a pus în pericol sănătatea copiilor, este pasibilă de pedeapsă cu închisoarea. Iată ce spune Art.352:

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Jurnaliștii de la postul de televiziune locală MDITV susțin că educatoarea ar mai fi fost bolnavă de TBC în trecut și că, de fapt, acum boala ei ar fi recidivat.

"Femeia ar mai fi fost bolnavă de TBC în trecut, iar acum ar fi aflat că boala i-a recidivat. Dispensarul din localitate ar fi refuzat să îi emită o adeverință medicală ca să poată preda, însă femeia și-ar fi obținut o altă adeverință de la o clinică din Târgoviște. În prezent, educatoarea este internată într-un spital de specialitate.

Evenimentul Zilei

Sursa: evz.ro

16 ian 14:01
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentMet Gala 2019 | Kim Kardashian şi-a făcut apariţia „udă leoa...

Vedeta Kim Kardashian şi-a făcut apariţia într-o ţinută provocatoare la Gala Muzeului Metropolitin, cel mai aşteptat eve...

SocialUn nou caz de CREŞĂ a groazei: Două îngrijitoare ar fi agres...

Poliţiştii au început cercetările la o creşă din Năvodari, judeţul Constanţa, după ce două educatoare au fost acuzate de...

EntertainmentExtravaganţă sub privirile tuturor: Lady Gaga s-a dezbrăcăt ...

Cântăreaţa americană Lady Gaga a schimbat patru ţinute în 15 minute la ediţia de anul acesta a Met Gala de la New York, ...

SocialReferendum 2019. Opinia unui ONG: Întrebările sunt un simplu...

APADOR-CH, asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, consideră că întrebările anunţate pentru referendumul din 26 ma...

SocialOm de afaceri din Braşov inclus în Topul Forbes, reţinut dup...

Un cunoscut om de afaceri din Braşov a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că şi-a omorât bunica, anunţă Parchetu...

SocialUrgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în s...

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marţi o ...

SocialCaz medical, afectat de vremea rea. Ambulanţă blocată 15 ore...

O ambulanţă a rămas blocată 15 ore într-o localitate din Argeş, unde mersese la o femeie aflată în stop cardio-respirato...

PoliticLIVE Un nou judecător la CCR. Camera Deputaţilor alege ACUM ...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de j...

SocialATP Madrid: Radu Albot i-a cedat în trei seturi lui Fernando...

Tenismanul moldovean Radu Albot, numărul 44 mondial, nu a reuşit să se califice în şaisprezecimile de finală ale turneul...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].