logo
miercuri, 20 martie 2019


Categorii

Alzheimerul ar putea fi tratat cu un medicament pentru ficat

Oamenii de știință de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie au descoperit că un medicament deja existent, folosit până acum pentru tratarea bolilor ficatului, ar putea fi de ajutor și în tratarea demenței. Cercetarea a fost publicată în revista Journal of Molecular Biology.

Oamenii de știință spun că medicamentul pe baza acidului ursodeoxicolic (UDCA) îmbunătățește funcționarea mitocondriilor – disfuncția acestora este factorul decisiv în boala Alzheimer. Funcționări anormale la nivelul mitocondriilor au fost identificate în cazul demenței în mai multe tipuri de celule.

O nouă cercetare a scos la iveală faptul că un medicament care deja tratează afecțiuni ale ficatului poate fi folosit și în terapia împotriva Alzheimer, potrivit medicalnewstoday.com. Medicamentul intervine acolo unde există elemente care nu funcționează corect la nivel celular

Mecanismele care conduc boala Alzheimer la nivel celular constituie tema cercetarilor prin care se caută tratamente-țintă.

Studiile anterioare au sugerat că boala hepatică a medicamentului ursodeoxicolic (UDCA) are potențialul de stopare a progresiei bolii Parkinson. Acest studiu a constatat că UDCA a reușit să îmbunătățească funcționarea mitocondriilor la anumiți indivizi diagnosticați cu Parkinson.

Mitocondria furnizează celulei energia de care are nevoie pentru a crește și a diviza. O paralelă utilă ar fi să ne gândim la mitocondrii ca la "celulele" celulelor sau la "baterii".

În boala Alzheimer, disfuncția mitocondrială este adesea un factor și aceste modificări par să apară chiar înainte ca plăcile toxice de proteine să se acumuleze în creier.

Acest lucru face ca disfunctia mitocondriala sa fie o tinta terapeutica mare, asa ca cercetatorii au decis sa investigheze daca UDCA ar putea soluționa aceasta problema la persoanele cu Alzheimer.

Folosind tesuturi colectate de la pacientii diferiți cu boala Alzheimer, cercetătorii care au efectuat studiul recent au confirmat că medicamentul existent a îmbunătățit funcția mitocondrială.

Pentru prima data in tesutul bolnav al bolii Alzheimer, explica autorul principal Dr. Heather Mortiboys, acest studiu a aratat ca acidul UDCA din medicament poate creste performanta bateriilor celulelor, mitocondriile.

Tratamentele actuale împotriva bolii Alzheimer se concentrează pe încetinirea dezvoltării unor anumite simptome. Ele țin sub control impactul bolii asupra comportamentului și stării psihologice a bolnavilor.

Boala Alzheimer este cel mai comun tip de demență. Afectează aproximativ 5,7 milioane de oameni în SUA și cam 46, 8 în întreaga lume. Nu se cunosc cu exactitate cifrele din România. Afecțiunea se caracterizează prin pierderea progresivă a memoriei, dificultăți de rezolvare a unor probleme simple, dezorientare și alte simptome.

Boala Alzheimer este o boala degenerativa ce afecteaza zone ale creierului ce controleaza memoria, inteligenta, capacitatea de judecata, limbajul si comportamentul. Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mental sau dementa la persoanele in varsta.

Boala Alzheimer este o afectiune mai grava decat pierderea moderata a memoriei ce apare la persoanele in varsta. Aceasta boala se asociaza si cu tulburari de comportament, de personalitate, pierderea abilitatii de a gandi corect si abilitatii de a efectua activitatile zilnice

Sursa: medicalnewstoday.com

.

9 sep 00:00
Comentarii
Ultimele Știri
SocialDocumente desecretizate de CIA despre prezenţa armatei sovie...

Spionii Statelor Unite ale Americii au fost deosebit de activi în România după cel de-Al Doilea Război Mondial, în condi...

SocialIes viperele din hibernare. Care sunt zonele din România cel...

Martie este luna în care viperele ies din hibernare. Caraş-Severin este unul dintre judeţele unde viperele sunt la ele a...

SocialFOTO Aventura unei românce în Japonia: „Poate să ţi se pară ...

O familie de români petrece câteva luni pe an în Ţara Soarelui Răsare, datorită jobului unuia dintre membri. I-am rugat ...

SocialDe ce îngăduie Dumnezeu suferinţa copiilor. Explicaţiile teo...

Multă lume se întreabă de ce permite Dumnezeu ca cei mici să sufere de anumite boli grave. Explicaţiile teologilor sunt ...

SocialIstoria Imnurilor Naţionale ale României. Cum a fost selecta...

Muzica militară de fanfară îşi are începuturile în primele decenii ale secolului al XIX-lea. „În numele Guvernului” este...

ExterneVIDEO Jurnalistă catolică, anchetată de poliţia britanică du...

O jurnalistă cu convingeri catolice conservatoare, mamă a 5 copii, este anchetată de poliţia din Surrey, sud-estul Angli...

PoliticTeodorovici: Vom modifica OUG 114: „taxa pe lăcomie” se schi...

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, la TVR 1, că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lă...

SocialProiecte de 6,7 milioane de lei semnate la Zalău. Peste 600 ...

Cele două investiţii vor fi implementate cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul POR 2014-2020.

PoliticTeodorovici: Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din ...

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să c...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].