logo
luni, 22 octombrie 2018


Categorii

Ambasadoarea Franţei în România: Gastronomia franceză, o cale de afirmare pentru maeştrii bucătari

Gastronomia franceză este o ocazie de neratat pentru maeştrii bucătari din întreaga lume, inclusiv din România, de a se face cunoscuţi şi de a-şi face cunoscută meseria, subliniază Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, în contextul pregătirilor pentru a patra ediţie "Goût de/ Good France".

Ambasadoarea Franţei în România a pus în evidenţă importanţa acestei operaţiuni care oferă maeştrilor bucătari posibilitatea de a se face remarcaţi, dar şi susţinerea unei reţele din care fac parte unii dintre cei mai buni şi cei mai cunoscuţi chefi din Franţa şi din lume.

Înscrierile pentru a patra ediţie a operaţiunii "Goût de/ Good France" sunt deschise până pe 20 februarie, la adresa https://restaurateurs.goodfrance.com/fr/user/register , potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"«Goût de/ Good France», eveniment internaţional organizat de Ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, le propune restaurantelor care participă la această operaţiune să le ofere invitaţilor lor o experienţă autentică a artei de a trăi franţuzeşte şi să aducă, totodată, un omagiu gastronomiei franceze şi capacităţii sale de a inova. Valorile pe care gastronomia franceză le susţine fac referire la plăcerea de a împărtăşi, de a sta la masă alături de prieteni şi familie, dar şi la plăcerea de a savura mâncarea", a declarat ambasadoarea Franţei în România.

"Totuşi, «Goût de/ Good France» înseamnă şi o magnifică reţea de peste 2.000 de restaurante de pe cele cinci continente, care reuneşte chefi cunoscuţi şi celebri în întreaga lume, precum Guy Savoy sau Alain Ducasse, dar şi vedetele de mâine ale gastronomiei. Această operaţiune este un eveniment de neratat pentru toţi maeştrii bucătari pregătiţi pentru o aventură gastronomică unică", a adăugat Michèle Ramis.

A patra ediţie a operaţiunii "Goût de/ Good France", devenită o tradiţie în fiecare primăvară, va reuni, pe 21 martie, peste 2.000 de restaurante de pe cinci continente, pentru a celebra toate acele calităţi care fac gastronomia franceză să fie unică: excelenţă, atenţie deosebită pentru calitatea produselor şi pentru detalii, plăcerea de împărţi şi de a împărtăşi.

Această operaţiune îşi doreşte să pună în valoare stilul de viaţă francez, produsele specifice anumitor zone şi să valorifice Franţa ca destinaţie turistică.

12 feb 17:53
Comentarii
Ultimele Știri
SportToată România îl plânge pe Ilie Balaci: mesajele lui Gică Ha...

Ilie Balaci a murit ieri dimineaţa la vârsta de 62 de ani. A fost un jucător exponenţial, tehnic şi cerebral, fotbalistu...

SportCristi Chivu, îndurerat după decesul lui Ilie Balaci: „Nu cr...

Fostul internaţional Cristian Chivu i-a adus un omagiu lui Ilie Balaci, despre care a spus că i-a oferit să joace posibi...

SportIlie Balaci s-a întors spre soţie şi a început să plângă: „A...

Ilie Balaci a murit la 62 de ani, lăsând în urmă o cariera fantastică, dar şi un regret imens, acela că nu a putut juca ...

SportBalaci a avut un viciu periculos: „Făceam asta de la 18 ani!...

Mircea Lucescu a vorbit cu durere în glas despre „Minunea blondă“, chiar dacă fostul mare internaţional a fost exclus di...

SportIlie Balaci a murit supărat pe Craiova: „Nu mi-a oferit nimi...

Ilie Balaci a acordat un interviu memorabil pentru „Weekend Adevărul“ în 2014. În rândurile de mai jos, puteţi citi cele...

SportCraiova Maxima, o echipă blestemată: Balaci, ultimul dintr-o...

Într-o zi mohorâtă de toamnă, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României s-a stins la 62 de ani, suferind ...

SportBalaci, sfârşit tragic: Ce i-a cerut mamei sale cu doar câte...

Ilie Balaci avea 62 de ani şi, potrivit apropiaţilor, era într-o stare fizică bună. De aceea, nenorocirea de duminică a ...

ExterneMinistrul saudit de Externe Adel al-Jubeir: moartea lui Khas...

Ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a catalogat duminică drept o „operaţiune scăpată de sub control” şi o „aberaţ...

SocialAvertisment pentru pacienţii astmatici, predispuşi toamna la...

Vremea capricioasă de toamnă nu le este tocmai prielnică pacienţilor care suferă de astm bronşic, umiditatea crescută, a...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].