logo
marţi, 26 martie 2019


Categorii

AUDIENȚE RADIO. Cele mai ascultate posturi din România

Liderii rămân aceiași: Radio ZU conduce în București, în timp ce Kiss FM este cel mai ascultat post din România, dar și din mediul urban, arată cel mai recent val de audiențe radio publicat astăzi și care vizează perioada 8 ianuarie - 22 aprilie.

Vedeta acestui val de audiențe este Virgin Radio, fostul Radio 21, post care a avut creșteri în București, dar și la nivel național și în mediul urban.

Publicitate

La nivel național, postul a câștigat aproape 140.000 de ascultători în valul de primăvară 2018, față de aceeași perioadă din 2017. Și Digi Fm, postul RCS&RDS, rămâne pe creștere.

Evoluție pozitivă și pentru Radio Guerrilla, care are cifre doar în București. Postul de radio a ajuns în Capitală la o medie de 54.600 de ascultători.

Europa FM și Radio România Actualități au avut cele mai importante scăderi pe toate cele trei targeturi de audiență. Scăderi și pentru Radio Zu, însă mai modeste.

Paginademedia.ro prezintă în continuare studiul de audiență realizat în perioada 8 ianuarie – 22 aprilie 2018 de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research:

Capitală:

Bucureștiul este dominat detașat de Radio Zu. Postul e radio al grupului Intact a avut o medie de 265.000 de ascultători, în scădere față de valul de primăvară 2017, când avea o medie de 272.000.

Zu este urmat de Kiss Fm, cu 185.000 media de ascultători. Și aici, cifrele sunt în scădere. Al treilea cel mai ascultat radio din Capitală este România Actualități, și el în scădere, cu peste 12.000 de ascultători în cele două valuri: primăvară 2018 versus primăvară 2017.

Cel mai mare declin în București a fost al Europa Fm: minus 32.300 de ascultători. Postul de radio deținut de Lagardere a ajuns la o medie de 112.000 de ascultători și a coborât pe cinci în audiențe, sub Magic FM.

Cele mai mari creșteri se văd la Radio Guerrilla, Digi FM și Virgin Radio (fostul Radio 21).

Audiența posturilor de radio în BUCUREȘTI, în valul de primăvară 2018, comparativ cu anul trecut:

URBAN:

Orașele sunt în continuare ale Kiss FM. Postul a ajuns la aproape 1,5 milioane de ascultători în mediul urban, în creștere față de valul de primăvară 2017 cu 45.000 de ascultători.

De cealaltă parte, numărul doi, Radio ZU, a pierdut 45.000 de ascultători.

La capitolul pierderi mari de ascultători mai intră România Actualități, -63.000 de persoane, și Europa FM -90.000 de persoane. Europa FM a ajuns la 840.000 de ascultători.

Și Magic FM, post deținut de grupul grec Antenna Group, a coborât sub jumătate de milion de ascultători.

Surpriza acestui val de audiențe este Virgin Radio care a câștigat mai bine de 110.000 de ascultători în valul primăvară 2018 față de aceeași perioadă din 2017.

NAȚIONAL:

Kiss FM este și cel mai ascultat radio din România, cu o medie de peste 2,3 milioane de persoane, în creștere față de valul din primăvara lui 2017.

Radio ZU are poziția a doua în topul celor mai ascultate posturi de radio, cu aproape 1,9 milioane de persoane.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Europa FM, care are un minus de 178.000 de ascultători în valul de primăvară 2018, față de același val din 2017.

Vedeta acestui val de audiență este Virgin Radio care a crescut cu 137.000 de ascultători în valul de primăvară 2018 față de același val din 2017. Postul a avut o medie de 612.000 de ascultători.

O creștere importantă a fost și la Radio Antena Satelor, post care a crescut de la 708.000 de ascultători la 817.000 în valul de primăvară 2018.

Postul Digi FM este în continuare pe creștere, ajungând la 660.000 de ascultători, cu 67.000 mai mulți față de valul de primăvară 2017.

Sursa: www.paginademedia.ro

15 mai 14:16
Comentarii
Ultimele Știri
SportCe va face Bianca Andreescu cu cei 1,3 milioane de dolari câ...

Bianca Andreescu adat lovitura vieţii, câştigând turneul de la Indian Wells, care i-a adus şi un premiu financiar de 1,3...

SportDe ce a abandonat Bianca Andreescu la Miami! Canadianca este...

Bianca Andreescu nu a putut să-şi continue parcursul bun pe care l-a avut în această lună, fiind nevoită să abandoneze l...

SportVIDEO Scene şocante! Violenţă extremă la un meci de rugby, l...

Scene desprinse parcă din filme de război s-au derulat la un meci de rugby din campionatul de juniori al României.

SportAu rămas doar opt! Cum arată tabloul sferturilor de finală a...

Turneul de la Miami a ajuns în faza sferturilor de finală, acolo unde au rămas cele mai bune opt jucătoare ale competiţi...

SocialVIDEO Incendiu de vegetaţie uscată, scăpat de sub control. D...

Un incendiu de vegetaţie uscată iscat de un bătrân de 85 de ani s-a extins la două case din localitatea dâmboviţeană Răz...

SocialOra Pământului, la Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domneas...

Ora Pãmântului (Earth Hour) este un eveniment international, organizat în ultima sâmbãtã a lunii martie a fiecãrui an, c...

SocialPrognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă. Un val de aer po...

Iarna se întoarce în forţă în toată ţara, după zilele frumoase de vară când în sudul ţării s-au atins şi 25 de grade. De...

EconomicTopul celor mai mari 10 exportatori români de cereale. În ce...

Exporturile de cereale ale României au atins cote înalte anul trecut, depăşind valoarea de 2 miliarde de euro, aproape j...

SocialUrmăriţi internţional pentru furt şi fraude, capturaţi de po...

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de investigaţii criminale Ialomiţa au acţionat pentru depistarea persoanelor...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].