logo
sâmbătă, 15 decembrie 2018


Categorii

AUDIENȚE RADIO. Cele mai ascultate posturi din România

Liderii rămân aceiași: Radio ZU conduce în București, în timp ce Kiss FM este cel mai ascultat post din România, dar și din mediul urban, arată cel mai recent val de audiențe radio publicat astăzi și care vizează perioada 8 ianuarie - 22 aprilie.

Vedeta acestui val de audiențe este Virgin Radio, fostul Radio 21, post care a avut creșteri în București, dar și la nivel național și în mediul urban.

Publicitate

La nivel național, postul a câștigat aproape 140.000 de ascultători în valul de primăvară 2018, față de aceeași perioadă din 2017. Și Digi Fm, postul RCS&RDS, rămâne pe creștere.

Evoluție pozitivă și pentru Radio Guerrilla, care are cifre doar în București. Postul de radio a ajuns în Capitală la o medie de 54.600 de ascultători.

Europa FM și Radio România Actualități au avut cele mai importante scăderi pe toate cele trei targeturi de audiență. Scăderi și pentru Radio Zu, însă mai modeste.

Paginademedia.ro prezintă în continuare studiul de audiență realizat în perioada 8 ianuarie – 22 aprilie 2018 de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research:

Capitală:

Bucureștiul este dominat detașat de Radio Zu. Postul e radio al grupului Intact a avut o medie de 265.000 de ascultători, în scădere față de valul de primăvară 2017, când avea o medie de 272.000.

Zu este urmat de Kiss Fm, cu 185.000 media de ascultători. Și aici, cifrele sunt în scădere. Al treilea cel mai ascultat radio din Capitală este România Actualități, și el în scădere, cu peste 12.000 de ascultători în cele două valuri: primăvară 2018 versus primăvară 2017.

Cel mai mare declin în București a fost al Europa Fm: minus 32.300 de ascultători. Postul de radio deținut de Lagardere a ajuns la o medie de 112.000 de ascultători și a coborât pe cinci în audiențe, sub Magic FM.

Cele mai mari creșteri se văd la Radio Guerrilla, Digi FM și Virgin Radio (fostul Radio 21).

Audiența posturilor de radio în BUCUREȘTI, în valul de primăvară 2018, comparativ cu anul trecut:

URBAN:

Orașele sunt în continuare ale Kiss FM. Postul a ajuns la aproape 1,5 milioane de ascultători în mediul urban, în creștere față de valul de primăvară 2017 cu 45.000 de ascultători.

De cealaltă parte, numărul doi, Radio ZU, a pierdut 45.000 de ascultători.

La capitolul pierderi mari de ascultători mai intră România Actualități, -63.000 de persoane, și Europa FM -90.000 de persoane. Europa FM a ajuns la 840.000 de ascultători.

Și Magic FM, post deținut de grupul grec Antenna Group, a coborât sub jumătate de milion de ascultători.

Surpriza acestui val de audiențe este Virgin Radio care a câștigat mai bine de 110.000 de ascultători în valul primăvară 2018 față de aceeași perioadă din 2017.

NAȚIONAL:

Kiss FM este și cel mai ascultat radio din România, cu o medie de peste 2,3 milioane de persoane, în creștere față de valul din primăvara lui 2017.

Radio ZU are poziția a doua în topul celor mai ascultate posturi de radio, cu aproape 1,9 milioane de persoane.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Europa FM, care are un minus de 178.000 de ascultători în valul de primăvară 2018, față de același val din 2017.

Vedeta acestui val de audiență este Virgin Radio care a crescut cu 137.000 de ascultători în valul de primăvară 2018 față de același val din 2017. Postul a avut o medie de 612.000 de ascultători.

O creștere importantă a fost și la Radio Antena Satelor, post care a crescut de la 708.000 de ascultători la 817.000 în valul de primăvară 2018.

Postul Digi FM este în continuare pe creștere, ajungând la 660.000 de ascultători, cu 67.000 mai mulți față de valul de primăvară 2017.

Sursa: www.paginademedia.ro

15 mai 14:16
Comentarii
Ultimele Știri
SportFOTO „Perla“ rugby-ului românesc: Singurul proiect cu care s...

Cum naţionala a fost exclusă de la Cupa Mondială după un scandal de nivel internaţional, au rămas puţine motive de bucur...

PoliticCine sunt oamenii care i-au făcut partid lui Dacian Cioloş. ...

Dacian Cioloş a lansat, sâmbătă, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), formaţiune care a fost deja înre...

SocialVIDEO Inteligenţa emoţionantă de care a dat dovadă o căţea p...

Jandarmii montani din Gorj au salvat sâmbătă, 15 decembrie, şase pui de câine găsiţi într-o pădure din zona montană Rânc...

SocialVIDEO Traficul auto pe drumurile din judeţ, dat peste cap de...

Coliziune între două autovehicule pe şoseaua Buzău – Brăila, în dreptul localităţii Tăbărăşti, din caza neadaptării vite...

PoliticSiegfried Mureşan, mesaj dur pentru USR după întâlnirea cu D...

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan critică decizia liderilor USR de a merge în audienţă la Palatul Victoria exact î...

SocialFOTO Salvat ca prin minune de săteni, după ce tractorul s-a ...

Un bărbat a scăpat ca prin minune după ce tractorul în care se afla s-a răsturnat în şanţul cu apă de pe marginea drumul...

SportMesaj emoţionant al Cristinei Neagu pentru fetele din naţion...

România va juca finala mică a Campionatului European de handbal feminin din Franţa, urmând să întâlnească Olanda, dumini...

SocialVIDEO Valul de ninsori a transformat înfăţişarea oraşului. C...

A nins neîncetat întreaga noapte de vineri spre sâmbătă, iar municipiul a fost acoperit cu un strat consistent de zăpadă...

ExterneMărturiile unui fost gardian nazist născut în România despre...

Procesul fostului gardian SS Johann Rehbogen, născut în România interbelică, a fost suspendat din cauza înrăutăţirii stă...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].