logo
marţi, 25 septembrie 2018


Categorii

AUDIENȚE RADIO. Cele mai ascultate posturi din România

Liderii rămân aceiași: Radio ZU conduce în București, în timp ce Kiss FM este cel mai ascultat post din România, dar și din mediul urban, arată cel mai recent val de audiențe radio publicat astăzi și care vizează perioada 8 ianuarie - 22 aprilie.

Vedeta acestui val de audiențe este Virgin Radio, fostul Radio 21, post care a avut creșteri în București, dar și la nivel național și în mediul urban.

Publicitate

La nivel național, postul a câștigat aproape 140.000 de ascultători în valul de primăvară 2018, față de aceeași perioadă din 2017. Și Digi Fm, postul RCS&RDS, rămâne pe creștere.

Evoluție pozitivă și pentru Radio Guerrilla, care are cifre doar în București. Postul de radio a ajuns în Capitală la o medie de 54.600 de ascultători.

Europa FM și Radio România Actualități au avut cele mai importante scăderi pe toate cele trei targeturi de audiență. Scăderi și pentru Radio Zu, însă mai modeste.

Paginademedia.ro prezintă în continuare studiul de audiență realizat în perioada 8 ianuarie – 22 aprilie 2018 de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research:

Capitală:

Bucureștiul este dominat detașat de Radio Zu. Postul e radio al grupului Intact a avut o medie de 265.000 de ascultători, în scădere față de valul de primăvară 2017, când avea o medie de 272.000.

Zu este urmat de Kiss Fm, cu 185.000 media de ascultători. Și aici, cifrele sunt în scădere. Al treilea cel mai ascultat radio din Capitală este România Actualități, și el în scădere, cu peste 12.000 de ascultători în cele două valuri: primăvară 2018 versus primăvară 2017.

Cel mai mare declin în București a fost al Europa Fm: minus 32.300 de ascultători. Postul de radio deținut de Lagardere a ajuns la o medie de 112.000 de ascultători și a coborât pe cinci în audiențe, sub Magic FM.

Cele mai mari creșteri se văd la Radio Guerrilla, Digi FM și Virgin Radio (fostul Radio 21).

Audiența posturilor de radio în BUCUREȘTI, în valul de primăvară 2018, comparativ cu anul trecut:

URBAN:

Orașele sunt în continuare ale Kiss FM. Postul a ajuns la aproape 1,5 milioane de ascultători în mediul urban, în creștere față de valul de primăvară 2017 cu 45.000 de ascultători.

De cealaltă parte, numărul doi, Radio ZU, a pierdut 45.000 de ascultători.

La capitolul pierderi mari de ascultători mai intră România Actualități, -63.000 de persoane, și Europa FM -90.000 de persoane. Europa FM a ajuns la 840.000 de ascultători.

Și Magic FM, post deținut de grupul grec Antenna Group, a coborât sub jumătate de milion de ascultători.

Surpriza acestui val de audiențe este Virgin Radio care a câștigat mai bine de 110.000 de ascultători în valul primăvară 2018 față de aceeași perioadă din 2017.

NAȚIONAL:

Kiss FM este și cel mai ascultat radio din România, cu o medie de peste 2,3 milioane de persoane, în creștere față de valul din primăvara lui 2017.

Radio ZU are poziția a doua în topul celor mai ascultate posturi de radio, cu aproape 1,9 milioane de persoane.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Europa FM, care are un minus de 178.000 de ascultători în valul de primăvară 2018, față de același val din 2017.

Vedeta acestui val de audiență este Virgin Radio care a crescut cu 137.000 de ascultători în valul de primăvară 2018 față de același val din 2017. Postul a avut o medie de 612.000 de ascultători.

O creștere importantă a fost și la Radio Antena Satelor, post care a crescut de la 708.000 de ascultători la 817.000 în valul de primăvară 2018.

Postul Digi FM este în continuare pe creștere, ajungând la 660.000 de ascultători, cu 67.000 mai mulți față de valul de primăvară 2017.

Sursa: www.paginademedia.ro

15 mai 14:16
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentCum să îţi deschizi culoarea părului fără vopsea? Foloseşte ...

Vrei o culoare mai deschisă la păr fără să te vopseşi? Există o soluţie la îndemnâna oricărei femei. Cu doar trei ingred...

SocialCutremur cu magnitudinea 3,1 în judeţul Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Vrancea. Seismul s-a înregistrat la ora 19.30, la o ...

PoliticDăncilă se pregăteşte pentru audierea din Parlamentul Europe...

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) şi liberal...

SportRomânia a câştigat un posibil jucător pentru echipa naţional...

Virgiliu Postolachi, născut în Republica Moldova şi crescut în Franţa, e urmărit de trei naţionale: România, Moldova şi ...

EntertainmentSecretul ascuns în voalul purtat de Meghan Markle. A fost de...

Voalul purtat de Meghan Markle a fost mai mult decât o piesă vestimentară. Ducesa de Sussex i-a pregătit o surpriză prin...

EntertainmentCele mai sincere zodii din horoscop. Spun adevărul chiar şi ...

Există câteva zodii care vor spune întotdeauna ceea ce gândesc, chiar dacă adevărul i-ar putea răni pe cei din jur. Crez...

SocialFOTO Accident ca-n filme în sudul ţării: a ieşit de pe şosea...

Un accident rutier s-a petrecut marţi, 25 septembrie, în jurul orei 14.00, pe Drumul Naţional 51 din judeţul Teleorman. ...

PoliticCulise. Dragnea cere altă ordonanţă de urgenţă ca să-şi schi...

Liderul PSD pune presiune pe Tudorel Toader să modifice prin ordonanţă de urgenţă una dintre legile Justiţiei, cu speran...

EntertainmentPovestea tânărului de 18 ani care a reuşit să supravieţuiasc...

Un adolescent din Indonezia a reuşit să supravieţuiască timp de 49 de zile pe ocean, pe o barcă din lemn, hrănindu-se cu...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].