logo
duminică, 24 martie 2019


Categorii

Badea, lovit de polițistul Marian Godină acolo unde-l doare mai tare: la mușchi și la moralitate

Foto: mariangodina.ro

Faptul că polițistul Marian Godină a rămas fără permis auto, după ce a fost surprins de radar cu viteză într-o localitate din Covasna, a fost un bun motiv pentru Mircea Badea să-l ironizeze. „Godină prins, ce bine sună asta, cu 113 km/h în localitate. Iresponabil complet. Godină care este poliţist şi care este cioloşist şi care a scris cărţi. Ne explică nouă cu statul de drept”, a spus Mircea Badea, la Antena 3.

În replică, Marian Godină l-a "amendat" pe prezentatorul tv pe site-ul personal, făcând exerciții de ironie fină, cu "muniție" livrată cghiar de Badea, de-a lungul timpului.

Redăm articolul integral al lui Marian Godină:

În 1985, copilul Mircea Badea, în calitatea sa de pionier comandant de unitate, închina ode regimului, recitând frumos texte învățate pe de rost. Atât de mult i-a plăcut, încât a ales să facă asta și acum, dar pe bani și fără să mai învețe textele pe de rost, ajungând la maturitatea la care cuvintele de laudă la adresa stăpânilor îi vin în mod firesc și cursiv la fel cum nici câinele meu nu a învățat pe de rost să latre de bucurie și să-mi lingă mâinile atunci când mă joc cu el sau îi dau mâncare.

Mi se pare ilar că tocmai pionierul adult Mircea Badea mă numește milițian pe mine, care în anul 1985 nici nu existam, iar în ’89 aveam fix 3 ani.

Deși mă consideră un neica-nimeni (nu că eu aș fi zis vreodată că mă consider important) Mircea Badea și-a umplut aseară aproape jumătate din emisiune vorbind despre mine și despre cum am rămas fără permis, părându-i-se asta ceva de netolerat.

Tocmai el care e cu egalitatea în fața legii și cu prezumția de nevinovăție.

Am depășit viteza, am rămas fără permis și am primit amendă. În afara faptului că am greșit încălcând codul rutier, eu zic că lucrurile au decurs perfect normal și legal. Cam asta e normalitatea, ce contează că ești polițist? Ai greșit, plătești. Exact asta am făcut. Pentru curioși, întâmplarea a avut loc în luna iunie 2018, atunci când am putut achita amenda pe loc, direct la polițist și am primit chitanță.

Povestea Badea apoi că el, spre deosebire de „tigaia de mașină a lui Godină”, are o mașină atât de performantă încât vorbind cu ocupanții, s-a trezit că avea 230 km/h, dar el nu e polițist, iar mașina lui are totul special, frâne speciale și cauciucuri speciale, e cu totul o mașină specială. Cum era aia cu toți suntem egali în fața legii? Legat de „tigaia” mea de mașină, mi-am cumpărat-o din banii mei, munciți onest și fără să pup niciun fund, iar în legătură cu mașina lui specială, mi se pare normal ca un om cu nevoi speciale să aibă o mașină specială.

Iar faptul că prinde 230 km/h atât de ușor… mi se pare normal ca unul ca el să aibă o mașină rapidă, nu știi când dai de vreun motociclist prin trafic și ești nevoit să accelerezi.

Cine este Marian Godină

Talentul și modul în care agentul-șef, din poliția brașoveană, prezintă, în mod satiric, situațiile de care se lovește în viața profesională i-au adus, în doar câteva luni, peste 100.000 de aprecieri pe pagina de Facebook și alte zeci de mii de vizite unice pe blog, lunar. Vrând-nevrând, a devenit cel mai celebru polițist din România, fiind apreciat pentru cinstea sa și pentru justețea opiniilor sale. Este urât de PSD, dar apreciat de restul lumii, până la cnivelul ;efului statului, Klaus Iohannis.

Faima celui mai celebru politist din Romania a ajuns sa treaca de granitele tarii, dupa ce ziarul american cu cel mai mare tiraj i-a dedicat un articol.

Wall Street Journal publica, în 2016, un lung articol despre Marian Godina, cu titlul “Un politist cinstit si faima sa pe Facebook iau Romania prin surprindere”. Materialul spune povestea politistului din Brasov, in contextul coruptiei din institutiile noastre.

“Agentul Godina beneficiaza de reactia generala impotriva coruptiei din aceasta tara post-comunista”, scriu cei de la WSJ, mentionand atat tragedia din Colectiv, cat si moartea politistului Bogdan Gigina. Jurnalistii vorbesc despre “fenomenul Godina”, citandu-l pe premierul Ciolos, dar si despre cartile agentului de la Rutiera.

Tot în 2016, polițistul a publicat cartea "Flash-uri din sens opus", care s-a bucurat de un real suscces.

23 dec 18:26
Comentarii

00Cornel(24 dec 12:05)
Domnul Godina nul luati in seama pe mircea badea pt ca el vb numai prostii cu ceva timp in urma jicnea in masa romanii din diaspora deci cu alte cuvinte este o marioneta de a lui dan voiculescu
00Doru(24 dec 07:21)
m Badea lovit fizic pe tatami si intelectual de toti romanii corecti! Apropo primaria sectorului 3 angajeaza gunoieri, deoarece se cam inoata in gunoaie in acest sector.
Ultimele Știri
SocialPoliţiştii de la Rutieră au încătuşat mai multe persoane la ...

Două persoane au fost încătuşate de oamenii legii la locul unui accident rutier care a avut loc duminică la Constanţa, l...

SocialConcert folk la Muzeul Municipal pe 4 aprilie, ora 19.00

Muzeul Municipal Călăraşi începe din 4 aprilie o serie concerte reunite sub titlul ,,Folk la Muzeu”. Ideea a pornit de l...

SocialFOTO Lecţie de omenie: monahii şi preoţii cu atestat de medi...

Caravana medicală organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos a poposit la Nămoloasa Sat, aşezare gălăţeană aflată dincol...

SocialDreptate câştigată după 28 de ani de procese: statul român, ...

Un bărbat din judeţul Bacău a câştigat definitiv procesul cu Statul Român, urmând a fi despăgubit cu 225.000 de lei pent...

EconomicFostul şef al Tarom demontează acuzaţiile ministrului Cuc: C...

Werner Wolff, director al Tarom până săptămâna trecută, îl contrazice, cu argumente, pe ministrul Transporturilor, arătâ...

ExterneReferendumul ca decizie opţională, Camera Comunelor ca insti...

Lecţia politică pe care Marea Britanie o oferă în acest moment este uluitor de importantă deoarece, într-o perioadă foar...

SocialFOTO Parcurile din Timişoara s-au umplut de cărţi. Deliciu p...

A cincea “Căsuţă de lectură” din Timişoara a fost amplasată în Parcul Rozelor. Aceasta vine după cele din Parcul “Carmen...

SportMoment unic la Miami. Motivul incredibil pentru care un jucă...

Americanul Reilly Opelka (foto), numărul 58 mondial, care are o înălţime de 2,11 metri, a cerut ca meciul său cu argenti...

SocialImpact violent între un autoturism şi o căruţă, pe DN26. Căr...

Accidentul a avut loc vineri seară, pe raza localităţii Frumuşiţa, judeţul Galaţi. Potrivit anchetatorilor vina aparţine...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].