logo
duminică, 21 aprilie 2019


Categorii

Cât a costat cel mai ieftin bilet de avion cumpărat anul trecut de un român şi care sunt trendurile în 2019

Deşi românii îşi cumpără biletele de avion în medie cu 28 de zile înainte de călătorie, peste 35% dintre români preferă să îşi cumpere biletele de avion cu o săptămână înainte de plecare (în creştere faţă de 2017) şi doar 31% îşi planifică zborurile cu mai mult de o lună înainte.

Vola.ro anunţă trendurile în călătoriile românilor din anul 2019. Cercetarea s-a făcut printr-o analiză a cifrelor din anul 2018, comparate cu anul 2017, dar şi din anii anteriori, urmărind atât traficul de pe site, cât şi date din platformă, cercetări terţe la nivel global şi surse media credibile pentru a valida constatările generale ale companiei.

1. Anul traficului de pe mobil: 2019 va fi primul an în care rezervările de bilete de avion vor fi făcute preponderent de pe mobil

Analizând traficul de pe website-ul Vola.ro, care a crescut per total cu peste 16%, ajungând la 7.8 milioane în 2018, se remarcă o preferinţă pentru accesarea şi rezervarea folosind dispozitive mobile. Astfel, în 2018, media anuală a procentului de trafic de pe un dispozitiv mobil a fost de 71,71%, cu 10 puncte procentuale mai mare decât în 2017. Diferenţa este dată de scăderea traficului de pe desktop (-13%) şi a celui de pe tabletă (-23%). Această tendinţă se va păstra în 2019, estimându-se că va ajunge până la 80% la finalul anului.

O căutare de zbor la fiecare 2 secunde

În 2018, platforma a înregistrat o căutare de zbor la fiecare două secunde, cu 23% mai mult ca în anul anterior, încheindu-se cu aproape 380.000 de bilete emise pe tot parcursul anului. Modul în care clienţii Vola.ro au efectuat rezervări s-a schimbat spectaculos: cu până la 77% mai multe rezervări făcute de pe mobil, în timp ce creşterea a fost de doar 13% pe desktop.

Share-ul general a fost înregistrat la 51% desktop şi 49% de pe mobil, însă sub această tendinţă de creştere, 2019 va fi primul an în care rezervările online vor fi făcute preponderent de pe mobil.

2. Tendinţa de stabilizare a preţului biletelor de avion: 158 euro preţul mediu al unui biletul de avion

În 2017, preţul mediu al unui bilet de avion a fost de 152 de euro, atingând astfel cea mai mică valoare din ultimii 4 ani care au marcat o scădere constantă a preţurilor. În 2018, însă, acesta a crescut la 158 de euro şi este pentru prima oară în ultimii ani când se înregistrează o creştere.

În 2018, cel mai ieftin bilet a costat 5 euro şi a fost un bilet low cost pentru destinaţia Bruxelles. Cel mai scump bilet a fost de 17.400 euro şi a fost un bilet cu escală la Paris dinspre Los Angeles spre Bucureşti şi retur.

Pe de altă parte, doar 23% dintre biletele de avion emise de Vola.ro au avut alături şi un bagaj de cală, în scădere cu 2 puncte procentuale faţă de anul 2017. Preţul mediu al unui bagaj de cală a crescut în 2018 cu 3 euro, ajungând la 48 euro.

3. Călătorii rezervate last minute: peste 35% dintre români îşi cumpără biletele cu o săptămână înainte de plecare

Datele arată o tendinţă de a amâna achiziţia biletelor de avion: deşi românii îşi cumpără biletele de avion în medie cu 28 de zile înainte de călătorie, peste 35% dintre români preferă să îşi cumpere biletele de avion cu o săptămână înainte de plecare (în creştere faţă de 2017) şi doar 31% îşi planifică zborurile cu mai mult de o lună înainte.

4. Cresc şi mai mult plăţile cu cardul: 88% este ţintă plăţilor cu cardul pentru anul 2019

Dacă în urmă cu 3 ani încă se mai discuta despre rezervări făcute online şi plătite offline, în 2019 plăţile cu cardul se vor apropia de 90% din totalul tranzacţiilor,.

Aproape 86% dintre călători au plătit biletele de avion cu cardul în anul 2018 faţă de doar 79% în 2017. Reprezentanţii platformei estimează că share-ul plăţilor cu cardul va ajunge de peste 88% la finalul anului.

87% dintre cei care utilizează această platforma ca punct de contact cu agenţia de travel aşteaptă un răspuns în 24 de ore, iar 20% vor să între în contact cu un consultant în mai puţin de o oră.

Din ce în ce mai multe platforme de travel apelează la chatbots care pot prelua cereri simultane încă de la primul contact, uşurând astfel comunicarea directă cu un consultant în funcţie de cererea clienţilor. La nivel global, 30% dintre clienţii de travel se aşteaptă să găsească un chat live pe website.

“Suntem obişnuiţi să urmărim trendurile din pieţe mature din Europa şi America. Realitatea este că deşi sunt utile, ele reprezintă piaţa din România într-o foarte mică măsură. De aceea ne-am propus prin Vola.ro Travel Trends să trasăm direcţia rezervărilor de bilete de avion în România şi să ne informăm clienţii despre comportamentul general al pieţei de travel. Vola.ro este locul de întâlnire al companiilor aeriene şi al pasagerilor români, astfel că avem toate informaţiile pentru a pune la punct un adevărat barometru al pieţei. Ne propunem ca Vola.ro Travel Trends să fie lansat în fiecare an şi să putem urmări împreună evoluţia industriei de travel” a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

24 mar 20:56
Comentarii
Ultimele Știri
SportParis Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue ...

Paris Saint-Germain şi-a asigurat matematic titlul de campioană în Ligue I, duminică, după ce ocupanta locului secund, L...

SocialTânărul care l-a huiduit pe Dragnea la Suceava acuză că a fo...

Tânărul care a reuşit să-l înfurie pe Liviu Dragnea la Suceava susţine că, după ce a fost scos din sala unde avea loc în...

PoliticLudovic Orban reclamă primăria din Alexandria, după ce liber...

"Nu mulţi ştiu, dar s-au depus eforturi uriaşe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidaţii în Alexandria. PNL a sol...

ExterneLider democrat: Trump riscă să fie vizat de procedura demite...

Partidul Democrat, majoritar în Camera Reprezentanţilor, va continua investigaţiile în cazul preşedintelui Donald Trump,...

SocialCuc preia iniţiativa şi îl acuză pe Tudorel Toader: Observaţ...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a pri...

SocialVIDEO Au fost cozi mari la peşte şi fructe de mare, de Flori...

În duminica Floriilor, au fost cozi mari la peşte şi fructe de mare în centrul Buzăului, unde a avut loc un festival gas...

SportReacţie candidă a lui CTP după Garcia - Halep: „Am răcnit ca...

Analistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi Sport sentimentele care l-au cotropit în timpul meciului câştigat de...

PoliticRaport. Cum au crescut banii daţi pentru partide de la an la...

Banii primiţi de partide de la stat au crescut în 2018 de la 30 de milioane de lei la 170,3 milioane lei, arată ultimul ...

SocialPreotul Opre Crăciun a fost comemorat. Calvarul fostului deţ...

Localnicii au venit în număr mare la slujba de comemorare a preotului Opre Crăciun (1925 – 2012), un fost martir al înch...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].