logo
sâmbătă, 23 februarie 2019


Categorii

Cum au reuşit australienii de la "Au Crocodile" să aibă cel mai bun restaurant din lume

Au Crocodile, restaurant francez din Strasbourg, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2018, fiind astfel nominalizat într-o ierarhie realizată la nivel global de TripAdvisor, bazat inclusiv pe recenziile turiștilor. Restaurantul a deținut în trecut trei stele Michelin sub fostul bucătar-șef Emile Jung și deține în prezent o stea sub bucătarul-șef Franck Pelux.

Numele îi vine de la un crocodil împăiat, adus de un general local din străinătate în timpul campaniei lui Napoleon Bonaparte în Egipt și Siria și care era atârnat peste foaier. În 1921, proeminentul jurnalist gastronomic francez Curnonsky (poreclit "Prințul de gastronomie") a scris despre Au Crocodile.

În inima acestui restaurant istoric, ce și-a redescoperit strălucirea de altădată, bucătarul-șef Franck Pelux onorează reputația unei adevărate instituții gourmet, recunoscută inițial și ”decorată” cu trei stele Michelin în 1989, când cheful de atunci, Emile Jung, se afla la conducerea restaurantului.

În prezent, susținut și încurajat de patronul, Cédric Moulot, tânărul bucătar Franck Pelux se bazează pe principiile culinare din Alsacia, dezvoltând combinații de arome extrem de inovative și totuși perfect amestecate.

Motto-ul Chefului Franck Pelux este:

Asia, Mediterana, Alsacia…Arta mea culinară este o invitație la călătorie si descoperirea de noi arome.”

În ceea ce privește decorul, partenera sa, Sarah Benahmed, a adus multă căldură și intimitate salonului, împodobit cu o mare pictură care ilustrează festivitățile tradiționale franceze, pus în valoare de un luminator din secolul al XIX-lea.

Locul este acum un amestec rafinat de eleganță tradițională și contemporană.

Franck Pelux și Sarah Benahmed au câștigat premiul cel mare, un binemeritat loc întâi, cu adevărat de calibrul lui Emile și Monique Jung, mai cu seamă că au câștigat rapid prima lor stea Michelin.

Nu mai rămâne decât a vă invita să savurați artă culinară, ridicată la rang de perfecțiune, oferită în acest templu gastronomic recunoscut.
5 dec 09:56
Comentarii
Ultimele Știri
SocialAlte 58 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportat...

Alte 58 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în Bucureşti şi în nouă judeţe. Cele ...

SocialSoluţia naturistă pentru dermatită, cu ulm, stejar alb şi tă...

Dermatita, inflamaţia pielii provocată de agenţi externi, nu reprezintă o ameninţare pentru viaţă şi nici nu este contag...

SocialCe s-a întâmplat cu diaconiţele, femeile din clerul inferior...

Conform teologilor, diaconiţele erau slujitoare ale Bisericii. În primele secole creştine, ele făceau parte din clerul i...

SocialCum se poate scădea drastic consumul de carburant la maşină....

Consumul de combustibil la o maşină depinde şi de stilul de condus. Un stil mai agresiv poate să determine un consum mai...

SocialTragedia cercetătoarei care a murit după o discuţie cu Nicol...

Reputat cercetător în domeniul biologiei, supranumită Vraciul plantelor, cu un doctorat obţinut în SUA, Alice Săvulescu,...

SocialCum a construit Carol I un spital modern după o partidă de v...

Spitalul de la Năruja, judeţul Vrancea, a fost construit doar într-un singur an, fiind pentru acele timpuri cel mai mode...

SocialCe băuturi şi cocktailuri sunt scăzute în calorii şi pe care...

Băuturile alcoolice nu reprezintă cel mai sănătos mod de a trăi. De fapt, un studiu realizat anul trecut arată că alcool...

SocialSecretele celui mai mare seducător din istorie. Cinci trucur...

Giacomo Casanova este cel mai renumit seducător al istoriei. Se spune că a avut peste 132 de amante şi că nu exista feme...

PoliticNoul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu apără „tehnic” mod...

Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, care a depus vineri jurământul, a vorbit la Digi24 despre programu...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].