logo
marţi, 11 decembrie 2018


Categorii

Cum au reuşit australienii de la "Au Crocodile" să aibă cel mai bun restaurant din lume

Au Crocodile, restaurant francez din Strasbourg, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2018, fiind astfel nominalizat într-o ierarhie realizată la nivel global de TripAdvisor, bazat inclusiv pe recenziile turiștilor. Restaurantul a deținut în trecut trei stele Michelin sub fostul bucătar-șef Emile Jung și deține în prezent o stea sub bucătarul-șef Franck Pelux.

Numele îi vine de la un crocodil împăiat, adus de un general local din străinătate în timpul campaniei lui Napoleon Bonaparte în Egipt și Siria și care era atârnat peste foaier. În 1921, proeminentul jurnalist gastronomic francez Curnonsky (poreclit "Prințul de gastronomie") a scris despre Au Crocodile.

În inima acestui restaurant istoric, ce și-a redescoperit strălucirea de altădată, bucătarul-șef Franck Pelux onorează reputația unei adevărate instituții gourmet, recunoscută inițial și ”decorată” cu trei stele Michelin în 1989, când cheful de atunci, Emile Jung, se afla la conducerea restaurantului.

În prezent, susținut și încurajat de patronul, Cédric Moulot, tânărul bucătar Franck Pelux se bazează pe principiile culinare din Alsacia, dezvoltând combinații de arome extrem de inovative și totuși perfect amestecate.

Motto-ul Chefului Franck Pelux este:

Asia, Mediterana, Alsacia…Arta mea culinară este o invitație la călătorie si descoperirea de noi arome.”

În ceea ce privește decorul, partenera sa, Sarah Benahmed, a adus multă căldură și intimitate salonului, împodobit cu o mare pictură care ilustrează festivitățile tradiționale franceze, pus în valoare de un luminator din secolul al XIX-lea.

Locul este acum un amestec rafinat de eleganță tradițională și contemporană.

Franck Pelux și Sarah Benahmed au câștigat premiul cel mare, un binemeritat loc întâi, cu adevărat de calibrul lui Emile și Monique Jung, mai cu seamă că au câștigat rapid prima lor stea Michelin.

Nu mai rămâne decât a vă invita să savurați artă culinară, ridicată la rang de perfecțiune, oferită în acest templu gastronomic recunoscut.
5 dec 09:56
Comentarii
Ultimele Știri
SocialPetalele de trandafir ajută la tratarea aftelor. Cum se prep...

Aproximativ 25% din populaţia globului dezvoltă, la nivelul cavităţii bucale, afte, mici ulceraţii dureroase şi adesea r...

SocialCum s-a modificat actualul teritoriu al României din 1480 pâ...

120 de hărţi rare au fost expuse public în premieră la Timişoara şi prezintă o imagine de ansamblu a modificării structu...

SocialVIDEO România în vreme de restrişte. Ce făceau ostaşii român...

Imagini cu România din timpul celui de-Al Doilea Război Balcanic, trăgaciul Marelui Război care a dus la Marea Unire, au...

SocialCele mai bizare ritualuri matrimoniale. De ce continuă locui...

De departe, cele mai ciudate obiceiuri legate de căsătorie şi de nuntă sunt în Asia, însă are şi teritoriul locuit de ro...

SocialCele mai bizare mărturii despre dictatorii excentrici din se...

Extrem de bogaţi şi puternici, dictatorii din secolul XX au uimit lumea prin excentricitatea lor şi prin deciziile bizar...

PoliticŞedinţă a CSAT marţi. Pe ordinea de zi sunt subiecte privind...

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte marţi, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi fiind subiecte priv...

EvenimentCărţile de identitate româneşti, bariere pentru libera circu...

Cartea de identitate romanească nu îndeplineşte măsuri minime de siguranţă recunoscute de statele membre UE, acuză român...

SocialVIDEO Până unde poate duce încăpăţânarea unui om: să facă o ...

Într-o ţară din lume există o clădire prin care trece, la propriu, o autostradă. Proprietarul a refuzat să dea clădirea ...

SocialDe ce este important ca familia să se adune la masă măcar o ...

Specialiştii spun că familia ar trebui să se unească la masă măcar o dată pe zi pentru a discuta despre probleme şi desp...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].