logo
duminică, 24 martie 2019


Categorii

Cum facem cei mai gustoşi colţunaşi cu magiun de prune, desertul ca la bunica acasă

Nu avem nevoie decât de câteva ingrediente pentru a pregăti deliciosul desert şi de atenţie la caramelizarea zahărului cu pesmetul şi nuca măcinată.

Începem prepararea colţunaşilor cu pregătirea aluatului. Batem oul cu laptele, amestecăm cu făina şi frământăm aluatul timp de 15 minute, lăsându-l apoi acoperit la dospit timp de 30 de minute la temperatura camerei.

”Prăjim uşor într-o tigaie teflonată 50 de grame de pesmet şi 50 de grame de nucă măcinată, amestecând permanent pentru 5 minute. Retragem apoi tigaia de pe foc, adăugând zahărul şi scorţişoara. Vom amesteca permanent, astfel încât zahărul care se topeşte să nu se lipească de tigaie, ci să se caramelizeze uşor cu nuca şi pesmetul”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente pentru aluat:

-Făină-250 de grame;

-Lapte-100 de mililitri;

-Un ou;

-Un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutură:

-Magiun de prune făcut în casă sau cumpărat;

-Pesmet-50 de grame;

-Nucă măcinată-50 de grame;

-Zahăr-50 de grame;

-Scorţişoară-un vârf de linguriţă;

-Esenţă de rom-5-10 mililitri;

-Unt-50 de grame.

Între timp, punem o oală cu apă la fiert, în care vom pune un praf de sare, pregătind terenul pentru fierberea colţunaşilor. Vom presăra făină pe un blat şi vom întinde aluatul în două foi, tăind marginile pentru a rezulta un pătrat sau un dreptunghi.

”Cu o rolă de patiserie vom marca aluatul în mici pătrăţele de 4 centimetri pe 4 centimetri, astfel încât să putem pune câte o linguriţă de magiun în mijlocul acestora. După ce am pus magiunul în fiecare pătrat pe jumătate din aluat, vom acoperi cu cealaltă jumătate de foaie şi vom presa cu degetele în jurul magiunului, astfel încât să se lipească aluatul”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

Cu ajutorul rolei de patiserie vom tăia aluatul în pătrăţelele marcate deja. Vom pune apoi colţunaşii la fiert în oală pentru aproximativ 15 minute. Într-un alt recipient vom topi untul la foc mic, adăugând apoi şi esenţa de rom. Toppingul rezultat îl vom folosi la însiroparea colţunaşilor.

Scoatem colţunaşii din vasul cu apă cu ajutorul unei spumiere şi îi punem în vasul cu unt şi rom, tăvălindu-i apoi în pesmetul cu miez de nucă. Aşezăm colţunaşii estetic pe o farfurie şi îi putem servi calzi.

13 ian 07:08
Comentarii
Ultimele Știri
SocialPoliţiştii de la Rutieră au încătuşat mai multe persoane la ...

Două persoane au fost încătuşate de oamenii legii la locul unui accident rutier care a avut loc duminică la Constanţa, l...

SocialConcert folk la Muzeul Municipal pe 4 aprilie, ora 19.00

Muzeul Municipal Călăraşi începe din 4 aprilie o serie concerte reunite sub titlul ,,Folk la Muzeu”. Ideea a pornit de l...

SocialFOTO Lecţie de omenie: monahii şi preoţii cu atestat de medi...

Caravana medicală organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos a poposit la Nămoloasa Sat, aşezare gălăţeană aflată dincol...

SocialDreptate câştigată după 28 de ani de procese: statul român, ...

Un bărbat din judeţul Bacău a câştigat definitiv procesul cu Statul Român, urmând a fi despăgubit cu 225.000 de lei pent...

EconomicFostul şef al Tarom demontează acuzaţiile ministrului Cuc: C...

Werner Wolff, director al Tarom până săptămâna trecută, îl contrazice, cu argumente, pe ministrul Transporturilor, arătâ...

ExterneReferendumul ca decizie opţională, Camera Comunelor ca insti...

Lecţia politică pe care Marea Britanie o oferă în acest moment este uluitor de importantă deoarece, într-o perioadă foar...

SocialFOTO Parcurile din Timişoara s-au umplut de cărţi. Deliciu p...

A cincea “Căsuţă de lectură” din Timişoara a fost amplasată în Parcul Rozelor. Aceasta vine după cele din Parcul “Carmen...

SportMoment unic la Miami. Motivul incredibil pentru care un jucă...

Americanul Reilly Opelka (foto), numărul 58 mondial, care are o înălţime de 2,11 metri, a cerut ca meciul său cu argenti...

SocialImpact violent între un autoturism şi o căruţă, pe DN26. Căr...

Accidentul a avut loc vineri seară, pe raza localităţii Frumuşiţa, judeţul Galaţi. Potrivit anchetatorilor vina aparţine...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].