logo
miercuri, 23 ianuarie 2019


Categorii

"Demisia, demisia!". Dragnea, Tăriceanu & co au stat ascunşi

Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală.

La Bucuresti, se protesteaza inca de la orele 10-11 dimineata. "Ne-am saturat de acesti infractori si analfabeti"", declara la unison primii participanti la miting. Spre seara, numarul protestatarilor (0ra 21.00) din Piata Victoriei era de aproape 80.000. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

UPDATE. 21.45 - Explozii în Piața Victoriei. Inca nu se stie dacă au fost sticle incendiare sau alte dispozitive explozive

UPDATE. 21.42 - 172 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov. Numai în intervalul 20.00 - 21.00 pompierii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 62 de persoane. Nouă persoane au fost transportate la spital, două dintre acestea fiind jandarmi.

UPDATE. 21.10- Niciunul dintre membrii gruparii conduse de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu are curajul de a se adresa multimii. Este vorba de Viorica Dancila (vacanta strategica), Tudorel Toader, Florin Iordache, Paul Stanescu si ceilalti.

UPDATE. 20.40- „Se aruncă cu borduri, cu obiecte pirotehnice, cu bare metalice, care pun în pericol siguranţa tuturor. Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar anumite reacţii nasc alte reacţii legale. Dacă aceste lucruri nu se vor opri vor di puse în pericol siguranţa persoanelor şi ordinea publică şi vom fi nevoiţi să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare“, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Capitalei.

UPDATE. 20.34 - Jandarmii aruncă cu fumigene împotriva manifestanților. La farmaciile din zona Pieței Victoria, oamenii se inghesuie sa-și cumpere măști de gaze

UPDATE. 20.25 - Jandarmii s-au grabit sa foloseasca tunul cu apă împotriva protestatarilor din Piața Victoriei în urma unui nou episod violent.

UPDATE. 19.50- Jandarmeria Bucureşti face apel la oamenii care protestează paşnic, vineri seara, în Piaţa Victoriei şi care sunt aşezaţi în primele rânduri dinspre Guvern, chiar lângă jandarmi, să se retragă, întrucât cei din spatele lor aruncă diverse obiecte către forţele de ordine, folosindu-i, practic, pe aceştia drept scut, pentru că în acest fel nu pot fi scoşi din mulţime de jandarmi. La această oră, jandarmii s-au retras câţiva metri, mărind spaţiul de protest. Peste 20.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei.

"Facem apel la oamenii care protestează paşnic să se retragă din primele rânduri, din zona de contact cu jandarmii. Cei care comit violenţe aruncă din spatele lor cu obiecte contondente, sticle şi bucăţi din asfalt. Agresorii îi folosesc astfel ca scut de protecţie pentru a putea să continue violenţele fără să poată fi extraşi de jandarmi. Vă rugăm să înţelegeţi apelul nostru pentru a nu risca să fiţi răniţi", transmite vineri seara Jandarmeria Bucureşti.

Reprezentanţii instituţiei fac apel la femei şi copii să se retragă în zone ferite de violenţe sau să părăsească Piaţa Victoriei, locul în care are loc protestul antiguvernamental.

La această oră, jandarmii s-au retras câţiva metri, mărind spaţiul de desfăşurare al protestului, unde se află deja câteva zeci de mii de oameni.

19.45- Trupele speciale ale Jandarmeriei au adus tunul cu apa, fiind pregatite sa intervina in orice moment pentru imprastierea manifestantilor.

UPDATE. 19.40- Metrorex a decis ca metrourile sa nu mai opreasca in statia Piata Victoriei.

UPDATE ora 19.20- Inca 40 de protestari au avut nevoie de asistenţă medicală din partea echipajelor SMURD, în urma violenţelor din Piaţa Victoriei, in timp ce un alt jandarm a fost lovit în zona feţei.

În total, până la ora 19.00, 76 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care trei jandarmi.

UPDATE ora 18.10 - Unul din protestatarii ridicaţi de jandarmi din Piaţa Victoriei avea un dispozitiv cu electroşocuri.

Unul dintre protestatarii ridicaţi, vineri, de jandarmi din Piaţa Victoriei avea un dispozitiv cu electroşocuri, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

La aceasta ora 38 de manifestanţi şi doi jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentele de la manifestaţia din faţa Guvernului, au anunţat oficialii ISU Bucureşti-Ilfov.

Un jandarm a fost transportat la spital cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, iar altul, cu escoriaţii la o mână, a refuzat transportul la unitatea spitalicească.

Două persoane au acceptat să fie transportate la spitale, pentru investigaţii.

Timp de mai bine de 20 de minute, au existat îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu pietre, sticle şi alte obiecte către jandarmi, aceştia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.

În total, două persoane au vrut să fie transportate la spitale, pentru investigaţii.

Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu sticle şi alte obiecte către jandarmi, aceştia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.

UPDATE. 17.51- In Piata Victoriei si zonele adiacente s-au adunat deja peste 2.000 de protestatari.

UPDATE. 17:20 – Un jandarm a fost rănit în Piaţa Victoriei, el fiind transportat la spital, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. “A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a spus Opriţa. Potrivit Digi 24, au aveut nevoie de îngrijiri medicale și 24 de protestatari.

UPDATE. 17:00 – Jandarmii dau în mod repetat cu gaze lacrimogene în timp ce oamenii fac apeluri disperate să se oprească spunându-le că în mulțime copii și mame. Se scandează: ”Jandarmeria apără hoția”. Circulația este blocată total

UPDATE 17.10- Mulţimea a fost împinsă în perimetrul din centrul pieţei UPDATE 16.55 Noi îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine, jandarmii folosind din nou gaze lacrimogene, după ce mulţimea a încercat iar să spargă lanţul de jandarmi.

Numărul de jandarmi a fost suplimentat, iar forţele de ordine au fugit spre maşini şi s-au echipat cu căşti şi veste, după ce din mulţime au fost aruncate spre ei sticle, pietre şi pancarte. Un jandarm a suferit o fractură Oamenii care erau încă pe strada au fost împinşi înapoi în perimetrul pieţei. Manifestanţii scandează „Jandarmeria apără hoţia“

UPDATE. 16.21- Protestatarii au fortat cordonul jandarmilor din fata Palatului Victoria. Jandarmii s-au repliat folosind gaze lacrimogene. Numerosi protestatarfi acuza infiltrarea instigatorilor care arunca cu sticle si indeamna la acte de violenta.Mai multi oameni sunt dusi cu targile, fiind victime ale gazelor lacrimogene.

Marsul ardelenilor. "No, hai că-i bai!"

UPDATE. 15:15- Protestatarii veniti din Transilvania s-au strans în Piața Universității, de unde au pornit în coloană spre guvern. Ei sunt inarmati cu tobe, vuvuzele și steaguri. In timp ce se deplaseaza spre Guvern, coloana scandează: ”Păcat, păcat, de sângele vărsat”. De asemenea, au cu ei boxe portabile din care se aud cântece patriotice precum ”Tu, Ardeal”, ”Acolo este țara mea” sau ”Când am plecat Ardealule din tine”. Unii sunt îmbrăcați cu tricouri inscripționate cu mesaje precum ”MU13 P5D”, ”Fără penali în funcții publice”.

UPDATE. 14:20- In Piața Victoriei sunt aduse steagurile țărilor unde s-au dus să muncească: Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, SUA etc. Unii afișează bannere.

UPDATE. 13:50 – În faţa sediului Guvernului, sunt români veniţi din ţări precum Franţa, Italia, Suedia, Germania, Norvegia sau SUA, dar şi protestatari care au venit la Bucureşti din diferite judeţe, transmite Agerpres. Manifestanţii flutură steaguri tricolore şi ale UE şi scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD: “Jos PSD!”, “Hoţii!”, “Demisia!”, “Anticipate!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Fără penali!”. Pe pancartele afişate şi tricourile purtate de protestatari se pot citi diverse mesaje: “Mi-aţi confiscat drepturile”, “Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”, “Nu cedăm”, “Nu: Romania coruptă; Parlamentari corupţi”, “Tudorel Toader – ministrul anihilării Justiţiei”. Pentru a-şi face auzite mesajele, câţiva protestatari au adus în Piaţa Victoriei o maşină cu platformă pe care au instalat o staţie de amplificare. În faţa sediului Guvernului se află şi reprezentanţi ai iniţiativei “Fără penali”, veniţi să strângă semnături pentru campania lor. De asemenea, ei comercializează în zonă şi o carte de versuri, “Diaspora rezist”, scrisă de Doru Cernescu.

UPDATE. 13.45 - Un bărbat îmbrăcat în costum popular a fost pus la pământ de jandarmi și dus la dubă, după ce a împins doi protestatari.

UPDATE. 0ra 13.00- Peste 200 de persoane se află deja în Piaţa Victoriei, la această oră, pentru mitingul diasporei, programat să înceapă la ora 17.00, primele maşini cu protestatari sosind încă din timpul nopţii. Oamenii, veniți din stăinătate, dar şi din alte judeţe, scandează "Demisia" şi "Penalii". La această oră, câteva zeci de români veniţi din străinătate s-au strâns şi în faţa Teatrului Naţional, urmând să plece în marş către Piaţa Victoriei.

În Piaţa Victoriei se află, la această oră, peste 200 de persoane, între ei fiind inclusiv români veniţi de la Chicago, care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "PSD, ciuma roşie", "Din Timiş, alături de diaspora", "Jos corupţia", "Vă vedem", "Dorohoiu nu vă vrea", "Fără penali în funcţii publice", suflă în vuvuzele şi scandează "Demisia" şi "Penalii".

„Românii din diaspora protestează pe 10 August la Bucureşti. Chemăm alături de noi pe fraţii noştri din ţară care demonstrează fără oprire împotriva corupţiei de mai bine de un an. Suntem împreună! CONTINUĂM LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI! Nu renunţăm la democraţie! Apărăm statul de drept! Nu vom lăsa să câştige nedreptatea, hoţia şi incompetenţa!”, este unul dintre zecile de mesaje care circulă de câteva săptămâni pe Facebook.

Manifestaţia anti-guvernamentală a fost anunţată pe Facebook de mai bine de o lună, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitală, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” şi „Diaspora vine acasă”, cu afişe, pancarte, steaguri şi chiar stickere lipite pe maşini şi motociclete cu logo-ul mitingului.

Coloane de maşini şi motociclete sunt aşteptate să intre în Bucureşti, iar în mai multe oraşe din ţară vor fi organizate manifestaţii de solidaritate cu cei din Capitală

„Civilizaţi, îmbrăcaţi în negru, dar hotărâţi, toţi motocicliştii, iubitorii de libertate şi dreptate care vor şi înţeleg importanţa zilei de vineri, din Ploieşti sau din toată Prahova să mergem la protest vineri la Guvern. Întâlnirea lângă benzinaria Petrom de vis a vis de Hipodrom la ora 17.00. Aşteptăm o jumătate de oră şi plecăm”, este anunţul postat de motocicliştii din Ploieşti, care vor să se mobilizeze pentru a intra în grup mare în Capitală.

10 aug 19:40
Comentarii

10ilie(10 aug 16:33)
In toata Romania sint vreo 20 milioane de locuitori , multi pe drumuri , dar in piata numai vreo 8 sute. Unde sint zecile de mii ?? raspuns: in trafic !!
Ultimele Știri
SocialUn şofer amendat pentru lipsa trusei medicale a sunat la 112...

Un şofer oprit în trafic şi amendat de poliţişti a găsit o metodă neobişnuită de a se răzbuna pe agenţii de la Circulaţi...

PoliticLudovic Orban spune că informaţiile conform cărora primarul ...

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că sunt simple zvonuri informaţiile că primarul din Iaşi, Mihai Chiric...

PoliticRobu: Printr-o regretabilă eroare în exprimare, în loc de di...

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, revine şi spune că, "printr-o regretabilă eroare în exprimare", a afirmat în decla...

ExterneSute de mii de venezueleni protestează faţă de Nicolas Madur...

Sute de mii de venezueleni au ieşit pe străzi miercuri pentru a cere demisia guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, sc...

SocialSalvamontiştii din Sibiu avertizează că în munţii Făgăraşulu...

Salvamontiştii din Sibiu avertizează că în munţii Făgăraşului riscul producerii unor avalanşe este mare - 4, pe o scală ...

SocialCâte arme de foc au fost confiscate de poliţişti. Numărul lo...

Numărul actelor de braconaj a crescut în judeţul Hunedoara în 2018, la fel şi numărul armelor de foc pe care poliţiştii ...

SocialPoliţia a făcut un anunţ oficial în privinţa şoferului impli...

O tânără în vârstă de 20 de ani din Suceava a murit în noaptea de duminică spre luni, 21 ianuarie, într-un accident de c...

PoliticAmbasadorul României la Washington s-a întâlnit cu secretaru...

Ambasadorul României la Washington, George Maior, s-a întâlnit, la Pentagon, cu Mark. T. Esper, secretarul Forţelor Tere...

PoliticÎncă un ministru din Guvernul Dăncilă povesteşte că a adopta...

În contextul informaţiilor publicate recent în presă despre familia premierului Viorica Dăncilă, care a adoptat în ianua...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].