logo
duminică, 17 februarie 2019


Categorii

Dragnea la "balcon": Milioane de oameni vor avea pensii mărite

În timp ce lumea se adună în jurul primului cort anti-PSD din Piața Victoriei, hulitul lider al coaliției toxice, Liviu Dragnea, iese de la machiaj. O încercare disperată de a aduce de partea sa, cât mai poate, o parte dintre cei pe care i-a tot ținut legați cu strategii televizate. Acum poate fi ultimul act, ultima carte. Anunță, cu o mândrie construită, că va mari pensiile pentru milioane de români. Vrând-nevrând, gândul te duce la aceeaşi promisiune, făcută de Ceauşescu în decembrie 1989. Aceeaşi disperare, aceeaşi strategie, lideri de aceeaşi speță: vicleni şi fără scrupule. În 89, promisiunea nu a avut efectul scontat....

Crâmpeie din discursul disperării

- Nu e vorba de pensiile speciale sau ocupaţionale. Am avut o întâlnire ieri cu dl Tăriceanu, doamna Vasilescu şi specialiştii de la Casa de Pensii. Nu a fost nimic nou faţă de ultima variantă. Mâine, cred, că va face oo conferinţă şi doamna ministru.

- Inechităţile in actualul sistem de pensi pentru că trenează de mulţi ani sunt rezolvate. Va avea loc, pratic, dublarea pensiilor în 2020. Din 2021 pensiile vor creşte, şi vor creşte în continuare. Punctul de pensie va fi indexat cu inflaţia. E o lege care simplifică modul de calcul al pensiilor. E o pensie care creează unele avantaje şi le dă posibilitatea pensionarilor să aibă parte de creşteri.

- 15 ani este stagiul minim de cotizare. E bornă pentru calculele făcute în continuare.Pentru fiecare an de perioadă asimilată se adaugă câte 0.25 la punctajul final. Pensiile vor fi recalculate în mod automat de Casa de Pensii. Să ştie toată lumea că cei pentru care nu se vor plăti contribuţii, vor avea scăderi la pensii. Firmele să ştie. Vor fi informaţi toţi salariaţii, din două în două luni, dacă nu vor fi plătite contribuţiile.

-Vor fi tot patru categorii de pensii. Vârsta standard de pensionare nu se modifică. Avem reguli noi în ceea ce priveşte pensia de limită de vârstă.Punctul de pensie a fost în 2016 871 de lei. În 2020 punctul de pensie va fi 1775 de lei. Nimeni nu pierde. Vede toată lumea cât de mizerabile sunt aceste campanii. Aşa a fost şi la Legea salarizării.

- Milioane de oameni vor beneficia. Nu cred că e satisfacţie mai mare.

-Cei care vor intra la pensie din 2021, cu 15 ani stagiu de cotizare, vor avea 45% din salariul minim brut + 1% din salariul minim brut pentru fiecare an în plus.

- Avem o nouă formulă pentru pensia minimă. Ce va fi prin noua formulă pentru pensia minimă. De la 640 (n.r.-cât e în prezent) va avea 1032 lei, dacă are 13 ani vechime, 1.176 de lei pentru 19 ani vechime şi 1560 pentru 35 de ani vechime.

- Iohannis este în stare să facă orice în această toamnă, să dea jos Guvernul, chiar și prin violență pentru ca această lege să nu intre în vigoare

- Alegerea e atât de simplă și în 2019 și 2020. De o parte vor fi aceste lucruri, de cealaltă parte va fi ură, incitare la violență, la dărâmarea odinii constituționale prin violență”

- Normalitatea pentru Iohannis este să dea acest guvern jos, să rupă această majoritate parlamentară prin violență. În laboratoarele de la Cotroceni unde se concep toate aceste proteste, unde se concep dosarele, acest laborator care dă ordine la statul paralel, sigur pregătește ceva foarte grav pentru a da acest guvern jos.

- Au înțeles că legile justiției intrate în vigoare, Noile Coduri Penale intrate în vigoare, noua legii a pensiilor, parteneriatul public – privat, cele 21 de proiecte lansate în octombrie și noiembrie, l-au făcut conștient că în 2019 nu mai poate câștiga. Spuneți-mi un singur lucru bine făcut de Iohannis.A incitat tot timpul la proteste și la violențe.

Ce spune, de fapt, Legea pensiilor: vom vedea peste 3 ani

Nicio pensie nu se recalculează și nicio formulă de calcul a pensiei nu se modifică până în 2021. Asta prevede proiectul de lege a pensiilor, pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii joi seară.

Noutatea ar fi că, după noile prevederi, toți cei care au cotizat la Pilonul II de pensii vor fi oarecum...penalizați. Potrivit proiectului, vârsta de pensionare rămâne neschimbată: 65 de ani - bărbații, 63 de ani femeile.

Cea mai mare surpriză a noii legi a pensiilor, potrivit proiectului pus în dezbatere publică, este faptul că se aplică abia peste 3 ani. Până acum nu a mai fost elaborată nicio altă lege în România cu un interval atât de mare până la intrarea în vigoare.

Până atunci, doar două prevederi vor fi aplicate: punctul de pensie va creşte în 2019 şi în 2020, la 1 septembrie, până la 1265, respectiv 1775 de lei. Mult-aşteptata recalculare a pensiilor mai are aşadar de aşteptat, pentru că abia în 2021 ar intra în vigoare nouă formula de calcul.

Track News

9 aug 14:08
Comentarii
Ultimele Știri
SocialCreierul femeilor îmbătrâneşte mai încet decât cel al bărbaţ...

Studiile arată că creierul unei femei este cu trei ani mai tânăr decât cel al unui bărbat de aceeaşi vârstă. Cercetători...

SocialPovestea profesorului care a scris o carte despre rezistenţa...

Un cercetător şi profesor apreciat, Grigore Constantinescu a scris printre altele şi o carte despre rezistenţa anticomun...

SocialTop 10 bancuri cu străini. Cum aleg chinezii numele copiilor...

Românii nu ţin cont de naţionalitate atunci când vine vorba de bancuri. Vă prezentăm o selecţie cu bancuri ce au ca prot...

SocialDe unde vine celebra expresie „salvaţi de clopoţel” şi ce le...

Inventarea anesteziei, pe lângă evidentele avantaje, a dat bătăi de cap mediclilor, care uneori nu mai reuşeau să-şi adu...

SocialCum se plantează bulbii de lalele, narcise şi crocuşi pentru...

Pentru ca în luna aprilie să aveţi o grădină plină de flori, ar trebui ca încă de acum să păziţi o zi cu soare şi să înc...

SocialCum se prepară budinca din mac: secretele faimoasei Sanda Ma...

Vă propunem o budincă dulce cu mac, după o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti....

ExternePatru din cinci preoţi de la Vatican ar fi homosexuali. Un j...

Investigaţiile jurnalistului francez Frédéric Martel dezvăluie culisele Vaticanului. Unii dintre preoţii cu cel mai mai ...

SportLiga Campionilor - Real şi Tottenham, calificări ca şi rezol...

Miercuri seară s-au disputat alte două meciuri în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Real a câştigat la...

EconomicContractele de închiriere pot fi înregistrate din nou la Fis...

Fiscul a stabilit noua procedură de înregistrare a contractelor de închiriere la organele fiscale, care permite acum inc...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].