logo
miercuri, 23 ianuarie 2019


Categorii

E oficial! Orlando-"minte puțină" l-a executat pe Mișa-"suspect de serviciu"

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă revocarea din funcție a președintelui ANAF, Ionuț Mișa.

”Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a domnului Ionuț Mișa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări, știm foarte bine cu toții, în special în zona economică. Iar ANAF-ul, așa cum am spus de foarte multe ori, ca principală instituție publică din România, trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie. În primul rând, schimbarea mentalității: trebuie să demonstreze că are un tratament corect, echitabil și onest față de contribuabili, fie persoană fizică, fie persoană juridică. Sunt câteva elemente esențiale pe care ANAF-ul în 2019 trebuie să le parcurgă, trebuie să le îndeplinească: vorbim de o reformă a întregii administrări fiscale, vorbim de informatizarea sistemului din cadrul ANAF – o lacună de foarte mulți ani de zile și o soluție care se încearcă de foarte mulți ani de zile, și ne propunem ca în 2019 să fie anul în care aceste lucruri să se și întâmple. O simplificare a modului în care ANAF acționează în piață în relația cu contribuabilul, o colectare mai bună”, a anunțat Teodorovici în cadrul unei declarații de presă susținute la sediul Ministerului Finanțelor.

Cererea lui Teodorivici privind demisia lui Mișa vine după mai multe avertismente adresate de ministrul Finanțelor șefului ANAF, in lunile aprilie si iulie 2018, în care acesta era atenționat ca trebuie îndeplinite targeturile stabilite chiar de Mișa în 2017.

Teodorovici, nemultumit fiind de rezultatele obținute de ANAF, ar fi cerut premierului Dăncilă, la sfârșitul anului trecut, demisia lui Mişa.

Conform datelor publicate recent pe site-ul Ministerului Finanţelor, se vede clar cum deficitul bugetar este în picaj, ajungând la o cifra de aproape trei ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Deficitul bugetar în primele 11 luni din 2018 a ajuns la valoarea de 26 miliarde lei (5,58 miliarde euro) față de 10,2 miliarde lei in 2017 (pentru aceeasi perioada raportată, primele 11 luni) si față de 5,5 miliarde lei, în 2016.

Este cunoscut faptul că Ministerul Finanţelor a fost acuzat nu o data, atât de opoziţie, cât şi de fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, de măsluirea cifrelor prezentate în execuţia bugetară, astfel încât aceasta să respecte deficitul bugetar asumat de România în faţa Uniunii Europene.

Teodorovici, acuzat de măsluirea datelor oficiale

natorul PNL Florin Cîţu îl acuză pe Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, că le cere angajaţilor din Ministerul Finanţelor „să măsluiască“ datele despre execuţia bugetului, în aşa fel încât execuţia finală să arate aşa cum a anunţat el, sub 3%. Senatorul îi cere ministrului Eugen Teodorovici să permită unor experţi din opoziţie să verifice corectitudinea execuţiei bugetare şi avertizează că va sesiza EUROSTAT în legătură cu manipularea indicatorilor economici.

„Darius Vâlcov confirmă criza! Cifrele prezentate de Darius Vâlcov sunt măsluite. Datele OFICIALE despre execuţia bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situaţia EXACTĂ şi FINALĂ a execuţiei bugetare. Aseară târziu am fost sunat din Ministerul Fiananţelor Publice şi mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale”, a scris Cîţu marţi pe pagina sa de Facebook.

El spune că Vâlcov le cere angajaţilor de la Finanţe „să măsluiască“ datele pentru ca execuţia finală să arate aşa cum a anunţat el, sub 3%.

Senatorul PNL face apel la instituţiile statului cu competenţe în domeniu să intervină în acest caz şi îi cere ministrului Eugen Teodorovici să le permită unor specialişti din opoziţie să verifice corectitudinea execuţiei bugetare. El avertizează că va informa EUROSTAT în legătură cu manipularea indicatorilor economici.

„În cazul în care nu vom reuşi, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în grădina celui care pentru 6 luni de zile va prezida şedintele ECOFIN”, mai spune Cîţu.

Darius Vâlcov a anunțat, pe Facebook, luni seara, cu un ton triumfalist: „Deficit (cash) 2018 = 2,92%. Felicitări valoroasei echipe de la Ministerul Finanțelor Publice!“. O nouă dezinformare făcută cu seninătateî, în stil PSD?

3 ian 15:59
Comentarii
Ultimele Știri
SocialAccident la giratoriu. O maşină a zburat de pe DN în curtea ...

Un tânăr a zburat cu maşina de pe un drum naţional în curtea unei firme, unde s-a lovit de un buldoexcavator. Şoferul şi...

EntertainmentCele mai norocoase trei zodii ale lunii februarie

Poate părea un moment ciudat pentru unii dintre voi, dar este momentul schimbării. Nu doar că visaţi, acum găsiţi şi sol...

PoliticPonta, după ce PSD a interzis membrilor participarea la even...

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că este uluit de "imbecilitatea şi grosolănia" baronilor de la centru, care n...

PoliticOrban spune că nu va candida la alegerile europarlamentare: ...

Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că nu va candida la alegerile europarlamentare, precizând că este candidat la funcţi...

SocialUn şofer amendat pentru lipsa trusei medicale a sunat la 112...

Un şofer oprit în trafic şi amendat de poliţişti a găsit o metodă neobişnuită de a se răzbuna pe agenţii de la Circulaţi...

PoliticLudovic Orban spune că informaţiile conform cărora primarul ...

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că sunt simple zvonuri informaţiile că primarul din Iaşi, Mihai Chiric...

PoliticRobu: Printr-o regretabilă eroare în exprimare, în loc de di...

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, revine şi spune că, "printr-o regretabilă eroare în exprimare", a afirmat în decla...

ExterneSute de mii de venezueleni protestează faţă de Nicolas Madur...

Sute de mii de venezueleni au ieşit pe străzi miercuri pentru a cere demisia guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, sc...

SocialSalvamontiştii din Sibiu avertizează că în munţii Făgăraşulu...

Salvamontiştii din Sibiu avertizează că în munţii Făgăraşului riscul producerii unor avalanşe este mare - 4, pe o scală ...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].