logo
miercuri, 20 martie 2019


Categorii

Emilia Șercan, analiză prin care devoalează o negociere subterană între Liviu Dragnea și George Maior

Jurnalista Emilia Șercan face o analiză prin care arată că desființarea Academiei de Științe ale Securității Naționale este subiectul unei negocieri subterane între Liviu Dragnea și George Maior, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Maior în fața Comisiei de Control a SRI.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ în presă: Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi pleacă de la HotNews

”Desfiintarea Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), votata aseara in plenul Senatului, ascunde o serie de jocuri de culise si negocieri care se duc intre Liviu Dragnea și George Maior. Miza pare ca este tacerea lui Maior, iar votul de ieri din Senat este doar o pisica pe care Dragnea i-o arata acestuia, iar ceea ce se vede public mascheaza santajul si negocierile din subteranele statului. Aseara ar fi trebuit sa deschid o sticla de sampanie de bucurie ca se desfiinteaza ASSN. Nu este nimic de sarbatorit, insa. O sa explic cronologic de ce.

In luna ianuarie, guvernul Mihai Tudose trimite la Senat, acolo unde Traian Basescu a depus proiectul pentru desfiintarea ASSN, un raport negativ. Guvernul nu dorea si nu aproba desfiintarea Academiei infiinate de Maior si Oprea.

Pe 1 februarie, Claudiu Manda, seful Comisiei de control a SRI se intalneste cu George Maior, o intalnire informala in care discuta si chiar negociaza data viitoarei audieri a lui George Maior in Comisia SRI.

Imediat dupa intalnirea Maior - Manda, Liviu Dragnea s-a aratat deranjat ca Manda a discutat neoficial cu Maior si declara: "Nu am inteles de ce domnul Maior a fost in tara si nu a vrut sa vina la comisie".

Pe 6 februarie are loc prima sedinta a Comisiei de Aparare din Senat in care se voteaza pentru desfiintarea ASSN. Este primul semnal pe care Dragnea i-l transmite lui Maior.

Urmeaza Comisia de Invatamant, unde se voteaza impotriva desfiintarii ASSN, semn ca mai e loc de negociere.

Pe 27 februarie, Maior este audiat in Comisia de control a SRI si spune ca Dragnea mergea si el la chefurile SRI si confirma episodul cu porcul. Dragnea ia foc. Dragnea, varful de lance a luptei cu "statul paralel", este aratat ca parte a "statului paralel".

Pe 28 februarie, Dragnea declara public: "Domnul George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri (la audieri) din păcate. Cred că n-a făcut bine". Sagetile lui Dragnea la adresa lui Maior au continuat si dupa aceasta declaratie.

Pe 6 martie, Florian Coldea trebuia sa fie audiat la Comisia de control a SRI. Manda anunta ca Coldea e racit, Coldea declara intr-un ziar ca nu e racit, ci ca nu s-a dorit audierea lui. Audierea lui Coldea se amana pentru 13 martie, adica azi. Coldea este fostul subordonat al lui Maior, partener de vacante si chermeze si fost membru in ASSN.

Pe 7 martie, Comisia de Aparare din Senat face public raportul pentru desfiintarea ASSN. Tot pe 7 martie, Comisia de Invatamant face si ea public raportul pentru desfiintarea ASSN, desi in februarie votul fusese impotriva.

Cu rapoartele favorabile de miercurea trecuta, era clar ca proiectul de lege pentru desfiintare avea sa fie pus pe ordinea de zi de luni, 12 martie.

In weekend-ul abia incheiat, Vasile Dancu, membru in ASSN si bunul prieten al lui George Maior, se urca in avion si pleaca la Washingon. Prietenia celor doi este de notorietate. La fel e de notorietate si prezenta lui Dancu la chermezele SRI sau in vacantele lui Maior cu Coldea si Sebastian Ghita. Cel mai probabil Dancu este mesagerul si cel care va mijloci negocierile intre Dragnea si Maior.

Ce inteleg eu din toata aceasta succesiune de fapte? Ca Liviu Dragnea negociaza cu George Maior desfiintarea ASSN. In acest moment, ASSN nu este desfiintata de facto. Ieri a fost etapa Senatului, insa urmeaza Camera Deputatilor, care este camera decizionala. De cate ori nu am vazut legi pentru care s-a votat total diferit in cele doua entitati parlamentare?

13 mar 20:54
Comentarii
Ultimele Știri
SocialDocumente desecretizate de CIA despre prezenţa armatei sovie...

Spionii Statelor Unite ale Americii au fost deosebit de activi în România după cel de-Al Doilea Război Mondial, în condi...

SocialIes viperele din hibernare. Care sunt zonele din România cel...

Martie este luna în care viperele ies din hibernare. Caraş-Severin este unul dintre judeţele unde viperele sunt la ele a...

SocialFOTO Aventura unei românce în Japonia: „Poate să ţi se pară ...

O familie de români petrece câteva luni pe an în Ţara Soarelui Răsare, datorită jobului unuia dintre membri. I-am rugat ...

SocialDe ce îngăduie Dumnezeu suferinţa copiilor. Explicaţiile teo...

Multă lume se întreabă de ce permite Dumnezeu ca cei mici să sufere de anumite boli grave. Explicaţiile teologilor sunt ...

SocialIstoria Imnurilor Naţionale ale României. Cum a fost selecta...

Muzica militară de fanfară îşi are începuturile în primele decenii ale secolului al XIX-lea. „În numele Guvernului” este...

ExterneVIDEO Jurnalistă catolică, anchetată de poliţia britanică du...

O jurnalistă cu convingeri catolice conservatoare, mamă a 5 copii, este anchetată de poliţia din Surrey, sud-estul Angli...

PoliticTeodorovici: Vom modifica OUG 114: „taxa pe lăcomie” se schi...

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, la TVR 1, că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lă...

SocialProiecte de 6,7 milioane de lei semnate la Zalău. Peste 600 ...

Cele două investiţii vor fi implementate cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul POR 2014-2020.

PoliticTeodorovici: Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din ...

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să c...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].