logo
vineri, 22 februarie 2019


Categorii

FOTO/VIDEO Renault prezintă Noul Clio, a cincea generaţie a unui model de referinţă

Lansat în 1990, Clio a devenit cel mai bine vândut model la nivel mondial al Grupului Renault. Considerată cel mai adesea cea mai iubită maşină franţuzească, aceasta şi-a crescut vânzările chiar din 2013, devenind lider al segmentului B în Europa. Între 2012 şi 2018, în fiecare an, s-a vândut mai bine decât anul precedent, asigurând o performanţă comercială excepţională.

Conceput în conformitate cu principiul "Evoluţie şi revoluţie", Noul Clio se reinventează: design-ul exterior evoluează spre o silueta mai matură, in timp ce design-ul interior este complet regândit. Noul model câştigă în vitalitate şi modernitate, rămânând uşor de recunoscut, în ciuda faptului că este complet revizuit. La interior, revoluţia este uşor de remarcat. Habitaclul complet reproiectat este inspirat de segmentele superioare, atât în ceea ce priveşte calitatea percepută, cât şi tehnologia disponibilă.

„A cincea generaţie a lui Clio este foarte importantă pentru noi, deoarece este un best-seller în segment şi ocupă locul doi în clasamentul vânzărilor auto din Europa pentru toate categoriile. Acest model vedeta oferă cele mai bune elemente ale generaţiilor anterioare. Design-ul exterior al lui Clio IV ne-a sedus clienţii şi continuă să o facă şi astăzi. Aşa că am decis să păstrăm ADN-ul său dar să oferim mai multă modernitate şi eleganţă. La interior, este o adevărată revoluţie, cu o îmbunătăţire vizibilă a calităţii percepute, a rafinamentului şi a prezenţei tehnologiei.. Este cel mai bun Clio de până acum.” Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design

Noua versiune a lui Clio este punctul de vârf al planului strategic al Groupe Renault, “Drive the Future (2017-2022)”. Prezentat în toamna anului 2017, planul are trei obiective cheie:

- Electric: până în 2022, Groupe Renault va oferi în gama sa 12 modele electrificate. Noul Clio va fi primul cu motorul său E-Tech hybrid, bazat pe tehnologia dezvoltată de Renault.

- Conectat: de asemenea, până în 2022, compania vizează vehicule 100% conectate pentru pieţele cheie. Noul Clio ilustrează perfect acest moment cu noul său sistem multimedia dezvoltat de Alianţă.

- Autonom: până în 2022, Groupe Renault va comercializa 15 modele echipate cu tehnologie autonomous driving. Noul Clio va fi un pionier în acest sens, popularizând vehiculul de oraş echipat cu sisteme de asistenţă specifice modelului autonom.

Noul model de segment B este esenţial pentru strategia care vizează consolidarea sinergiilor în cadrul Alianţei. Această strategie se bazează în special pe dezvoltarea tehnologiilor partajate şi pe utilizarea noilor platforme, cum ar fi platforma CMF-B pe care este construit Clio V şi noua sa arhitectură electrică şi electronică. Prin urmare, platforma poate integra cele mai moderne tehnologii pentru a răspunde noilor cerinţe ale pieţei. Pionierul unei noi generaţii de modele Renault, Clio va fi, de asemenea, disponibil cu o versiune R.S Line, inspirată de Renault Sport, şi cu o versiune "INITIALE PARIS", aceasta din urmă având o nouă linie de design.

Clio V este scurtat cu 14 milimetri (lungime 4048 mm, lăţime 1798 mm), însă asigură mai mult spaţiu în habitaclu. Caroseria este mai joasă cu până la 30 de milimetri (înălţime 1440 mm) pentru o performanţă aerodinamică şi sportivitate mai bune. Roţile de 17 inch (în funcţie de versiune) îmbunătăţesc dinamica vehiculului. Detaliile precum antena, proiectoarele cu LED-uri, portbagajul şi linia cromată în jurul suprafeţei laterale vitrate susţin modernizarea design-ului exterior şi, ca in cazul interiorului, îmbunătăţesc calitatea percepută. 11 culori de caroserie şi 3 pachete de personalizare exterioară (roşu, portocaliu şi negru) sunt disponibile. Orange Valencia este una dintre noile nuanţe din gamă, precum şi Brown Vison şi Bleu Céladon.

Pentru prima dată pe acest model, deflectoarele de aer apar la pasajele roţilor din faţă. Ele ajută la limitarea perturbaţiilor şi îmbunătăţirea performanţelor aerodinamice, reducând consumul. Ca bonus, ele aduc dinamism şi sportivitate designului Noului Clio.

Acum farurile 100% LED sunt disponibile încă de la primul nivel de echipare şi preiau semnătura luminoasă în formă de C caracteristică modelelor Renault.

Arhitectura portbagajului a fost optimizată pentru o formă cât mai cubică posibil. Sistemul audio premium BOSE a fost complet integrat şi, prin urmare, nu aduce modificări volumului portbagajului, care este mărit la 391 de litri – adăugăndu-se celor 26 de litri de depozitare interioară - pentru cel mai bun volum din categorie. Planşa dublă facilitează încărcarea zilnică şi se transformă în suprafaţă plată când scaunele din spate sunt rabatate.

La fel ca în zona frontală, luminile spate încorporează o nouă semnătură luminoasă în formă de C, cu un efect de adâncime accentuat. Al treilea stop, mai lung şi mai subţire, este vizibil pe partea superioară a lunetei.

Renault Sport introduce noua sa linie R.S. Line pe Noul Clio, care va înlocui treptat linia actuală GT-Line. Fiind unul dintre pionierii în ceea ce priveşte opţiunea de pachet sport, modelul a susţinut cu fermitate strategia gamei Renault Sport pe toate pieţele din 2010.

12 feb 19:12
Comentarii
Ultimele Știri
SocialTentativă de jaf la un bancomat din Băleni. S-a folosit un c...

Poliţia este pe urmele unor suspecţi care au încercat să spargă un bancomat din Băleni. Oamenii legii au un cerc de susp...

ExterneLondra şi UE lucrează la o „declaraţie politică paralelă“ cu...

Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) avertizează că şansele ajungerii la un acord imediat privind Brexitul au scăzut, ...

SocialTransportul şcolar, vizat de un control al poliţiştilor de l...

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au desfăşurat un control pentru verificarea legalităţii...

EntertainmentAndreea Marin, despre apariţia la iUmor: „E o ipostază în ca...

În cel de-al şaselea sezon al show-ului „iUmor“ vor exista invitaţi speciali, printre aceştia numărându-se prezentatoare...

SocialDosar de furt instrumentat prin Eurojust. Mai multe perchezi...

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a delegat, prin intermediul EUROJUST, poliţiştii specializaţi în investigaţ...

SocialUPDATE VIDEO Aterizare forţată pe aerodromul din Tuzla. Una ...

Salvatorii au intervenit în cazul unui incident aviatic produs pe aerodromul din Tuzla, judeţul Constanţa. o persoană şi...

PoliticBazarul naţional

Reiau, mai jos, un articol de-acum vreo trei ani, plictisit să constat că pare scris azi. Evident, poate fi „îmbogăţit“ ...

SocialNoile cărţi de identitate, motiv de revoltă la mănăstirea pă...

Îmbunătăţirea securităţii documentelor de identitate a cetăţenilor din Uniunea Europeană nu e pe placul monahilor de la ...

EvenimentVIDEO Scandal la Ministerul Justiţiei. Intrarea în sediu şi ...

Mai mulţi protestatari, printre care se află cunoscuţii Sandu Matei şi Marian „Ceauşescu“, au fost reţinuţi joi seară de...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].