logo
duminică, 24 martie 2019


Categorii

Ger în multe zone din țară și în București

Joi temperaturile încep să scadă, mai ales în jumătatea nordică a ţării, iar peste noapte în nord-vest şi în centru se instalează gerul.

Până atunci avem atmosferă schimbătoare; ninsori slabe în centru şi la munte şi maxime de la minus 4, la plus 5 grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, avem o zi destul de liniştită; se arată şi soarele printre nori, iar temperaturile ajung la valori acceptabile de 3 - 4 grade. La noapte se înteţeşte vântul şi apar fulguieli trecătoare.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme destul de bună, soare cu nori şi condiţii reduse de precipitaţii. Maximele se opresc pe la 2 - 3 grade; dar la noapte vântul aduce un aer mai rece şi minime în jur de minus 5 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei vremea se răceşte chiar pe timpul zilei; iar în Bucovina temperaturile rămân sub pragul îngheţului.O să mai ningă slab, din când în când. Peste noapte norii se mai risipesc, dar se face foarte frig şi temperaturile coboară până la minus 8 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş mai apar câteva ninsori slabe şi temperaturile scad simţitor faţă de miercuri, când s-au atins 3 - 4 grade, cu plus. Joi o să avem maxime negative, iar după lăsarea nopţii vine gerul.

Şi în ţinuturile vestice ajunge un aer rece, care aduce maxime în jur de zero grade şi minus 8 grade după lăsarea nopţii. Mai apar ceva înnorări şi ninsori sporadice, în special pe timpul nopţii.

Frigul cuprinde şi zona Transilvaniei, unde la noapte se instalează gerul. Norii vor fi numeroşi şi vor aduce alte ninsori slabe, iar la munte vântul va avea intensificări, mai ales în zonele de creastă.

În Oltenia, găsim vreme mai bună. Temperaturile scad faţă de ziua trecută, dar mai pot ajunge la valori de 3 - 4 grade. Pe seară apar condiţii de ploaie sau lapoviţă, iar la noapte s-ar putea să vină câţiva fulgi de zăpadă.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: înnorări, un pic de soare şi foarte puţine precipitaţii. Maximele urcă până la 4 - 5 grade, dar noaptea ne-aduce temperaturi în scădere, iar în zona subcarpatice e posibil să fie ger.

BUCUREȘTI

Joi găsim vreme destul de bună, deşi nu scăpăm de nori şi e posibil să fulguiască spre seară. Până atunci zărim puţin şi soarele, iar maxima ajunge la 3 - 4 grade.

Vineri se răceşte şi în Capitală şi vom avea cel mult 1 grad la orele amiezii. Mai apar ceva înnorări, vântul devine activ; iar vineri se face şi mai frig: se vor înregistra minus 6 grade în centru şi minus 8 grade la marginea oraşului.

Sâmbătă prindem o zi însorită, dar cu temperaturi scăzute şi un pic de vânt. Maxima se opreşte din nou pe la 1 grad; iar din a doua parte a nopţii încep să se adune norii.

Duminică o să avem atmosferă închisă şi un frig pătrunzător. O să ningă din când în când; vântul rămâne activ, iar temperatura va ajunge cu greu la minus 1 grad.

LA MUNTE

Vremea se răceşte şi în zonele montane, iar peste noapte gerul se instalează aproape peste tot. O să mai ningă slab, din când în când, iar vântul va sufla mai tare pe creste.

Vineri, deşi apare soarele, va fi foarte frig, iar la peste 1200 de metri, gerul va persista toată ziua. Mai vin câţiva fulgi de zăpadă, dar pe zone restrânse, iar vântul rămâne destul de insistent.

Sâmbătă avem tot vreme geroasă. În plus, se-adună norii şi ninsorile cuprind treptat majoritatea masivelor. Duminică o să ningă aproape peste tot; se intensifică şi vântul, iar temperaturile se menţin foarte scăzute.

Sursa: stirileprotv.ro

3 ian 00:00
Comentarii
Ultimele Știri
SocialPoliţiştii de la Rutieră au încătuşat mai multe persoane la ...

Două persoane au fost încătuşate de oamenii legii la locul unui accident rutier care a avut loc duminică la Constanţa, l...

SocialConcert folk la Muzeul Municipal pe 4 aprilie, ora 19.00

Muzeul Municipal Călăraşi începe din 4 aprilie o serie concerte reunite sub titlul ,,Folk la Muzeu”. Ideea a pornit de l...

SocialFOTO Lecţie de omenie: monahii şi preoţii cu atestat de medi...

Caravana medicală organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos a poposit la Nămoloasa Sat, aşezare gălăţeană aflată dincol...

SocialDreptate câştigată după 28 de ani de procese: statul român, ...

Un bărbat din judeţul Bacău a câştigat definitiv procesul cu Statul Român, urmând a fi despăgubit cu 225.000 de lei pent...

EconomicFostul şef al Tarom demontează acuzaţiile ministrului Cuc: C...

Werner Wolff, director al Tarom până săptămâna trecută, îl contrazice, cu argumente, pe ministrul Transporturilor, arătâ...

ExterneReferendumul ca decizie opţională, Camera Comunelor ca insti...

Lecţia politică pe care Marea Britanie o oferă în acest moment este uluitor de importantă deoarece, într-o perioadă foar...

SocialFOTO Parcurile din Timişoara s-au umplut de cărţi. Deliciu p...

A cincea “Căsuţă de lectură” din Timişoara a fost amplasată în Parcul Rozelor. Aceasta vine după cele din Parcul “Carmen...

SportMoment unic la Miami. Motivul incredibil pentru care un jucă...

Americanul Reilly Opelka (foto), numărul 58 mondial, care are o înălţime de 2,11 metri, a cerut ca meciul său cu argenti...

SocialImpact violent între un autoturism şi o căruţă, pe DN26. Căr...

Accidentul a avut loc vineri seară, pe raza localităţii Frumuşiţa, judeţul Galaţi. Potrivit anchetatorilor vina aparţine...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].