logo
duminică, 21 aprilie 2019


Categorii

Hexi Pharma, un model urmat de mulți alții. Vezi un nou caz scandalos cu efecte devastatoare

Un nou caz ”Hexi Pharma” se profilează la orizont. Marți dimineață, s-au efectuat mai multe percheziții în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide. Acțiunea a fost demarată în urma unei plângeri făcute de Ministerul Sănătății pe 10 ianuarie.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că precizând că dezinfectanţii pentru spitale nu îndeplineau standardele corespunzătoare fiind folosite în peste 30 de spitale din ţară, drept urmare fiind deschis dosar penal.

Ministrul a mai precizat că nu este vorba despre dezinfectanţi diluaţi, ci produse neconforme pentru anumite tipuri de acţiune, mai exact cea fungicidă, produsele din spitalele verificate fiind "neconforme", nu diluate.

Acest dosar a apărut de la o plângere pe care Ministerul Sănătății a făcut-o pe 10 ianuarie anul acesta. Anul trecut, inspectorii direcțiilor de sănătate publică au făcut un control la spitalele din țară verificând eficacitatea anumitor biocide. Ca urmare a analizei, a 15 produse, au fost constatate neconformități pe o anumită zonă de acțiune, la trei produse. În urma retestării acestora, rezultatele inițiale au fost confirmate, prin urmare Ministerul Sănătății a făcut o plângere legată de aceste produse firmelor care le comercializează," a declarat Sorina Pintea.

Ministrul a ținut să sublinieze ca aceasta acțiune nu are legătură cu ce s-a întâmplat la Institutul "Marius Nasta", unde mai mulţi pacienţi au murit infectați cu acinetobacter.

Ce s-a întâmplat la Marius Nasta a fost un caz de focar de infecţie pe care spitalul l-a raportat, lucru absolut normal. În toate spitalele din lumea aceasta există infecţii, acestea se raportează, problema României la un moment dat a fost că aceste infecţii nu se raportau. Anul trecut, numărul acestor infecţii s-a dublat şi eu am spus că mă bucur. Asta înseamnă că am început să raportăm, să fim serioşi"(ministrul Sănătății).

Dezinfectanţii pentru spitale nu îndeplineau standardele corespunzătoare și au fost utilizaţi în peste 30 de spitale din ţară. Drept urmare a fost deschis un dosar penal, a precizat Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Firmele în cauză au fost amendate cu sume în valoare de 35.000 de lei, însă administratorii lor au fost de negăsit de reprezentanții Ministerului Sănătății.

Cercetărie au dovedit că diverse spitale au fost aprovizionate cu produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă.

Comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) informează că:

Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Nu trebuie uitat cazul Hexi Pharma, care a iscat în luna mai 2016 un adevărat scandal cu dezinfectanți diluați, vânduți către spitalele din România, scandal ce a fulminat cu sinuciderea fostului patron, Dan Condrea, nu la mult timp de la începutul anchetei. Compania Hexi Pharma a fost condamnată și a primito amendă penală de 2,6 milioane de lei, fiind dispusă dizolvarea ei. Peste 300 de spitale au fost înșelate prin vânzarea către acestea de dezinfectanți diluați.

.

19 mar 12:51
Comentarii
Ultimele Știri
SportParis Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue ...

Paris Saint-Germain şi-a asigurat matematic titlul de campioană în Ligue I, duminică, după ce ocupanta locului secund, L...

SocialTânărul care l-a huiduit pe Dragnea la Suceava acuză că a fo...

Tânărul care a reuşit să-l înfurie pe Liviu Dragnea la Suceava susţine că, după ce a fost scos din sala unde avea loc în...

PoliticLudovic Orban reclamă primăria din Alexandria, după ce liber...

"Nu mulţi ştiu, dar s-au depus eforturi uriaşe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidaţii în Alexandria. PNL a sol...

ExterneLider democrat: Trump riscă să fie vizat de procedura demite...

Partidul Democrat, majoritar în Camera Reprezentanţilor, va continua investigaţiile în cazul preşedintelui Donald Trump,...

SocialCuc preia iniţiativa şi îl acuză pe Tudorel Toader: Observaţ...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că a lansat ordonanţa pe achiziţii, însă a pri...

SocialVIDEO Au fost cozi mari la peşte şi fructe de mare, de Flori...

În duminica Floriilor, au fost cozi mari la peşte şi fructe de mare în centrul Buzăului, unde a avut loc un festival gas...

SportReacţie candidă a lui CTP după Garcia - Halep: „Am răcnit ca...

Analistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi Sport sentimentele care l-au cotropit în timpul meciului câştigat de...

PoliticRaport. Cum au crescut banii daţi pentru partide de la an la...

Banii primiţi de partide de la stat au crescut în 2018 de la 30 de milioane de lei la 170,3 milioane lei, arată ultimul ...

SocialPreotul Opre Crăciun a fost comemorat. Calvarul fostului deţ...

Localnicii au venit în număr mare la slujba de comemorare a preotului Opre Crăciun (1925 – 2012), un fost martir al înch...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].