logo
luni, 24 iunie 2019


Categorii

Horoscop Cine au fost primii locuitori ai Americii? Bună întrebare! │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Horoscop Sub savantul titlu "Terminal Pleistocene Alaskan genome reveals first founding population of Native Americans" apărut în "Nature", numărul din 3 ianuarie 2018, Ben Potter, profesor plin de antropologie la "University of Alaska Fairbanks" aruncă o bombă atomică în istoria cunoscută a Americii. Primii locuitori ai Americii au fost de rasă caucaziană!

8 ianuarie

Horoscop Pe 8 ianuarie s-au născut Elvis Presley, Stephen Hawking, Jose Ferrer, David Bowie, Cristian Vasc, Silviu Catargiu, Manole Marcus.

Horoscop Nimic în calendarul creştin-ortodox cinstit, singura sărbătoare creştină importantă este abia la sfârşiul lunii ianuarie. Astăzi, 8 ianuarie, doar Sfinţii de serviciu la hotarele creștinătății: Gheorghe Hozevitul, Emilian şi Domnica.

Horoscop Însă, în "Kalendar", continuă zilele însemnate ale tradiţiei strămoşeşti adaptate climei şi obiceiurilor de pe aici.

După cum am mai spus-o de multe ori, orice sărbătoare mare importantă, de la daco-daci, sau mai dinainte, ţinea trei zile. A doua zi a "iordănelii sau a tontoroiului" este dedicată moaşelor, femeilor care ajutau la naştere.

Horoscop Moaşa face un colac şi îl pune pe masa pregătită de oaspeţi. Vin în vizită toţi cei pe care i-a moşit şi aduc cadouri, importante sau simbolice, după buzunarul fiecăruia. Neapărat un cadou colectiv, din partea întregului sat: un cojocel nou şi un port întreg, cu salbă de argint, pentru vară.

Se mănâncă, se bea, se cântă şi se dansează! Ţăranii noştri erau prizonierii iernii, nu prea aveau multe de făcut şi printr-un mod sau altul, prelungeau perioada sărbătorilor de iarnă!

⃰    ⃰    ⃰

Horoscop  Sub savantul titlu "Terminal Pleistocene Alaskan genome reveals first founding population of Native Americans" apărut în Nature, numărul din 3 ianuarie 2018, Ben Potter, profesor plin de antropologie la "University of Alaska Fairbanks" aruncă o bombă atomică în istoria cunoscută a Americii.

Primii locuitori ai Americii au fost de rasă albă, caucaziană!

Este vorba de determinările de ADN și analiză genetică și morfologică avansată făcute asupra fantasticilor descoperiri arheologice de la Upward Sun River, din interiorul Alaskăi. O prăbușire, în anul 2012, a făcut posibilă descoperirea unui sat din neolitic, de formă rotundă, înconjurat de un șanț și o palisadă și a unei necropole.

Horoscop ADN-ul a fost prelevat de la un prunc de sex feminin de șase săptămâni, decedat din cauze naturale, numit de cercetători:  Xach’itee’aanenh T’eede Gaay adică Fetița Răsăritului, extraordinar de bine păstrat în permafrost, în pământul înghețat al Alaskăi. Și de la Ye’kaanenh T’eede Gaay, Fata Crepusculului, o fetiță de circa șase ani, descoperită în anul 2013. Au trăit acum 11.500 de ani, spun datările cu carbon radioactiv și datarea magnetică.

"We didn’t know this population existed. These data also provide the first direct evidence of the initial founding Native American population, which sheds new light on how these caucasian early populations were migrating and settling throughout North America."  - declară Potter.

caucasian early populations

Horoscop Dacă nu știați, cele mai vechi urme ale existenței omului în cele două Americi sunt de acum 15.700 de ani. Nicio urmă de locuire mai veche, nimic, nimic! Cel puțin până în prezent. Descoperirile din Alaska vin să confirme descoperirile arheologice mai vechi, din California și Peru. Acolo s-au descoperit morminte destul de bine păstrate, ale unor

oameni de rasă albă

Primii locuitori ai Americii au fost de rasă caucaziană, adică albă.

Horoscop Descoperirile din Alaska și comunicarea profesorului Ben Potter permit aflarea adevărului științific, cum s-a petrecut prima colonizare a Americii. Se bănuiește că o populație misterioasă, de rasă albă, care locuia în Siberia și China, până în India și Munții Urali și Caucaz a trecut în iernile foarte geroase din Siberia, în America pe podul de gheață al Strîmtorii Bering. Se crede că că în grupuri mici, la început, familii, triburi. Acum 35.000-20.000 ani - nu a rămas nimic de la ei, nicio urmă arheologică, majoritatea s-a întors de unde a plecat. Erau doar expediții de vânătoare și, poate, de jefuire. Dar, pe cine să jefuiești într-un continent gol? Însă au dus cu ei povestea unui continent gol, plin de animale și păduri, un loc frumos și îmbietor. Știrile se răspândeau greu, dar se răspândeau. Din populația neolitică albă din toată Asia a mai rămas doar o insulă minusculă, ainu din Japonia și Rusia, care are o evidentă ascendență caucaziană, adică albă.

O parte din beringieni, cum i-a numit Potter, au trecut Strâmtoarea Bering și au colonizat America, sub presiune rasei galbene, care creștea foarte repede în număr. Probabil, acum 15.700 ani. După ei, în următoarele sute sau mii de ani, a năvălit în America și puhoiul de asiatici. Din metisajul celor două rase au rezultat vajnicii nativi, pieile roșii. De exemplu, în Alaska s-au întors, din sud, atabascanii, acum 6.000 de ani și au integrat micile comunități de caucazieni. Dar mai există și astăzi triburi de nativi în America de Nord cu evidente caracteristici albe, ochi albaștrii, părul blond etc.

Să ne amintim de legendele locuitorilor Americii, de așteptarea lor religioasă a oamenilor albi, care urmau să le aducă fericirea. De aceea conquistadorii spanioli și portughezi au fost primiți ca niște zei, se întorceau strămoșii!

Horoscop Ben Potter ne spune și cum arătau beringienii. Erau oameni frumoși și inteligenți. Nu erau înalți, dar erau bine proporționați, mușchiuloși și puternici, din cauza efortului permanent. Pielea era de culoare închisă, bronzată aș putea spune, ochii albaștrii, sau verzi, părul roșcat, sau blond. Capacitatea craniană era mare, comparabilă cu cea a unui european mediu, unghiul facial mare, ceea ce arătau capacități intelectuale. Nu ar fi putut supraviețui dacă nu erau inteligenți și iscusiți. Nu cunoșteau olăritul, dar aveau unelte și arme ascuțite, șlefuite și purtau un fel de țesături, textile grosolane, dar mai mult blănuri, în frigul din Alaska.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, citind un articol ca acestea din Nature, care mai explică un mister, stabilind un adevăr, ascultându-l pe Mozart, sau epic music și uitându-mă la un album cu acuarelele lui Degas, sunt cuprins de admiraţie în faţa gloriei pământeşti, de ceea ce are mai bun şi mai frumos umanitatea. În astfel de momente este bine să trăieşti pe Pământ, zâmbind la ziua de mâine, când, cu ceritudine, trebuie să fie o altă zi!

⃰    ⃰    ⃰       horoscop   BERBEC  Majoritatea planurilor de viitor, mai ales în viaţa personală, suferă din cauza întârzierilor induse de Saturn. Astăzi, însă, poţi avansa decisiv în rezolvarea problemelor profesionale. O dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te organizezi mai mult, mai ales în prima parte a zilei. Eşti supus la două influenţe relativ puternice,  dar opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în familie, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune. În prima zi de luni lucrătoare din 2018, utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut, sunt mai puţine, orele, dar trebuie să profiţi de lumina naturală.

horoscop

TAUR

Sursa: evz.ro

8 ian 01:57
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentMet Gala 2019 | Kim Kardashian şi-a făcut apariţia „udă leoa...

Vedeta Kim Kardashian şi-a făcut apariţia într-o ţinută provocatoare la Gala Muzeului Metropolitin, cel mai aşteptat eve...

SocialUn nou caz de CREŞĂ a groazei: Două îngrijitoare ar fi agres...

Poliţiştii au început cercetările la o creşă din Năvodari, judeţul Constanţa, după ce două educatoare au fost acuzate de...

EntertainmentExtravaganţă sub privirile tuturor: Lady Gaga s-a dezbrăcăt ...

Cântăreaţa americană Lady Gaga a schimbat patru ţinute în 15 minute la ediţia de anul acesta a Met Gala de la New York, ...

SocialReferendum 2019. Opinia unui ONG: Întrebările sunt un simplu...

APADOR-CH, asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, consideră că întrebările anunţate pentru referendumul din 26 ma...

SocialOm de afaceri din Braşov inclus în Topul Forbes, reţinut dup...

Un cunoscut om de afaceri din Braşov a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că şi-a omorât bunica, anunţă Parchetu...

SocialUrgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în s...

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marţi o ...

SocialCaz medical, afectat de vremea rea. Ambulanţă blocată 15 ore...

O ambulanţă a rămas blocată 15 ore într-o localitate din Argeş, unde mersese la o femeie aflată în stop cardio-respirato...

PoliticLIVE Un nou judecător la CCR. Camera Deputaţilor alege ACUM ...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de j...

SocialATP Madrid: Radu Albot i-a cedat în trei seturi lui Fernando...

Tenismanul moldovean Radu Albot, numărul 44 mondial, nu a reuşit să se califice în şaisprezecimile de finală ale turneul...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].