logo
sâmbătă, 23 februarie 2019


Categorii

Hurriyet: CIA are tranșarea audio a uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi

Sursa foto:dailystar.co.uk

Apelul prin care prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a dat instrucţiuni pentru "a-l reduce la tăcere" pe jurnalistul Jamal Khashoggi a fost înregistrat de CIA, a semnalat directorul agenției, Gina Haspel, oficialilor turci, arată Hurriyet.

În schimb, întrebat despre acest raport, un oficial turc a declarat pentru Reuters că nu are informaţii despre o astfel de înregistrare.

Arabia Saudită a negat că prinţul saudit ar fi implicat în acest complot, susținând că Mohammed Bin Salman nu a avut cunoștință înainte de a se întâmpla despre uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul.

Într-o înregistrarea neoficială, liderul saudit de facto poate fi auzit cerând ca jurnalistul Jamal Khashoggi să fie "redus la tăcere cât mai curând posibil" potrivit Hurriyet Daily din Turcia.

Se spune că înregistrarea a fost facuta din apelul telefonic dintre printul mostenitor, Mohammed Bin Salman si fratele său, Khaled Bin Salman, ambasador al Regatului Golfului în Statele Unite.

Potrivit știrilor date de Hurriyet, directorul CIA, Gina Haspel, "a semnalat" existența unei înregistrări extrem de incriminatoare , cu ocazia călătoriei sale în Ankara, luna trecută.

Jurnalistul de la Hurriyet, Abdulkadir Selvi, a afirmat că o investigație internațională aprofundată a crimei ar fi dezvăluit și mai multe dovezi, pentru că "CIA a urmărit mai multe apeluri telefonice decât știe publicul”, arată Daily Mail.

Jamal Khashoggi a fost ucis la consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, într-o operaţiune despre care preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost comandată de cel mai înalt nivel de conducere din Arabia Saudită.

După numeroase explicaţii contradictorii, autorităţile Riyad au declarat săptămâna trecută că Khashoggi a fost ucis şi corpul său dezmembrat după ce negocierile de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită au eşuat.

Indiferent dacă prinţul moştenitor saudit este implicat sau nu în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, SUA vor menţine relaţiile cu Arabia Saudită,în vederea protejării intereselor americane, pe cele ale Israelului şi ale altor aliaţi.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Președintele turc, Erdogan, s-ar putea întâlni cu prințul saudit Mohammed Bin Salman în timpul unei vizite în Argentina pentru summit-ul G20, a declarat purtătorul de cuvânt turc, astăzi.

Sursa: Daily Mail

.

22 noi 00:00
Comentarii
Ultimele Știri
ExterneVenezuela se confruntă cu proba forţei în „Ziua Z”, stabilit...

Lupta pentru putere în Venezuela cunoaşte un episod crucial sâmbătă, ”Ziua Z” stabilită de opozantul Juan Guaido a intră...

ExterneCel puţin 84 de oameni au murit în India după ce au băut alc...

Cel puţin 84 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut toxic, în nord-estul statului indian Assam şi alte ...

SocialExperienţa cruntă a unui poliţist român, soldat ONU în inima...

Un an într-una dintre cele mai sărace ţări din Africa, deşi deţine bogăţii inimaginabile, este o experienţă care nu poat...

SocialAmbasadorul SUA în România a donat cărţi în Teleorman: „Acol...

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a donat vineri, 22 februarie, cărţi Bibliotecii Judeţene ”Marin Preda” din Alexa...

ExterneCe au în comun Brexitul şi fotbalul: Remain United versus Re...

Atacantul englez Gary Lineker a spus că „fotbalul este un joc simplu-22 de bărbaţi fugăresc o minge timp de 90 de minute...

SocialPoliţia Transporturi: Peste 800 de călători, prinşi circulân...

Aproximativ 500 de poliţişti şi 82 de angajaţi ai societăţilor de transport feroviar au patrulat în aproape 400 de staţi...

SocialZeci de oameni au fost blocaţi în nămeţi, după viscolul care...

Vântul puternic şi ninsoarea abundentă înregistrate vineri seara au dus la blocarea a peste 20 de maşini pe drumul spre ...

SocialPeste 1.000 de condamnaţi sunt căutaţi de poliţiştii români....

Softul dezvoltat de câţiva români are un principiu simplu. Pe baza semnăturii biometrice, tehnologia poate identifica or...

PoliticDeputaţii au costat România în 2018 aproape 37 de milioane d...

Salariile, diurnele şi călătoriile deputaţilor din 2018 au costat România 175.188.080 de lei, adică aproximativ 37 de mi...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].