logo
sâmbătă, 23 februarie 2019


Categorii

În urma ploilor, prăpădul. Mii de gospodarii sunt afectate

Ministerul de Interne informează, duminică, faptul că peste 1.300 de persoane au rămas fără energie electrică din cauza ploilor, în trei localităţi din Bacău şi Botoşani, iar traficul se desfăşoară pe un singur sens pe drumul judeţean 112F din Braşov, pentru că au căzut pietre pe carosabil.

„În intervalul orar 8.00 -14.00, s-au mai semnalat efecte negative la nivelul a 8 localităţi din 7 judeţe: Alba, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Harghita, Teleorman şi Municipiul Bucureşti. În prezent, nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale, cu excepţia DJ 112F din jud. Braşov, unde se desfăşoară alternativ pe un singur sens”, au precizat reprezentanţii Ministerului de Interne, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că trei localităţi din două judeţe au rămas fără energie electrică.

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor de la ora 13.00 se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localităţi din judeţele Bacău şi Botoşani, însumând un număr de 1340 consumatori afectaţi şi se acţionează cu 2 echipe pentru remedierea defecţiunilor. În ceea ce priveşte manevra de resurse, se menţine dislocarea a 16 motopompe la nivelul judeţului Covasna. Alte 2 grupări operative cu 3 motopompe, la solicitare vor pleca către Hunedoara, din judeţele Bihor şi Timişoara, iar alte 15 motopompe urmează a fi dislocate, în următoarele ore, la nivelul judeţului Bacău”, mai spune MAI.

„În judeţul Alba, loc. Şona, se intervine la această oră pentru evacuarea apei din mai multe curţi din cauza precipitaţiilor abundente şi a acumulării apei scurse de pe versanţi. Misiuni asemănătoare se desfăşoară şi în Cluj, Covasna, Harghita şi Teleorman. Pe DJ112F în loc. Moieciu de Sus, judeţul Braşov se acţionează pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil. În judeţul Buzău, în localităţile Beceni şi Margăriteşti, a fost semnalată o avarie care în prezent a fost remediată, fiind afectaţi temporar 479 consumatori electrici”, precizează Ministerul.

Alba: Drum acoperit de ape şi zeci de gospodării afectate

Zeci de gospodării din comuna Şona, judeţul Alba, sunt afectate de inundaţiile de duminică, după ce pârâul care traversează localitatea s-a revărsat, iar apa a ajuns pe şosea şi a intrat în casele oamenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la ora transmiterii acestei ştiri, în 8 cazuri apa a ajuns în casele oamenilor, iar alte 15 gospodării sunt afectate mai puţin, fiind inundate doar curţile.

”Pompierii militari şi cei din cadrul SVSU sunt în teren şi intervin în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din gospodării. Se intervine cu un buldoexcavator, trei autospeciale şi patru motopompe”, potrivit Alinei Marescu.

Apa a ajuns pe şosea după ce pe pârâul din localitate s-a produs o viitură, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore, drumul comunal fiind acoperit de ape. Numărul oamenilor care au de suferit din cauza inundaţiilor este în creştere, în comuna Şona din judeţul Alba.

Judeţul Alba este sub avertizare cod portocaliu de ploi puternice până marţi seara.

5.260 de poliţişti acţionează duminică pe teren şi peste 9.000 de agenţi,pregătiţi să intervină luni Peste 5.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a acţiona, duminică, în contextul avertizărilor meteo, urmând ca numărul acesta să crească luni, când 9.220 de agenţi vor fi pregătiţi cu peste 4.000 de autospeciale, informează IGPR. Poliţia a lansat şi câteva recomandări pentru şoferi.

„La data de 8 iulie, 5.260 de poliţişti vor interveni cu 2.701 autospeciale, pe 9 iulie, 9.220 de poliţişti vor interveni cu 4.775 de autospeciale, iar pe 10 iulie, 7.066 de poliţişti vor acţiona cu 3.647 de autospeciale”, informează reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată a mai precizat că pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie le recomandă şoferilor să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru 18 judeţe din ţară, valabil de duminică, ora 16:00 până marţi la ora 21:00, a anunţat reprezentantul ANM la Ministerul de Interne, unde a fost convocat comandament de urgenţă.

„De la ora 16:00 de astăzi şi până marţi la ora 21, ne aflăm sub incidenţa unei avertizări meteorologice de cod portocaliu pentru 18 judeţe din partea de sud a ţării, Oltenia, vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei precum şi jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei. În acest interval vor fi ploi abundente, se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse 70 de litri/mp”, a declarat, duminică, reprezentantul ANM.

O altă avertizare, cod galben, vizează restul ţării. Aceasta este valabilă de duminică, ora 11.00, până marţi, la ora 21.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Sursa: adevarul,ro

8 iul 19:08
Comentarii
Ultimele Știri
ExterneCel puţin 84 de oameni au murit în India după ce au băut alc...

Cel puţin 84 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut toxic, în nord-estul statului indian Assam şi alte ...

SocialExperienţa cruntă a unui poliţist român, soldat ONU în inima...

Un an într-una dintre cele mai sărace ţări din Africa, deşi deţine bogăţii inimaginabile, este o experienţă care nu poat...

SocialAmbasadorul SUA în România a donat cărţi în Teleorman: „Acol...

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a donat vineri, 22 februarie, cărţi Bibliotecii Judeţene ”Marin Preda” din Alexa...

ExterneCe au în comun Brexitul şi fotbalul: Remain United versus Re...

Atacantul englez Gary Lineker a spus că „fotbalul este un joc simplu-22 de bărbaţi fugăresc o minge timp de 90 de minute...

SocialPoliţia Transporturi: Peste 800 de călători, prinşi circulân...

Aproximativ 500 de poliţişti şi 82 de angajaţi ai societăţilor de transport feroviar au patrulat în aproape 400 de staţi...

SocialZeci de oameni au fost blocaţi în nămeţi, după viscolul care...

Vântul puternic şi ninsoarea abundentă înregistrate vineri seara au dus la blocarea a peste 20 de maşini pe drumul spre ...

SocialPeste 1.000 de condamnaţi sunt căutaţi de poliţiştii români....

Softul dezvoltat de câţiva români are un principiu simplu. Pe baza semnăturii biometrice, tehnologia poate identifica or...

PoliticDeputaţii au costat România în 2018 aproape 37 de milioane d...

Salariile, diurnele şi călătoriile deputaţilor din 2018 au costat România 175.188.080 de lei, adică aproximativ 37 de mi...

PoliticSub umbra rachetelor, alegeri parlamentare în Republica Mold...

Mereu purtate în tensiunea echilibrului incert între forţele pro şi antieuropene, alegerile de mâine din Republica Moldo...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].