logo
duminică, 17 februarie 2019


Categorii

Incepe Festivalul Mozartissimo, la Casa Artelor ''Dinu Lipatti''

Casa Artelor ''Dinu Lipatti'' va găzdui vineri, sâmbătă şi duminică cea de a doua ediţie a Festivalului Mozartissimo, eveniment conceput de pianista şi regizoarea Alice Barb.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Casa Artelor "Dinu Lipatti", în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti şi Asociaţia "Clasic e fantastic".

"Pe lângă expoziţiile şi filmele documentare pregătite, personalităţi culturale marcante şi nume de referinţă ale scenei muzicale clasice româneşti vor trece pragul Casei Lipatti şi îi vor încânta pe toţi cei prezenţi cu o serie de conferinţe memorabile şi recitaluri extraordinare, ce vor omagia creaţia şi memoria lui Wolfgang Amadeus Mozart", precizează sursa citată.

Vineri, de la ora 17,00, vor fi deschise cele două expoziţii - "Viaţa şi creaţia lui W. A. Mozart" - în aer liber şi "Costume din operele lui Mozart", expunere realizată în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, în interiorul Casei Lipatti. Acestea vor rămâne deschise pe tot parcursul evenimentului, între orele 17,00 - 22,00.

În aceeaşi zi, ora 18,00 va marca începutul proiecţiei de film "Viena lui Mozart", al regizorului Marieke Schroeder, o producţie austriacă din 2006, iar de la ora 19,00 prof. univ. dr. Dan Dediu va susţine conferinţa cu titlul "Scheme simbolice în operele lui Mozart şi reflexiile lor muzicale", informează organizatorii. De la ora 20,00, pianistul Horia Mihail va susţine recitalul extraordinar "Pianul călător".

Sâmbătă, de la ora 18,00, va avea loc proiecţia de film "Omul din spatele Marii Simfonii nr. 40" - regizor Tom Service, o producţie BBC, Marea Britanie, urmată, de la ora 19,00, de conferinţa "Voci româneşti în dialog cu creaţia mozartiană", susţinută de lector univ. dr. Irina Hasnaş.

Cea de a doua seară a Festivalului Mozartissimo îi va aduce pe scena din Salonul de muzică al Casei Lipatti pe soprana Irina Iordăchescu şi pe baritonul Şerban Vasile, acompaniaţi, la pian, de Mădălina Florescu în recitalul extraordinar "Culori mozartiene" - arii şi duete din operele "Nunta lui Figaro", "Don Giovanni" şi "Cosi fan tutte" de W. A. Mozart.

Prima parte a programului de duminică va fi dedicată copiilor, Asociaţia "Clasic e fantastic" urmând a prezenta, de la ora 18,00, în Salonul de Muzică, spectacolul pentru copii "Copilăria lui Mozart". Spectacolul muzical este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani.

La ora 19,00, jurnalistul Marius Constantinescu îl va aduce, în faţa publicului, pe Wolfgang Amadeus cel de dincolo de cortină, în conferinţa "Mozart din spatele etichetei".

Festivalul Mozartissimo la Casa Artelor "Dinu Lipatti" se va încheia prin recitalul extraordinar "Flautul fermecat - Mozart 100%", al flautistului Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistei Verona Maier, cu un program din care vor face parte, printre altele, Sonata în sib major, KV 10; Andante în do major, KV 315; Sonata în sol major, KV 11 şi Rondo din "Mica serenadă" în sol major, KV 525.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în Salonul de muzică, rezervările putând fi făcute, de luni până vineri, între orele 12,00 - 16,00, la numărul de telefon 031.425.25.63 şi pe contul de Facebook al Casei Artelor.

Sursa: Agerpres

6 iul 21:14
Comentarii
Ultimele Știri
SocialCreierul femeilor îmbătrâneşte mai încet decât cel al bărbaţ...

Studiile arată că creierul unei femei este cu trei ani mai tânăr decât cel al unui bărbat de aceeaşi vârstă. Cercetători...

SocialPovestea profesorului care a scris o carte despre rezistenţa...

Un cercetător şi profesor apreciat, Grigore Constantinescu a scris printre altele şi o carte despre rezistenţa anticomun...

SocialTop 10 bancuri cu străini. Cum aleg chinezii numele copiilor...

Românii nu ţin cont de naţionalitate atunci când vine vorba de bancuri. Vă prezentăm o selecţie cu bancuri ce au ca prot...

SocialDe unde vine celebra expresie „salvaţi de clopoţel” şi ce le...

Inventarea anesteziei, pe lângă evidentele avantaje, a dat bătăi de cap mediclilor, care uneori nu mai reuşeau să-şi adu...

SocialCum se plantează bulbii de lalele, narcise şi crocuşi pentru...

Pentru ca în luna aprilie să aveţi o grădină plină de flori, ar trebui ca încă de acum să păziţi o zi cu soare şi să înc...

SocialCum se prepară budinca din mac: secretele faimoasei Sanda Ma...

Vă propunem o budincă dulce cu mac, după o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti....

ExternePatru din cinci preoţi de la Vatican ar fi homosexuali. Un j...

Investigaţiile jurnalistului francez Frédéric Martel dezvăluie culisele Vaticanului. Unii dintre preoţii cu cel mai mai ...

SportLiga Campionilor - Real şi Tottenham, calificări ca şi rezol...

Miercuri seară s-au disputat alte două meciuri în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Real a câştigat la...

EconomicContractele de închiriere pot fi înregistrate din nou la Fis...

Fiscul a stabilit noua procedură de înregistrare a contractelor de închiriere la organele fiscale, care permite acum inc...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].