logo
miercuri, 20 martie 2019


Categorii

Laburistul Jeremy Corbyn către Theresa May: „Femeie proastă”

Sesiunea de interpelări a Guvernului britanic, ultima în acest an, s-a tensionat miercuri, în Camera Comunelor, în urma unor afirmaţii jignitoare pe care liderul opoziţiei, laburistul Jeremy Corbyn le-ar fi făcut la adresa premierului Theresa May, pe care ar fi calificat-o drept ”femeie proastă” ("stupid woman"), relatează Reuters.

În urma unor dezbateri tensionate, săptămâna trecută, cu privire la Brexit, această şedinţă a început într-o atmosferă mult mai destinsă, iar parlamentarii şi-au făcut urări cu ocazia sărbătorilor.

Lucrurile s-au schimbat, însă, după ce Corbyn s-a lansat într-o serie de întrebări ostile cu privire la hotărârea luată săptămâna trecută de May de a amâna votul în vederea ratificării în Camera Comunelor a acordului retragerii încheiat cu Uniunea Europeană (UE).

Theresa May, care a supravieţuit săptămâna trecută unei moţiuni de cenzură interne a grupului parlamentar al Partidului său Conservator, nu s-a lăsat impresionată de acest atac.

În răspunsul său, ea a apreciat că Jeremy Corbyn ar face mai bine să verifice dacă membrii Partidului Laburist îi aprobă cu toţii linia politică pe tema problemei spionoase a divorţului între Londra şi Bruxelles.

Am un sfat pentru foarte eminentul reprezentant - întoarceţi-vă!”, a declarat Theresa May, reluând o celebră expresie folosită în poveştile de Crăciun jucate la teatru, pentru a anunţa sosirea personajului negativ.

Lor nu le este frică şi nici ţării lor”, a spus ea.

Evident vexat, Jeremy Corbyn a dat din cap şi a murmurat ”femeie proastă”, lucru care nu a scăpat ochiului camerelor de luat imagini de televiziune, ce transmiteau dezbaterile în direct.

dat din cap şi a murmurat ”femeie proastă”, lucru care nu a scăpat ochiului camerelor de luat imagini de televiziune, ce transmiteau dezbaterile în direct.

Spiritele s-au încins, atunci, brusc, în Camera Comunelor, al cărei preşedinte, John Bercow, a declarat că nu a auzit ceea ce a spus Corbyn şi că nu este în măsură să ia o hotărâre cu privire la acest incident.

El nu a catalogat-o drept femeie proastă, aşadar cred că nu există vreun motiv să prezinte scuze. Din câte ştiu, el a spus «oameni stupizi» (un purtător de cuvânt al lui Corbyn)

Liderul laburist a dezminţit, la rândul său, că a insultat-o pe Theresa May şi a declarat că a spus ”oameni stupizi” ("stupid people") despre aleşii din Camera Comunelor care iau Brexitul drept o pantomimă de Crăciun.

Un incident de această natură a avut loc în Parlamentul britanic în iunie, când ministrul însărcinat cu Relaţiile cu Parlamentul Andrea Leadsom a fost catalogată drept ”femeie proastă”, potrivit lui John Bercow.

Sursa: news.ro

20 dec 10:40
Comentarii
Ultimele Știri
SocialUn şofer fără permis a omorât un biciclist cu maşina în timp...

Un bărbat de 34 de ani din judeţul Bacău care a accidentat mortal un biciclist a fost achitat de judecători, victima fii...

SocialCulmea amenzii la Focşani. Un localnic a fost sancţionat de ...

Şoferul a contestat în instanţă amenda, în valoare de 1.000 de lei, sub motivul că nu e vina lui că în oraş străzile sun...

SocialCum respectă şoferii trecerile la nivel cu calea ferată. În ...

Legislaţia rutieră sancţionează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.305 – 2...

SocialUn nou deces din cauza gripei. „Ne aşteptăm să mai apară caz...

Cazurile de gripă continuă să se înmulţească la Iaşi, spun medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva...

Politic„Să ne apărăm justiţia”. Blocul ACUM cheamă cetăţenii la un ...

Blocul electoral ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, a îndemnat cetăţenii să iasă la protest joi, 21 martie, o...

SocialFerma de măgăriţe din Apuseni. „Laptele lor este aproape un ...

Un fermier din Munţii Apuseni a reuşit să dezvolte şi să aibe succes cu una dintre puţinele ferme de măgăriţe din Români...

SocialCum a încercat o femeie să-i trimită filme porno prietenului...

Oamenii legii au aflat ce pun la cale cei doi dintr-un bilet pe care partenerul de viaţă al femeii il dăduse acesteia şi...

SocialLocuinţă prădată în miezul zilei. Hoţii au fugit cu 25.000 d...

Casa unor zălăuani a fost jefuită în miezul zilei de către persoane neidentificate. Hoţii au furat bani şi bijuterii, ap...

EconomicOlguţa Vasilescu, despre OUG 114: E bine că Ioan Niculae est...

Controversatul om de afaceri care controlează Interagro, Ioan Niculae, este beneficiar al OUG 114/2018, prin faptul că s...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].