logo
sâmbătă, 23 februarie 2019


Categorii

Liviu și Viorica, scenetă politică în fața presei despre noua "epocă de aur”a României

Premierul României, Viorica Dăncilă, și liderul PSD, Liviu Dragnea, au susținut azi un duet în fața presei, cu un repertoriu ce ne amintește de glorioasa ”epoca de aur” a României, de data aceasta, reactualizată.

Va prezentăm pe scurt temele abordate de cei doi:

Raportul MCV și președinția UE

Dl Jean Claude Juncker ne-a spus că dacă vrem să avem succes, trebuie să existe consens între guvern, parlament și președinție.

Eu țin la consens pentru că țin la imaginea ”Romaniei”, a declarat marți premierul Viorica Dăncilă, într-o scurtă declarație de presă . dată alături de Liviu Dragnea.

Reacția lui Dăncilă a venit ca urmare a declarațiilor de luni ale președintelui Iohannis, care a spus că ”Acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă”.

Imediat după declarația lui Dăncilă, Dragnea a spus că ”declarațiile de ieri ale președintelui Iohannis pot fi catalogate ca și iresponsabile. Nu cred că mai este un șef de stat care să fi procedat de maniera asta. Acest guvern nu care cumva să gestioneze președinția UE. Asta nu poate să fie o atitudine responsabilă din partea unui președinte. Eu ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Am făcut și instituțional și public apeluri de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”.

Iohannis a criticat luni în termeni duri lipsa de performanță a Guvernului Dăncilă, sugerând că executivul de la București trebuie înlocuit, deoarece este un ,,accident al democrației românești''.

Evaluarea miniștrilor

La varianta amintită de Firea ca miniștrii să fie evaluați prin teste grilă în Comitetul Executiv, Dragnea susține că nu este adevărat și s-a întrebat retoric ”de unde dracului a mai ieșit asta?”.

De unde dracului a mai ieșit și asta? Dar ce, dăm examen pentru permisul de șoferi? Lăsați-ne pe noi să decidem în CEX așa cum considerăm de cuviință.”, a spus Dragnea.

Demisia ministrului pentru Afaceri europene

După demisia ministerului pentru Afaceri europene, Victor Negrescu, a crescut tensiunea în PSD.

Am avut o discuție în guvern, am sperat ca domnul minusu să vină să continuăm această discuție. Credem ca orice decizie trebuie să fie luată de întreaga echipă și domnul ministru și-a dat demisia. A făcut treaba bună. Acest lucru a fost opțiunea dumnealui, nu pot să comentez. Domnului Victor Negrescu nu i s-a tăiat nicio atribuție, eu am lucrat cu dombul Victor Negrescu de-a lungul întregului an pe președinție, ne-am consultat pe fiecare dosar", a explicat Viorica Dăncilă.

Referitor la atacurile Gabrielei Firea

"În legătura că bărbăția, să stea liniștită, am destulă bărbăție", așa sună ultimul avertisment public lansat de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea. Atenționarea vine după ce Firea a declarat public că nu poate fi sancționată sau exclusă din PSD pentru că ține partea cetățenilor, acest lucru nefiind contrar statutului partidului.

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut o primă reacție după ce Gabriela Firea a declarat marți, la Parlament, că a auzit legat de remanierea guvernamentală faptul că în Comitetul Executiv Național se vor da „teste grilă”, ea precizând că nu este de acord să se joace „spânzurătoarea” la ședințele partidului.

„Discutăm în CEx. Doamne ferește, cum să piardă partidul un asemenea om? Eu nu susțin așa ceva!”, a spus Dragnea, întrebat dacă se va pune problema excluderii Gabrielei Firea din PSD.

Despre completurile de judecători

Dragnea este contrariat că în presă se știa că în vechiul complet trei judecători erau împotriva sa, iar doi erau de partea sa, lucru pentru care consideră că trebuia să se sesizeze CSM.

Am citit pe un site extraordinar de bine informat și serios că în completul inițial era 3 la 2 în defavoarea mea. M-aș fi așteptat că CSM să se autosesizeze și să întrebe de unde au aceste informații. Și eu sunt curios. Dacă am ajuns în România să se discute atât de liber și atât de transparent că unii judecători, înainte să înceapă procesul, au o opinie formată mi se pare de o gravitate foarte mare. Bineînțeles că nu s-a sesizat nimeni, pentru că este din sistem domnul așa-zis jurnalist.

13 noi 06:04
Comentarii
Ultimele Știri
SocialAlte 58 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportat...

Alte 58 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în Bucureşti şi în nouă judeţe. Cele ...

SocialSoluţia naturistă pentru dermatită, cu ulm, stejar alb şi tă...

Dermatita, inflamaţia pielii provocată de agenţi externi, nu reprezintă o ameninţare pentru viaţă şi nici nu este contag...

SocialCe s-a întâmplat cu diaconiţele, femeile din clerul inferior...

Conform teologilor, diaconiţele erau slujitoare ale Bisericii. În primele secole creştine, ele făceau parte din clerul i...

SocialCum se poate scădea drastic consumul de carburant la maşină....

Consumul de combustibil la o maşină depinde şi de stilul de condus. Un stil mai agresiv poate să determine un consum mai...

SocialTragedia cercetătoarei care a murit după o discuţie cu Nicol...

Reputat cercetător în domeniul biologiei, supranumită Vraciul plantelor, cu un doctorat obţinut în SUA, Alice Săvulescu,...

SocialCum a construit Carol I un spital modern după o partidă de v...

Spitalul de la Năruja, judeţul Vrancea, a fost construit doar într-un singur an, fiind pentru acele timpuri cel mai mode...

SocialCe băuturi şi cocktailuri sunt scăzute în calorii şi pe care...

Băuturile alcoolice nu reprezintă cel mai sănătos mod de a trăi. De fapt, un studiu realizat anul trecut arată că alcool...

SocialSecretele celui mai mare seducător din istorie. Cinci trucur...

Giacomo Casanova este cel mai renumit seducător al istoriei. Se spune că a avut peste 132 de amante şi că nu exista feme...

PoliticNoul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu apără „tehnic” mod...

Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, care a depus vineri jurământul, a vorbit la Digi24 despre programu...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].