logo
vineri, 14 decembrie 2018


Categorii

Liviu și Viorica, scenetă politică în fața presei despre noua "epocă de aur”a României

Premierul României, Viorica Dăncilă, și liderul PSD, Liviu Dragnea, au susținut azi un duet în fața presei, cu un repertoriu ce ne amintește de glorioasa ”epoca de aur” a României, de data aceasta, reactualizată.

Va prezentăm pe scurt temele abordate de cei doi:

Raportul MCV și președinția UE

Dl Jean Claude Juncker ne-a spus că dacă vrem să avem succes, trebuie să existe consens între guvern, parlament și președinție.

Eu țin la consens pentru că țin la imaginea ”Romaniei”, a declarat marți premierul Viorica Dăncilă, într-o scurtă declarație de presă . dată alături de Liviu Dragnea.

Reacția lui Dăncilă a venit ca urmare a declarațiilor de luni ale președintelui Iohannis, care a spus că ”Acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă”.

Imediat după declarația lui Dăncilă, Dragnea a spus că ”declarațiile de ieri ale președintelui Iohannis pot fi catalogate ca și iresponsabile. Nu cred că mai este un șef de stat care să fi procedat de maniera asta. Acest guvern nu care cumva să gestioneze președinția UE. Asta nu poate să fie o atitudine responsabilă din partea unui președinte. Eu ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Am făcut și instituțional și public apeluri de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”.

Iohannis a criticat luni în termeni duri lipsa de performanță a Guvernului Dăncilă, sugerând că executivul de la București trebuie înlocuit, deoarece este un ,,accident al democrației românești''.

Evaluarea miniștrilor

La varianta amintită de Firea ca miniștrii să fie evaluați prin teste grilă în Comitetul Executiv, Dragnea susține că nu este adevărat și s-a întrebat retoric ”de unde dracului a mai ieșit asta?”.

De unde dracului a mai ieșit și asta? Dar ce, dăm examen pentru permisul de șoferi? Lăsați-ne pe noi să decidem în CEX așa cum considerăm de cuviință.”, a spus Dragnea.

Demisia ministrului pentru Afaceri europene

După demisia ministerului pentru Afaceri europene, Victor Negrescu, a crescut tensiunea în PSD.

Am avut o discuție în guvern, am sperat ca domnul minusu să vină să continuăm această discuție. Credem ca orice decizie trebuie să fie luată de întreaga echipă și domnul ministru și-a dat demisia. A făcut treaba bună. Acest lucru a fost opțiunea dumnealui, nu pot să comentez. Domnului Victor Negrescu nu i s-a tăiat nicio atribuție, eu am lucrat cu dombul Victor Negrescu de-a lungul întregului an pe președinție, ne-am consultat pe fiecare dosar", a explicat Viorica Dăncilă.

Referitor la atacurile Gabrielei Firea

"În legătura că bărbăția, să stea liniștită, am destulă bărbăție", așa sună ultimul avertisment public lansat de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea. Atenționarea vine după ce Firea a declarat public că nu poate fi sancționată sau exclusă din PSD pentru că ține partea cetățenilor, acest lucru nefiind contrar statutului partidului.

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut o primă reacție după ce Gabriela Firea a declarat marți, la Parlament, că a auzit legat de remanierea guvernamentală faptul că în Comitetul Executiv Național se vor da „teste grilă”, ea precizând că nu este de acord să se joace „spânzurătoarea” la ședințele partidului.

„Discutăm în CEx. Doamne ferește, cum să piardă partidul un asemenea om? Eu nu susțin așa ceva!”, a spus Dragnea, întrebat dacă se va pune problema excluderii Gabrielei Firea din PSD.

Despre completurile de judecători

Dragnea este contrariat că în presă se știa că în vechiul complet trei judecători erau împotriva sa, iar doi erau de partea sa, lucru pentru care consideră că trebuia să se sesizeze CSM.

Am citit pe un site extraordinar de bine informat și serios că în completul inițial era 3 la 2 în defavoarea mea. M-aș fi așteptat că CSM să se autosesizeze și să întrebe de unde au aceste informații. Și eu sunt curios. Dacă am ajuns în România să se discute atât de liber și atât de transparent că unii judecători, înainte să înceapă procesul, au o opinie formată mi se pare de o gravitate foarte mare. Bineînțeles că nu s-a sesizat nimeni, pentru că este din sistem domnul așa-zis jurnalist.

13 noi 06:04
Comentarii
Ultimele Știri
PoliticIgor Dodon a transmis condoleanţe în legătură cu tragicul ac...

Preşedintele Igor Dodon a transmis omologului său turc, Recep Tayyip Erdoğan, un mesaj de condoleanţe în legătură cu acc...

PoliticAndrian Candu: Dacă Ilan Şor devine deputat, asta nu îl salv...

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că legislaţia Republicii Moldova prevede că, dacă o persoană este conda...

ExterneJustiţia turcă ordonă arestarea a 219 militari suspectaţi de...

Justiţia turcă a dispus plasarea în detenţie a 219 militari suspectaţi de legături cu predicatorul musulman în exil Feth...

PoliticAndrei Popov: Igor Dodon nu-şi doreşte ca PSRM să obţină maj...

Preşedintele Igor Dodon, care a anunţat că ar putea candida pe listele Partidului Socialiştilor la următoarele alegeri p...

SocialCâte utilaje vor acţiona în această iarnă pe drumurile naţio...

Potrivit Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor pe reţeaua de drumuri naţ...

SocialPrimarul din Olt acuzat că a retras bani din casierie folosi...

Un primar din Olt acuzat de delapidare şi reţinut pentru o noapte, în 2017, şi-a aflat pedeapsa în primă instanţă. Dacă ...

ExterneUE prelungeşte sancţiunile economice impuse Rusiei şi cere e...

Liderii europeni au decis joi, într-o reuniune la Bruxelles, să prelungească sancţiunile impuse Rusiei în legătură cu po...

EvenimentAPADOR-CH cere dezbaterea publică a ordonanţei de modificare...

APADOR-CH cere dezbaterea publică a ordonanţei de modificare a codurilor penale, considerând că proiectul actului normat...

ExterneUE, iritată de noile cereri ale Londrei cu privire la Brexit...

Premierul britanic Theresa May a cerut, joi, la Bruxelles, noi garanţii care să o ajute să obţină ratificarea acordului ...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].