logo
luni, 18 februarie 2019


Categorii

Mihai Covaliu crede că România poate câștiga medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, afirmă că delegaţia României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), are dreptul să spere la obţinerea unor medalii, fiind vorba în principal de “gestionarea emoţiilor”.

Această competiţie este una care de care vă veţi aduce aminte toată viaţa. Sper ca mulţi dintre voi să urce pe podiumul olimpic de cât mai multe ori începând cu această competiţie, unde veţi concura alături de alţi tineri din Europa. Plecăm la Sarajevo cu 30 de copii frumoşi care ne vor reprezenta la patinaj artistic, unde avem cea mai tânără sportivă din lotul nostru, are 14 ani, şi ceilalţi sportivi de la schi alpin, biatlon, schi fond, snowboard. Sunteţi cei mai buni din România şi vă rugăm să reprezentaţi România cu cinste şi gândiţi-vă că puteţi urca pe podium. E şi o experienţă olimpică, dar eu cred că putem vorbi şi despre medalii. Pentru că e o competiţie la care cine ştie să îşi gestioneze emoţiile poate urca pe podium. Aici se poate urca pe podium, îi vedem pe cei mai îndrăzneţi şi dacă ai un start bun îi putem vedea la Jocurile Olimpice. Visul olimpic acolo trebuie să fie (a declarat Covaliu cu ocazia prezentării lotului României care va pleca în Bosnia şi Herţegovina)

Președintele COSR speră ca România să aibă parte de infrastructură modernă pentru sporturile de iarnă în cazul în care va obţine organizarea FOTE în 2024.

Chiar dacă infrastructura din România nu este cea care să ne permită să ne batem cu naţiunile de pe primele locuri, pregătirea este foarte importantă. Aceşti sportivi se pregătesc, concurează pe pârtii şi în locaţii unde se pregătesc şi partenerii lor de competiţie. Campionatul naţional se desfăşoară în Austria. Marea noastră provocare este ca aceste competiţii să se desfăşoare în România, sau o parte din ele. Pentru acest lucru, cred că proiectul nostru 2024, Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, este acel eveniment care va reuşi să facă pentru sporturile de iarnă ca ele să spere la medalii şi la infrastructura pe care şi-o doresc aici în România. Zona Poiana Braşov, Râşnov, Predeal poate deveni un centru foarte puternic, cel mai puternic pentru sporturile de iarnă din Europa de Sud-est. Sunt convins, am vorbit cu autorităţile din Braşov şi îşi doresc acest lucru, avem nevoie şi de susţinere de aici de la Bucureşti, din partea Guvernului şi atunci lucrurile se vor petrece ca peste tot în lume. Mai ales că munţi avem şi avem şi copii frumoşi care iubesc sporturile de iarnă. Mai trebuie să facem şi noi ceva pentru ei (a mai spus preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu)

Biatlonista Andreea Mezdrea, portdrapelul României la această competiţie, speră să îi calce pe urme Evei Tofalvi, care a participat la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă.

Sperăm să ajungem şi noi la fel ca Eva Tofalvi, cât mai în faţă. Eu sunt mai bună la fuga pe schiuri. E bine, numai că atunci când ajung în poligon am emoţii şi risc să ratez. Trebuie să mă concenntrez mult mai mult. Eu cred că ai nevoie de ani de pregătire. La această competiţie îmi doresc să ajung cât mai în faţă, să trag bine şi să fug bine. Vreau în primele 10 locuri (a spus biatlonista Andreea Mezdrea, la Complexul Olimpic de la Izvorani)

Sportivul Silviu Popa, singurul reprezentant al României la snowboard speră la o medalie la această ediţie a FOTE.

Sunt foarte bucuros că reprezint România, sunt singurul, nu sunt mulţi oameni care fac asta şi sper să fie bine. Îmi doresc să urc pe podium, saă dau tot ce e mai bun în mine. Se poate. Nu-i cunosc pe adversarii mei dar sunt optimist. Fac cinste prietenilor dacă voi câştiga o medalie (Silviu Popa, reprezentant snowboard)

România participă la Festivalul Olimpic al Tineretului Olimpic (FOTE), găzduit de Bosnia şi Herţegovina, în orasele Sarajevo şi Sarajevo de Est, în perioada 9-16 februarie, cu 30 de sportivi.

Ceremonia de deschidere a competiţiei rezervate sportivilor cu vârste între 14 şi 18 ani este programată în data de 10 februarie, cu începere de la oră 20.00, pe Stadionul Asim Ferhatovici Haşe din Sarajevo.

Sursa: news.ro

8 feb 14:12
Comentarii
Ultimele Știri
SocialCreierul femeilor îmbătrâneşte mai încet decât cel al bărbaţ...

Studiile arată că creierul unei femei este cu trei ani mai tânăr decât cel al unui bărbat de aceeaşi vârstă. Cercetători...

SocialPovestea profesorului care a scris o carte despre rezistenţa...

Un cercetător şi profesor apreciat, Grigore Constantinescu a scris printre altele şi o carte despre rezistenţa anticomun...

SocialTop 10 bancuri cu străini. Cum aleg chinezii numele copiilor...

Românii nu ţin cont de naţionalitate atunci când vine vorba de bancuri. Vă prezentăm o selecţie cu bancuri ce au ca prot...

SocialDe unde vine celebra expresie „salvaţi de clopoţel” şi ce le...

Inventarea anesteziei, pe lângă evidentele avantaje, a dat bătăi de cap mediclilor, care uneori nu mai reuşeau să-şi adu...

SocialCum se plantează bulbii de lalele, narcise şi crocuşi pentru...

Pentru ca în luna aprilie să aveţi o grădină plină de flori, ar trebui ca încă de acum să păziţi o zi cu soare şi să înc...

SocialCum se prepară budinca din mac: secretele faimoasei Sanda Ma...

Vă propunem o budincă dulce cu mac, după o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti....

ExternePatru din cinci preoţi de la Vatican ar fi homosexuali. Un j...

Investigaţiile jurnalistului francez Frédéric Martel dezvăluie culisele Vaticanului. Unii dintre preoţii cu cel mai mai ...

SportLiga Campionilor - Real şi Tottenham, calificări ca şi rezol...

Miercuri seară s-au disputat alte două meciuri în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Real a câştigat la...

EconomicContractele de închiriere pot fi înregistrate din nou la Fis...

Fiscul a stabilit noua procedură de înregistrare a contractelor de închiriere la organele fiscale, care permite acum inc...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].