logo
luni, 18 februarie 2019


Categorii

Numărul de bilete de cinema vândute în România a depășit recordul în 2018

România, Polonia şi Serbia au înregistrat, în 2018, cea mai mare creştere a numărului de biletele de cinema vândute, an în care, la nivel european, numărul lor a ajuns la 1,25 de miliarde, potrivit raportului Union Internationale des Cinemas (UNIC), ce reprezintă asociaţii ale reţelelor şi operatorilor europeni, publicat miercuri.

Numărul total al biletelor de cinema vândute în Europa a scăzut cu 3,3% faţă de nivelul cel mai înalt, atins în 2017.

Cifrele au fost comunicate de asociaţii şi operatori din 37 de teritorii europene, iar raportul este provizoriu.

Recorduri naţionale au fost stabilite în România şi Polonia, iar piaţa individuală cu cea mai mare creştere a fost Serbia, cu 18%, până la 4,1 milioane.

În România, creşterea faţă de 2017 a fost de 4,5%, ajungând la 14,5 milioane. Numărul de bilete de cinema vândute anual în ţara noastră a crescut de aproape patru ori în ultimul deceniu.

Cifra definitivă înregistrată de UNIC pentru România în anul 2017 a fost de 13,9 milioane.

Box office-ul românesc a crescut cu 12,5%, până la 300 de milioane de lei, iar din total, producţiile româneşti au avut o cotă de piaţă de doar 2,8%.

Polonia a înregistrat o creştere de 5,5%, până la 59,7 milioane de bilete vândute, cu trei producţii locale ce ocupă primele locuri în box office.

Turcia a înregistrat o mică scădere în 2018, de 1,1% faţă de anul anterior, înregistrând 71,2 milioane de bilete vândute. Totuşi, producţiile naţionale au reprezentat 62,9% din piaţă, cifră record.

Rusia a înregistrat al doilea cel mai bun an al ei, cu 200,2 milioane de bilete vândute, în ciuda unei scăderi de 5,7%.

Odată cu această scădere, Franţa şi-a recâştigat statutul de cea mai mare piaţă de cinema din Europa din punct de vedere al vânzării de bilete, pe care Rusia l-a deţinut doar în 2017.

În 2018, în Hexagon au fost vândute 200,5 milioane de bilete.

Marea Britanie a cunoscut o creştere cu 3,8% faţă de anul 2017, astfel că numărul de bilete de cinema vândute a ajuns la 177 de milioane.

Danemarca şi Norvegia au avut un an bun, cu creşteri de 4%, respectiv 3%. Suedia a rămas pe poziţie, cu o scădere de aproximativ 1%, iar Finalda a cunoscut o cădere mai puternică, de 8,2%, în ciuda faptului că producţiile locale au deţinut o cotă de piaţă bună, de 22,7%.

Teritoriile din centrul şi estul Europei continuă să crească, cu excepţia Bulgariei şi Slovaciei, care au cunoscut scăderi de 12,1%, respectiv 10,9%, după ce în 2017 au avut cifre record.

Peste 8 miliarde de euro a însemnat box office-ul european total pe 2018

Între cele mai vizionate filme la nivel european s-au numărat „Avengers: Infinity War”, „Incredibles 2” şi „Mamma Mia! Here We Go Again”.

„Bohemian Rhapsody” a ocupat primul loc în preferinţele spectatorilor din cele mai multe teritorii - 8 - inclusiv Italia şi Olanda.

Ca medie, o persoană din teritoriile UNIC a cumpărat 1,5 bilete de cinema pe an, cea mai mare rată fiind înregistrată în Irlanda, 3,3, urmată de Franţa, 3,2.

În România, media a fost de 0,7 bilete pe an.

Germania a cunoscut o scădere cu 13,9%, cea mai mare dintre toate teritoriile, până la 105,4 milioane de bilete. Cifrele au mai scăzut în Austria, cu 11,4%, până la 12,8 milioane, şi în Elveţia, cu 12,9%, până la 12,1 milioane.

Numărul total de bilete de cinema vândute în statele membre ale Uniunii Europene (unde au fost disponibile informaţii) în 2018 a scăzut cu 2,9%, până la aproximativ 950 de milioane.

Sursa: news.ro

7 feb 13:02
Comentarii
Ultimele Știri
SocialCreierul femeilor îmbătrâneşte mai încet decât cel al bărbaţ...

Studiile arată că creierul unei femei este cu trei ani mai tânăr decât cel al unui bărbat de aceeaşi vârstă. Cercetători...

SocialPovestea profesorului care a scris o carte despre rezistenţa...

Un cercetător şi profesor apreciat, Grigore Constantinescu a scris printre altele şi o carte despre rezistenţa anticomun...

SocialTop 10 bancuri cu străini. Cum aleg chinezii numele copiilor...

Românii nu ţin cont de naţionalitate atunci când vine vorba de bancuri. Vă prezentăm o selecţie cu bancuri ce au ca prot...

SocialDe unde vine celebra expresie „salvaţi de clopoţel” şi ce le...

Inventarea anesteziei, pe lângă evidentele avantaje, a dat bătăi de cap mediclilor, care uneori nu mai reuşeau să-şi adu...

SocialCum se plantează bulbii de lalele, narcise şi crocuşi pentru...

Pentru ca în luna aprilie să aveţi o grădină plină de flori, ar trebui ca încă de acum să păziţi o zi cu soare şi să înc...

SocialCum se prepară budinca din mac: secretele faimoasei Sanda Ma...

Vă propunem o budincă dulce cu mac, după o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti....

ExternePatru din cinci preoţi de la Vatican ar fi homosexuali. Un j...

Investigaţiile jurnalistului francez Frédéric Martel dezvăluie culisele Vaticanului. Unii dintre preoţii cu cel mai mai ...

SportLiga Campionilor - Real şi Tottenham, calificări ca şi rezol...

Miercuri seară s-au disputat alte două meciuri în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Real a câştigat la...

EconomicContractele de închiriere pot fi înregistrate din nou la Fis...

Fiscul a stabilit noua procedură de înregistrare a contractelor de închiriere la organele fiscale, care permite acum inc...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].