logo
duminică, 21 aprilie 2019


Categorii

Prima femeie vindecată de cancer la sân în stadiu avansat. „Revoluție majoră”

Cu ajutorul unei terapii revoluționare, o pacientă cu cancer la sân în stadiu avansat, s-a vindecat complet. Ea și-a spus povestea într-o publicație americană.

Cancer la sân în stadiu avansat, vindecat prin imunoterapie

”Suntem aproape de o revoluție majoră în oncologie”, a declarat doctorul canadian Laszlo Radvanyi, anul trecut, atunci când s-a anunțat reușita sa. A fost prima dată în istoria oncologiei când o pacientă cu cancer la sân în stadiu avansat a fost vindecată prin imunoterapie. Pentru a distruge celulele canceroase, răspândite în tot corpul femeii, medicii au folosit propriul său sistem imunitar.

Pacienta, pe nume Judy Perkins, avea 49 de ani atunci când a fost selectată pentru studiu. Făcuse mai multe ședințe de chimioterapie, dar fără rezultate. Cancerul de la sân produsese metastaze în ficat și în alte organe. Doctorii îi spuseseră că nu va trăi mai mult de trei ani. Cu ajutorul imunoterapiei, femeia a scăpat de toate tumorile din corp și era vindecată deja de doi ani atunci când s-au făcut publice rezultatele studiului. Oncologul care a tratat-o a spus că organismul ei a răspuns într-un mod remarcabil.

Drept urmare, studiile vor continua și medicii speră ca în curând să poată oferi un tratament eficient pacienților cu tumori la ovare sau prostată, care sunt acum foarte greu de tratat.

Povestea lui Judy Perkins, prima femeie care s-a vindecat de cancer la sân metastazat

Povestea femeii care vindecat de cancer în ultimul stadiu a apărut în publicația womenshealthmag.com, unde ea a povestit prin ce a trecut în ultimii ani.

”În 2015 plănuiam să mă uit la televizor și să citesc mult, așteptând să mor”, spune Judy. Cu doi ani mai devreme fusese diagnosticată cu un cancer la sân în stadiu avansat și nici chimioterapia, nici tratamentul hormonal nu au ajutat-o. Se mutase într-unul din dormitoarele libere ale casei sale ca să nu îl deranjeze pe soțul ei și pur și simplu aștepta să moară. Se înscrisese ca și ”cobai” la un studiu revoluționar, însă nu avea prea mari speranțe.

Totul a început, pentru ea, în 2003, când avea doar 38 de ani. I s-a descoperit, la sânul stâng, un cancer în stadiul zero, după cum i-au spus medicii. A făcut o mastectomie și s-a considerat vindecată, din moment ce doctorii i-au spus că are doar o tumoare pre-canceroasă.

Însă în 2013 a descoperit singură că are un nodul pe aceeași parte pe care i se făcuse mastectomia. Doctorul i-a spus că are cancer la sân în stadiul IV, cu metastaze și că nu va trăi mai mult de trei ani.

”Am început chimioterapia și mă așteptam să mă simt foarte rău. Dar nu am avut prea multe efecte secundare și nici nu arătam altfel decât de obicei. Așa că am decis, împreună cu familia, să folosim timpul care ne-a mai rămas și să mergem în excursii – la rafting în Marele Canion, la schi în Utah, la drumeții în Nepal.”

”Am inceput tratamentul din studiul clinic în decembrie 2015. Doctorii mi-au recoltat celule imune, le-au dezvoltat în laborator, apoi le-au pus din nou în corpul meu pentru ca ele să poată lupta împotriva celor canceroase.”

”Efectele secundare au fost groaznice. Eram letargică, obosită și luam calmante care mi-au provocat mai întâi constipație, apoi diaree. La un moment dat, tremuram atât de tare încât mi-au dat sedative…”

”Dar tratamentul funcționa. Când am ajuns acasă, după Anul Nou, mi-am dat seama că tumoarea care îmi apăsa pe un nerv din braț nu îmi mai provoca dureri așa de mari. După câteva săptămâni, acele dureri încetaseră complet. Aveam o tumoare chiar lângă inimă, sub stern și crescuse așa de mult încât începea să se vadă de sub piele. Dar după imunoterapie, pur și simplu dispăruse. Am fost șocată.”

În 2016, doctorii i-au spus lui Judy că toate tumorile îi dispăruseră și că nu se așteptau să mai reapară. Femeia care se pregătea să moară, care abia dacă reușea să se mai ridice din pat, a reușit, un an mai târziu, să meargă în drumeții prin munți.

Din păcate, tratamentul nu a funcționat și pentru două din prietenele ei, cunoscute în timpul studiului. ”E greu să-ți vezi prietenii cum mor. Eu am fost excepția. Ceea este ciudat pentru că eu mă pregăteam de moarte. Viața mea se terminase, apoi, dintr-o dată, am primit o nouă șansă.”

Sursa: unica.ro

6 feb 14:23
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentLoto 6/49 şi Joker. Numerele extrase duminică, 21 aprilie 20...

După tragerile loto de joi, 18 aprilie 2019, Loteria Română anunţă că acordat 17.700 de câştiguri, în valoare totală de ...

PoliticINTERVIU INTEGRAL ”Gândurile lui Cristoiu”: Rechizitoriul în...

Ion Cristoiu spune că rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei nu aduce niciun document nou şi răstoarnă tot ceea ce se ştia ...

SportFED Cup. Simona Halep câştigă şi ne readuce în avantaj (Fran...

Simona Halep a câştigat şi al doilea meci din ziua a doua din semifinalele Fed Cup, după un meci dramatic în faţa jucăto...

SocialAccident grav în Cluj: Patru răniţi, între care un bebeluş, ...

Patru persoane, între care un bebeluş, au fost rănite, duminică, în urma impactului frontal dintre două maşini, pe Calea...

EconomicDoi fraţi ruşi, miliardari necunoscuţi. Cum au reuşit să str...

Fondatorii companiei de jocuri Playrix Holding Ltd., fraţii ruşi Dmitri şi Igor Bukham, au zilnic peste 30 de milioane d...

ExterneVIDEO - Liderul principalului partid de opoziţie din Turcia,...

Liderul principalului partid de opoziţie din Turcia a fost atacat duminică la Ankara de mai mulţi bărbaţi, înainte ca fo...

EvenimentPatriarhul Daniel, despre atacurile din Sri Lanka: Expresia ...

Patriarhul Daniel lansează un apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka, spunând că aceste a...

ExterneTurcia. Liderul principalului partid de opoziţie, atacat de ...

Kemal Kiliçdaroglu, liderul CHP, principalul partid de opoziţie din Turcia, a fost atacat de mai mulţi bărbaţi, duminică...

SportHalep câştigă bătălia cu Garcia şi îi mai dă un brânci Român...

Simona Halep o învinge pe Caroine Garcia, scor 6-7 (6), 6-3, 6-4, după un meci de infarct şi România are prima şansă pen...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].