logo
marţi, 13 noiembrie 2018


Categorii

Putin si Xi Jinping ignoră dolarul lui Trump

Vladimir Putin a asigurat marţi că Moscova şi Beijing vor să folosească din ce în ce mai mult monedele lor naţionale, şi nu dolarul, pentru schimburile comerciale pe calea ferată pentru a ajunge la un nivel record, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi ţările occidentale, scrie AFP.

"Atât partea rusească cât şi cea chineză au confirmat interesul de a folosi într-o manieră mult mai activă monedele naţionale pentru reglementări comune", a declarat preşedintele rus după ce l-a primit pe omologul chinez Xi Jinping în cadrul unui forum economic de la Vladisvostok, în Orientul Îndepărtat rus.

"Aceasta va consolida stabilitatea manipulării de către bănci a operaţiunilor de import-export în condiţiile unui risc persistent pe pieţele mondiale", a adăugat el.

Aceste declaraţii vin în contextul sancţiunilor economice din ce în ce mai dure impuse de ţările occidentale Rusiei de la izbucnirea crizei în Ucraina, în 2014.

Statele Unite şi-au întărit arsenalul lor în ultimele luni pe fondul acuzaţiilor de amestec rusesc în alegerile prezidenţiale din 2016 şi de otrăvire a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în Anglia, în luna martie.

China este angajată într-un război comercial cu Statele Unite de la introducerea de către Washington a bariererelor vamale pentru anumite produse chinezeşti, acţiune la care Beijingul a replicat prin propriile măsuri.

Relaţiile economice şi diplomatice dintre China şi Rusia s-au consolidat în ultimii ani, în timp ce au apărut tensiuni între Moscova şi ţările occidentale.

Potrivit lui Putin, volumul de schimburi comerciale dintre Beijing şi Rusia a crescut cu o treime pe an în primul semestru, ajungând la 50 de miliarde de dolari.

"Există toate motivele să credem că de aici până la sfârşitul anului să ajungem la un nivel record de 100 de miliarde de dolari", a insistat preşedintele rus.

De la începutul întâlnirii, el a salutat "relaţiile de încredere în materie de politică, securitate şi din sfera militară".

"Prietenia noastră se consolidează tot timpul", a asigurat omologul chinez.

Soldaţi chinezi participă la exerciţiile militare Vostok-2018 lansate marţi de armata rusă în Orientul Îndepărtat rus cu implicarea de mijloace fără precedent.

11 sep 11:00
Comentarii
Ultimele Știri
ExterneCNN a dat în judecată Casa Albă

CNN a dat în judecată administraţia Trump pentru că a revocat acreditarea jurnalistului Jim Acosta în urma unui schimb d...

ExterneFOTO Un cotidian din Turcia dezvăluie conţinutul valizelor e...

Un cotidian proguvernamental din Turcia a publicat marţi imagini cu conţinutul valizelor echipei saudite trimise la Ista...

SocialCe se mai întâmplă pe nava blocată de refugiaţi. În echipaj ...

Autorităţile române au veşti despre cei doi marinari români care se află în echipajul navei blocate în Libia, cu 95 migr...

SocialFemeie acroşată pe trecerea de pietoni de o maşină. Şoferul ...

Un bărbat de 33 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce a lovit în plin o femeie care traversa...

SocialSpectacol de compoziţie şi culoare la Uzina Dacia. Ce au făc...

Pe platforma industrială a Uzinei Dacia din Mioveni a fost inaugurată o pictură murală, opera a cinci tineri artişti rom...

ExterneBBC: Apariţia unor OZN-uri în spaţiul aerian, investigată de...

Autoritatea Aviatică Irlandeză investighează sesizări cu privire la apariţia unor lumini strălucitoare şi obiecte zburăt...

ExterneCancelarul german Angela Merkel, pe aceeaşi lungime de undă ...

În discursul său de astăzi, din Parlamentul European, cancelarul german Angela Merkel a propus crearea „unei veritabile ...

SocialDe ce ar trebui raportat Poliţiei orice turist cazat în Româ...

Proiectul de lege a Turismului se află în etapa de avizare interministerială, dar patronatele din turism spun că forma a...

PoliticProiectul „puşcăria în sufragerie”, la un pas de votul final...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil de modificare a legii privind executarea pedepselo...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].