logo
joi, 20 septembrie 2018


Categorii

Putin si Xi Jinping ignoră dolarul lui Trump

Vladimir Putin a asigurat marţi că Moscova şi Beijing vor să folosească din ce în ce mai mult monedele lor naţionale, şi nu dolarul, pentru schimburile comerciale pe calea ferată pentru a ajunge la un nivel record, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi ţările occidentale, scrie AFP.

"Atât partea rusească cât şi cea chineză au confirmat interesul de a folosi într-o manieră mult mai activă monedele naţionale pentru reglementări comune", a declarat preşedintele rus după ce l-a primit pe omologul chinez Xi Jinping în cadrul unui forum economic de la Vladisvostok, în Orientul Îndepărtat rus.

"Aceasta va consolida stabilitatea manipulării de către bănci a operaţiunilor de import-export în condiţiile unui risc persistent pe pieţele mondiale", a adăugat el.

Aceste declaraţii vin în contextul sancţiunilor economice din ce în ce mai dure impuse de ţările occidentale Rusiei de la izbucnirea crizei în Ucraina, în 2014.

Statele Unite şi-au întărit arsenalul lor în ultimele luni pe fondul acuzaţiilor de amestec rusesc în alegerile prezidenţiale din 2016 şi de otrăvire a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în Anglia, în luna martie.

China este angajată într-un război comercial cu Statele Unite de la introducerea de către Washington a bariererelor vamale pentru anumite produse chinezeşti, acţiune la care Beijingul a replicat prin propriile măsuri.

Relaţiile economice şi diplomatice dintre China şi Rusia s-au consolidat în ultimii ani, în timp ce au apărut tensiuni între Moscova şi ţările occidentale.

Potrivit lui Putin, volumul de schimburi comerciale dintre Beijing şi Rusia a crescut cu o treime pe an în primul semestru, ajungând la 50 de miliarde de dolari.

"Există toate motivele să credem că de aici până la sfârşitul anului să ajungem la un nivel record de 100 de miliarde de dolari", a insistat preşedintele rus.

De la începutul întâlnirii, el a salutat "relaţiile de încredere în materie de politică, securitate şi din sfera militară".

"Prietenia noastră se consolidează tot timpul", a asigurat omologul chinez.

Soldaţi chinezi participă la exerciţiile militare Vostok-2018 lansate marţi de armata rusă în Orientul Îndepărtat rus cu implicarea de mijloace fără precedent.

11 sep 11:00
Comentarii
Ultimele Știri
HeadlinesAjunge! Facebook primeşte ultimatum dur de la Bruxelles: „Ră...

Deja controversata reţea socială Facebook este somată de Uniunea Europeană ca până la sfârşitul anului, să ia toate măsu...

SocialO ambulanţă care transporta un pacient a spulberat o vacă pe...

Un echipaj medical ce a plecat din Botoşani cu destinaţia Iaşi a lovit pe drum o bovină. În urma incidentului nu au fost...

SocialCriză majoră de sânge în Capitală. Directorul Centrului de T...

Este criză majoră de sânge în Capitală, doar 150 de donatori pe zi mergând zilnic la sediul Centrului de Tranfuzii Bucur...

SocialŞase persoane, reţinute pentru trafic de droguri în Chişinău...

Poliţiştii din Chişinău au reţinut şase persoane, originare din Capitală şi raionul Ungheni, cu vârstele cuprinse între ...

EconomicApple şi-a deschis propria firmă în România

Gigantul american de tehnologie Apple a înfiinţat în august firma Apple Sales România SRL, companie controlată direct pr...

SocialO companie din Italia, singurul ofertat pentru contractul de...

Comisia de licitaţie din cadrul Primăriei municipiului Blaj a înregistrat o singură ofertă pentru contractul privind con...

EconomicCum a reuşit una dintre cele mai bogate antreprenoare din lu...

Chiar şi pe o piaţă superaglomerată şi hipercompetitivă, cum este cea a produ­se­lor de înfrumuseţare, rămân nişe. Trebu...

ExterneIsraelul dă Chinei cheile celui mai mare port. SUA nu văd mi...

China va opera portul Haifa , în apropiere de submarine nucleare ale Israelului, şi se pare că autorităţile nu s-au gând...

SocialAgenţia Naţională a Medicamentului va fi reorganizată. Sorin...

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va fi reorganizată. Anunţul a fost făcut de Ministerul Săn...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].