logo
duminică, 16 iunie 2019


Categorii

RADIOGRAFIE | Lașitatea vârfurilor din regimul Dragnea. Cei ce mutilează România și apoi se spală pe mâini

Au violat Justiția și au transformat-o în sclavă. Când Comisia Europeană i-a adus în boxa acuzaților au dat vina pe predecesori. Țin țară fără infrastructură, dar dau vina pe conspirația altor țări. Au scos violatori din pușcărie, bestii care acum violează copile, dar ei ridică din umeri și spun că "asta-i legea". Dragnea, Toader, Tăriceanu, Vâlcov, derbedei politici ai istoriei, care mutilează prezentul și viitorul României. Printre ei, trepăduși de genul Florin Iordache, Cordin Ștefănescu și alții.

Zilele trecute, un interlop eliberat pe baza legii privind recursul compensatoriu a fost reţinut pentru savârșirea de viol. Un altul fusese arestat înainte după ce tâlhărise o copilă în fața liftului, lăsând-o inconștientă. Exemplele sunt multe... Cunoscătorii în Drept spun că Legea recursului compensatoriu în forma adoptată de PSD-ALDE a fost o graţiere mascată.

Acesta este contextul in care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a dat dovada supremă a lașității, cum numai cei din gruparea Dragnea stiu să o facă să pară virtute. Tudorelul Justiției române se apără, pe Facebook, mințind din nou, că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost iniţiat „sub guvernarea anterioară” , aruncând vina pe guvernul Ciolos. El continua ” actul de bravura”, subliniind că propunerea legislativă a fost transmisă de Guvern către Senat înainte ca el să fie numit ministru. Ministrul Justiției se disculpă într-o manieră care ne este foarte cunoscută: nici usturoi n-a mancat , nici gura nu i-a mirosit.

Toader precizează totodată că Parlamentul a fost cel care a dublat numărul zilelor compensate pentru deținuți, de la 3 la 6 zile pentru fiecare 30 de zile executate în spații necorespunzătoare. „Studiul de impact se face în procedura de legiferare și nu în faza de aplicare a legii”, mai spune el.

Raluca Prună, fostul ministru al Justiţiei în guvernul tehnocrat, arată la ce se pretează Toader: „A da vina pe guvernul tehnocrat este numai o alta mârşăvie din lunga lista pe care istoria o va retine in dreptul lui Toader”.

În continuare, Raluca Pruna face demonstrația prostiei lui Toader, vis-a vis de legea privind recursul compensatoriu

-”Responsabilitatea pentru efectele acestei legi ii aparţine exclusiv coaliţiei PSD/ALDE".

-„România anul 101 ziua 1. Se întorc de la parade complicii la punerea societăţii in condiţii de pericol, îşi dau jos tricolorul de la gât şi vorbesc. A reda fapte in mod selectiv tot minciuna se numeşte.

Recursul compensatoriu. Precizările mele de tehnocrat: Proiectul a fost modificat in mod fundamental in Parlament şi anume:

1. S-a extins beneficiul compensatoriu de la 3 zile pentru fiecare 30 zile consecutive executate in condiţii neconforme la 6 zile pentru fiecare 30 zile chiar dacă nu sunt consecutive;

2. S-a extins fără verificarea riguroasa a fiecărui caz, pentru a stabili ca au fost condiţii neconforme de detenţie;

3. S-a extins condiţia de 3 mp la 4 mp".

Despre toate acestea Raluca Pruna a scris pe 24 octombrie 2017, avertizând incă de atunci asupra a ceea ce a urmat:

- Toader era ministru in guvernul Grindeanu incepand din 23 februarie 2017. Intra-adevar, proiectul a fost adoptat de Guvernul Grindeanu in Ianuarie 2017. Însă de ce nu a fost auzită vocea lui Toader, care era deja ministru când proiectul a fost discutat in Senat (adoptat pe 13 martie) şi ulterior la Camera Deputaţilor (adoptat pe 9 mai 2017)?.

”Toader avea aşadar obligaţia sa apere proiectul adoptat de guvernul Grindeanu şi sa se opună modificarilor care au condus azi la consecinţe grave pentru siguranţa cetăţeanului”, a scris Raluca Prună pe pagina sa de Facebook.

Toader revine replicand ca ministerul Justiţiei nu controlează procesul de legiferare din Parlament., dând vina pe CSM şi fostul ministru al Justiţiei.

Intr-adevar Legea recursului compensatoriu a fost inițiată de Raluca Prună, ministru al Justiţiei în timpul Guvernul Cioloş, urmare a faptului că România pierduse mai multe procese la CEDO pentru condiţiile proaste din închisori. Pentru a limita despăgubirile financiare platite de stat pentru deţinuţi, Raluca Prună a propus un mecanism de scurtare a pedepselor. Astfel, fiecare condamnat primea 3 zile compensatorii la fiecare 30 de zile executate în condiţii neconforme cu standardele CEDO, adică într-o suprafaţă mai mică de 3 mp.

Doar că în ianuarie 2017, cu un PSD invingator in alegeri parlamentare , Ministerul Justiţiei, condus de Florin Iordache, a trimis spre Parlament proiectul scris de Raluca Prună. În Parlament, majoritatea PSD-ALDE-UDMR, mai cu mot a dublat numărul de zile compensatorii.și a redefinit sintagma de „condiţii necorespunzătoare“. Astfel se obținea o diminuare a pedepsei cu 6 zile la fiecare 30 executate pentru fiecare deșinut.

Practic, a fost mermelita o graţiere mascată. Legea a intrat în vigoare în forma adoptată de majoritatea PSD. Astfel că au avut loc peste 9.000 de eliberări inainte înainte de termen.

Tudorel Toader – Comisia de la Venetia îl umilește, el, ca "academician",

Încercările lui Tudorel Toader si ale infractorilor din spatele său, care incearca sa transforme statul roman prin modificarile aduse legilor Justișiei si Codurilor Penale, nu au dus de nas pe nimeni, mai cu seama pe cei din Comisia

Tudorica a mintit pânăintr-acolo că s-ar fi inteles cu Comisia de la Venetia, referitor la infama OUG 92 ca raspuns la recomandarile acesteia.

Surse apropiate Comisiei spun ca folosirea de catre dl Toader a recomandarilor acesteia pentru a da noi lovituri Justitiei i-a iritat si mai tare atat pe experti, cat si pe membri. Ce dovada mai sigura putem avea? Cu ministrul Toader nu a discutat nimeni la Venetia, nici in comisia preliminara, nici in plen.

Tudorel, ca un veritabil impostor, a manipulatși, dar s-a decredibilizat extern total. Dupa cum spun specialistii în materie de drept: ” acest autopropus (desemnarea reprezentantului Romaniei in Comisia de la Venetia este singura pentru care ministrul nu a facut niciun simulacru de selectie, propunandu-se direct pe sine) reprezinta România in Comisia de la Veneția”

Dacă ar fi fost un om de caracter ar fi demisionat pana acumn, insă , cum nici pe departe nu este, el incearca sa arunce vin aintotdeauna pe alticineva . De data aceasta, în curtea Parlamentului atat pentru Legile Justitiei, cat si pentru Coduri.

Intrebarea care se pune este: de câte ori a fost prezent la dezbaterile din Comisia Iordache și daca, a dat vreodata un aviz negativ?

Dragos Vâlcov, un caz de Urgnență ân Guvernul României

Duminica seara, duminică seara, la Antena 3, Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, care sustine conspiratia cu "asasinii plătiți" invocați de liderul PSD, Liviu Dragnea:, a prezentata niste inepții care ne duc cu gandul ca ar avea nevoie de ajutor medical. Există o patalogie ce are asemenea caracteristici, insă din prea mult bun-simt al cernelii, ne abtinem s-o denumim deocamdata...

- Pentru Valcov , vinovații pentru lipsa autostrazilor în Romania sunt ”alte ţări”, nedenumite , , acestea având un interes ca transporturile să nu treacă prin această parte a Europei! Aceasta in condițiile in care Corina Crețu, comisarul european al PSD, a acuzat în mod repetat guvernele PSD de incompetență, Romania nefiind in stare sub guvernul Dancila sa atraga fondurile europene care ne stau la dispozitie.Si in acest caz, Valcov nu poate decat sa arate cu degetul spre cea care spune adevarul, acuzand-o pe Corina Cretu de "minciună prin omisiune".

"Interesul să nu cred că aceia care îşi doresc ca acest guvern să eşueze şi care şi-au dorit ca de fiecare dată România să eşueze. Sunt foarte multe ţări care nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi astăzi. Cred că partea din est a Europei are un interes comun, partea din vest are un interes opus", a spus Vâlcov.

„O îmbinare este cel mai potrivită și există regulamentul 1303, din 2013, al Comisiei Europene care chiar încurajează să se facă parteneriat public privat, iar partea publică, care intră în parteneriat, să fie din fonduri europene. Chiar se încurajează acest lucru. Ele nu se exclud. (...) Corina Crețu minte prin omisiune", a susținut Darius Vâlcov.

În viziunea bolnava a lui Valcov, Dacian Cioloș este omul lui George Soros, miliardarul american care controleaza România

"Ati văzut cu Facebook... ce interese ar avea Facebook să îl acuze pe Soros că a vrut să scadă valoarea acțiunilor? Soros joacă pe acțiuni, el vede România ca pe o firmă. Cioloș e omul lui Soros, sunt sigur. Să mă dea în judecată", a spus Valcov.

Eminența cenușie, omul care conduce Guvernul din umbră, asa cum este supranumit, Vâlcov a ajuns consilier al premierului la ”o solicitare din 2016”... ”totul devenind o prietenie, când rezonezi cu oamenii cu care lucrezi și dorești să schimbi viață oamenilor", adîuga el la Antena 3.

„Sunt extrem de onorante, parțial adevărate, Guvernul este condus de doamna premier și eu sunt consilierul său. Sunt unul dintre cei care au ajutat la realizarea programului de guvernare. Sfaturile mele sunt în zona exclusiv economico-socială. Nu eu conduc Guvernul".

„Sfarturile le acceptă pe toate, dacă le pune în aplicare. O parte nu. Nu vreau să vă dau exemplu de sfat care nu s-a aplicat. De care s-a aplicat? Contul juniorului. Am contribuit la el", a mai spus Vâlcov.

Iar protestatarii #rezist reprezintă pentru Vâlcov „un fir de praf". „Un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm", a spus Vâlcov, continuand sa explice cine ne va considera exptremisti, in cazul in care vom ajunge ca Polonia si Ungaria

„De cine suntem numiţi extremişti? De #Rezist, Antifa de România? Haideţi să-i ocolim, să-i sărim, să trecem pe lângă ei, pentru că sunt un fir de praf, un firicel mic de praf în drumul nostru spre a cuceri istoria pe care o merităm".

Liviu Dragnea, caraghiosulxPotrivit unui sondaj BVA realizat pentru La Tribune, Orange și RTL, cei care au o opinie favorabilă față de Macron au ajuns să contituie doar 29%, cu trei procente mai puțin decât luna trecută.

Mâna folosită de Sfânta Marina pentru a ÎNVINGE DIAVOLUL se va afla, de Sf. Nicolae, la biserica Sfântul Gheorghe-Nou, din Capitală

Trump a dat o lecție de economie Chinei

În același timp, francezii nemulțumiți de președinte sunt 70% (cu 3% mai mulți) decât acum o lună.

Cu siguranta va amintiti de incantatiile perpetue, facute de marele guru Dragnea cu privire la pericolul Statului paralel, care nu-l lasa sa doarmă noaptea.

Pentru a nu ne departa de adevar, sa nu uitam explicațiile date de marele lider PSD la dezvaluirile lui Ponta care a publicat fotografii in care tocmai el, cel care țipa in gura mare de raul pe care-l face Statul paralel, statea si huzurea alaturi de cei pe care ii arata cu degetul. Cât de ipocrit să fii astfel incât la fotografia care il arata stand langa Kovesi, sa raspunzi doar cu „Pe canapeaua aia au stat mulţi”, spunea şeful PSD.

In iunie 2018, Basescu, Băsescu , acuzat fiind de Dragnea ca ar fi creat statul paralel, îi raspunde ca dacă el a creat acest stat paralel, atunci Dragnea este cel care „l-a lins” şi „a lins cu sârg pe toţi şefii instituţiilor statului paralel” pe care acum îi condamnă.

„Este greu să găseşti un individ cu un caracter mai mizerabil decât Dragnea. La mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, înfiera cu mânie proletară, în faţa a circa 100.000 de naivi aduşi pe tabel de prezenţă din toată ţara, statul paralel. Îmbogăţitul peste noapte din Teleorman a uitat să le spună naivilor din Piaţa Victoriei că în perioada 2010 – 2014, de două ori pe săptămână, se întâlnea în vilele SRI, K2 şi T14 cu exponenţii statului paralel, Maior, Kovesi, Coldea, Ponta (alt caracter), Dâncu, şi puneau ţara la cale legat de dosare şi arestări, mai ales după mai 2012, când Ponta (alt mare caracter) a devenit premier”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El se întreabă, ironic, de ce liderul PSD nu le-a povestit oamenilor din Piaţa Victoriei despre „cum îi mângâia ghipsul şi îi oferea Laurei Codruţa Kovesi şorici de porc proaspăt adus din Teleorman şi pârjolit la T14” şi de ce nu le-a spus că chiar el a susţinut-o pe Kovesi pentru funcţia de procuror şef al DNA în 2013, dar şi în 2016, când a fost renominalizată.

Tariceanu, manechinul politic gol de conținut

Tariceanu, presedintele Senatului, al doilea om in stat, cu numeroase dosare, dintre care cel privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa,unde este pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului,

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, el fiind achitat pe 22 mai 2018, de un complet de la Instanţa supremă format din trei judecători. Decizia a fost atacată cu apel de procurorii anticorupţie, Judecarea apelului fiind amânată pentru 21 ianuarie 2019, după ce avocatul preşedintelui Senatului a cerut mai mult pentru a studia dosarul.

Tăriceanu ar fi susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Tot el ar mai mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu ar fi spus tot ce ştie despre relaţia cu Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Dar ce ne facem si cu minciunile, folosite ca mijloc de aparare in dosarul Microsoft.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Potrivit DNA, suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Cum se disculpă Tăriceanu: „În timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul.Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu...

Total gresit, doi ministri ai comunicatiilor vin si il contrazic pe Tăriceanu cu acte, toate semnate si in regula, Răzvan Cotovelea, ministru PSD al Comunicațiilorin perioda25 februarie 2014- 16 decembrie 2014 , si Gabriel Sandu, ministrul PDL al Comunicațiilor 22 decembrie 2008 - 3 septembrie 2010, care a făcut și închisoare în dosarul Microsoft.

Si putem continua...

3 dec 18:58
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentMet Gala 2019 | Kim Kardashian şi-a făcut apariţia „udă leoa...

Vedeta Kim Kardashian şi-a făcut apariţia într-o ţinută provocatoare la Gala Muzeului Metropolitin, cel mai aşteptat eve...

SocialUn nou caz de CREŞĂ a groazei: Două îngrijitoare ar fi agres...

Poliţiştii au început cercetările la o creşă din Năvodari, judeţul Constanţa, după ce două educatoare au fost acuzate de...

EntertainmentExtravaganţă sub privirile tuturor: Lady Gaga s-a dezbrăcăt ...

Cântăreaţa americană Lady Gaga a schimbat patru ţinute în 15 minute la ediţia de anul acesta a Met Gala de la New York, ...

SocialReferendum 2019. Opinia unui ONG: Întrebările sunt un simplu...

APADOR-CH, asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, consideră că întrebările anunţate pentru referendumul din 26 ma...

SocialOm de afaceri din Braşov inclus în Topul Forbes, reţinut dup...

Un cunoscut om de afaceri din Braşov a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că şi-a omorât bunica, anunţă Parchetu...

SocialUrgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în s...

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marţi o ...

SocialCaz medical, afectat de vremea rea. Ambulanţă blocată 15 ore...

O ambulanţă a rămas blocată 15 ore într-o localitate din Argeş, unde mersese la o femeie aflată în stop cardio-respirato...

PoliticLIVE Un nou judecător la CCR. Camera Deputaţilor alege ACUM ...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de j...

SocialATP Madrid: Radu Albot i-a cedat în trei seturi lui Fernando...

Tenismanul moldovean Radu Albot, numărul 44 mondial, nu a reuşit să se califice în şaisprezecimile de finală ale turneul...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].