logo
duminică, 21 aprilie 2019


Categorii

Remediile plantelor pentru bolile sezonului rece: ciuboțica- cucului, pătlagina, uleiul de cimbru

În sezonul rece din acest an, când vremea este foarte severă, afecțiunile aparatului respirator sunt la ordinea zilei. Deseori, o inflamație a laringelui este cauzată de vremea nefavorabilă: frig, variațiuni bruște de temperatură, atmosferă umedă.

Totodată, vremea neprietenoasă este asociată cu un număr crescut de răceli. În acelaşi timp, odată cu scăderea temperaturii, puterea sistemului nostru imunitar slăbeşte, iar acest „paznic” al sănătăţii noastre va fi mai puţin capabil să lupte cu viruşii. De asemenea, când suntem obosiţi, lipsiţi de energie, suprasolicitaţi sau nervoşi, organismul nostru este mai predispus la răceli. În astfel de situații, cu siguranţă, putem să ne revigorăm sistemul imunitar cu ajutorul unei plante folosită cu succes în tratarea a zeci de boli din vremuri străvechi: Ciuboţica-cucului. Specialiştii, preocupaţi de secole de efectele surprinzătoare ale plantei, au constatat că delicata Ciuboţica-cucului, de culoare galben-aurie, ascunde, în continuare, multe secrete. Ciuboțica-cucului susţine buna funcţionare a aparatului respirator și ajută la eliminarea disconfortului respirator. Terapeuţii de renume susţin la unison că planta este un laborator al naturii datorită numeroaselor substanţe active: vitamina C şi betacarotenul, calciul, potasiul, sodiul şi salicilaţii, tonice care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Cercetătorii europeni au mai constatat o componentă valoroasă în compoziţia plantei: prostaglandina E1, o substanţă asemănătoare unui hormon care ajută la împlinirea multor procese ce se petrec în organismul uman, având efecte antiinflamatoare, antivirale şi cicatrizante.

Cum evolueză laringita iarna

Laringita evoluează în două forme: forma acută și cea cronică. În forma acută a bolii apar dureri în gât și înțepături, răgușeală, stare febrilă, tuse uscată, un tonus scăzut al corzilor vocale și respirație greoaie. Laringita cronică provine de la o laringită acută netratată și neglijată multă vreme, dar și unor factori iritanți ( îndeosebi fumatul intens și efortul vocal ). De asemenea, laringita cronică mai poate fi cauzată și de unele inflamații ale amigdalitei, sinusurilor și traheobroșitei. Boala evoluează cu forme tot mai neplăcute: gâtul se roșește, respirația este din ce în ce mai dificilă, bolnavul nu mai poate să vorbească normal pentru că vocea devine mai subțire și, în final, bolnavul poate să-și piardă vocea , fenomen cunoscut cu numele de afonie.

Răgușeala persistă mai multă vreme la femei

Deseori, în cazul femeilor, răgușeala persistă multă vreme, susțin specialiștii europeni. Băuturile care conțin cofeină și cele carbogazoase agravează boala și deshidratează organismul. Mai mult, când boala persistă și nu este tratată la timp, aceasta evoluează spre laringo-traheo-bronșită, sinuzită sau meningită.

Mai ales la copii, laringita trebuie tratată la timp

În cazul copiilor, datorită particularităților anatomice ale laringelui, boala se poate complica. De aceea, terapeuții europeni atrag atenția părinților să-i trateze cu toată atenția, la timp, pe cei mici, tocmai pentru a se evita complicațiile.

”Dacă boala depășește câteva zile, tratamentul cu ceaiuri medicinale poate să facă minuni. În aceste ceaiuri nu se adaugă suc de lămâie, deoarece acidul agravează boala. De asemenea, dacă nu sunt interdicții din partea medicului de familie, mierea se poate adăuga în ceaiurile recomandate în tratamentul acestei afecțiuni”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul : ”Sănătatea căilor vocale”.

Tratați-vă cu cele mai eficiente ceaiuri indicate pentru laringită

Fitoterapeuții precizează că studiile au demonstrat că pătlagina este foarte eficientă pentru laringe și pentru căile respiratorii. Planta este administrată sub formă de infuzie şi de sirop și este un leac care descongestionează laringele.

Cum se prepară infuzia:

Infuzia se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită şi o cană de 250 ml de apă clocotită. Se pune vasul la foc mic și, când ceaiul începe să fiarbă, vasul se ia de pe foc și se acoperă. Ceaiul se lasă la infuzat zece minute, apoi se stecoară și se bea. Zilnic se consumă câte două- trei ceaiuri.

Siropul de pătlagină, benefic pentru tuse!

Tratamentul cu sirop de pătlagina este indicat mai ales în cazul tusei, fie că este vorba despre tusea uscată, iritativă, spastică sau cu expectoraţie vâscoasă.

Fructele de pădure contribuie la refacerea corzilor vocale

Cura cu ceaiuri de afin, coacăz sau zmeură este recomandată bolnavilor de laringită. În același timp, aceste ceaiuri sunt indicate cântăreţilor, pentru ca aceștia să--și păstreze acurateţea vocii.

Cum preparăm infuziile din fructe de pădure

Aceste infuzii se prepară din apă clocotită ( o cană) și 1-2 pliculeţe cu ceai din fructe de pădure Se recomadă câte trei căni de ceai călduţ pe zi. Deoarece ceaiurile din fructe de pădure sunt băuturi ideale pentru corzile vocale, acestea se pot consuma și la serviciu, pentru efectul lor terapeutic, preventiv şi curativ.

În afecţiunile cronice, cimbrul s-a consacrat ca plantă revoluționară

Această plantă este un remediu dovedit încă din secolul I e.n.pentru virtuţile medicinale descoperite la acea dată. Cercetărle realizate de specialiştii acelor timpuri considerau că planta este mai degrabă un medicament de excepţie, decât o mirodenie folosită la prepararea mâncării. Totodată, studiile care s-au extins la sfârşitul secolului I e.n., încurajau folosirea tratamentelor pe bază de cimbru pentru afecţiuni ale creierului şi pentru reducerea inflamaţiilor la nivelul ficatului. În timp, cimbrul s-a consacrat ca o plantă revoluţionară, iar uleiul de cimbru a devenit un panaceu, folosit de un cerc de iniţiaţi şi pentru combaterea epidemiilor care s-au abătut asupra omenirii: ciuma, holera şi tuberculoza. În tratamentul laringitei, ceaiul de cimbru și-a dovedit eficiența și de aceea persoanele afectate de boală trebuie să folosească tratamentul cu infuzie până la vindecare.

Cum se prepară ceaiul

Ceaiul se prepară din două linguriţe de plantă care se infuzează în 250 ml de apă clocotită. Vasul se acoperă timp de zece minute, apoi se strecoară. Se consumă câte trei ceaiuri pe zi, până la vindecare.

Sursa: click.ro

31 ian 15:44
Comentarii
Ultimele Știri
PoliticGândurile lui Cristoiu: Klaus Iohannis e dator să nu semneze...

Remanierea Guvernului provoacă instabilitate la nivelul ministerelor, iar preşedintele Iohannis nu ar trebui să aprobe d...

ExterneBREAKING Explozii la biserici în Sri Lanka în timpul sărbăto...

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite în urma unor explozii care au avut loc duminică dimin...

PoliticINTERVIU | Arvydas Pocius: Statele UE discută de PESCO, dar ...

Statele membre UE au început să discute despre PESCO şi despre ceea ce este necesar să facă pentru a consolida securitat...

PoliticMesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul Paştelui Cat...

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, duminică dimineaţa, un mesaj cu prilejul Paştelui Catolic. Ea urează celor care să...

PoliticDăncilă, mesaj cu prilejul Duminicii Floriilor: Este început...

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu prilejul Duminicii Floriilor, care este începutul Săptămânii Patimilor,...

SocialPaştele catolic la Cluj: Zeci de credincioşi şi-au dus coşur...

Zeci de coşuri de mâncare au fost sfinţite, duminică, de preot, în ziua de Paşte, în Biserica Romano-Catolică „Sfântul M...

SportSurpriză la turneul de la Monte Carlo. „Regele zgurii“ a fos...

Turneul masculin de la Monte Carlo va avea parte de o finală neaşteptată, după ce favoriţii au fost eliminaţi din compet...

SportCTP a explicat diferenţa dintre Simona Halep şi Mihaela Buză...

Franţa şi România se află la egalitate după prima zi a semifinalei de Fed Cup, care se desfăşoară, în sala de la Rouen....

SportSchimbă Florin Segărceanu echipa? Mutarea pe care căpitanul ...

Duelul Franţa- Românie, din semifianlele Fed Cup, se reia azi, de la ora 14.00, când e programat meciul vedetă dintre Si...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].