logo
luni, 24 iunie 2019


Categorii

SCHIMBARE majoră în legea CONCEDIULUI MEDICAL! GUVERNUL face un pas mult așteptat!

Anul 2018 vine cu noi modificări la legea concediului medical. Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2017 pentru modificare și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2015 introduce o schimbare care va salva timpul celor care vor să beneficiez de concediu medical.

Cetățenii asigurați care își doresc să beneficieze de concediu medical și de indemnizația aferentă acestuia vor putea obține certificatul medical necesar online, conform noilor modificări, scrie Libertatea.

Încă de anul trecut, ministrul Sănătății, Florian Bodog, făcea promisiuni care vizau debirocratizarea sistemului de sănătate. Una dintre măsurile indicate de acesta era eliberarea concediilor medicale în regim online.

Actul normativ a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1005 din 19 decembrie 2017, astfel că modificările au intrat deja în vigoare.

"Medicii prevăzuţi la alin. (1) (n.r. medicii curanți)  pot completa certificatele de concediu medical atât pe suport de hârtie, cât şi electronic şi le pot transmite pe suport hârtie sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, angajatorilor/persoanelor în drept, după caz", se arată în noua reglementare.

În acest fel, medicii care au semnătură electronică vor putea transmite certificatul de concediu medical prin e-mail către pacient.

Acest OUG aduce schimbări și în ceea ce privește asigurările. Este introdusă asigurarea facultativă pentru concedii și indemnizații medicale de la stat, realizată pe baza unui contract.

"Se  pot  asigura  în  sistemul  de  asigurări  sociale  de  sănătate,  pentru  a  beneficia  de  concedii  şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate (…) persoanele fizice, altele  decât  cele  prevăzute la  alin.  (1) (adică în afară de angajați și de cei care sunt șomeri cu acte în regulă – n.red.),  pe  bază  de  contract  de  asigurare  pentru  concedii  şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate", se arată în OUG,  potrivit avocat.net.

Deocamdată nu a apărut un model pentru un astfel de contract facultativ. Stabilirea acestuia se va face prin reglementări suplimentare.

Totuși, este cunoscut faptul că acest contract va fi cu titlu executioriu, astfel încât beneficiarul va putea fi executat silit atunci când nu achită suma, atunci când creanța bugetară va fi scadentă.

Cei care vor vrea să beneficieze de o astfel de asigurare vor trebui să contribuie cu 1% din venitul lunar ales înscris în contractul de asigurare.

Evenimentul Zilei

Sursa: evz.ro

20 ian 14:20
Comentarii
Ultimele Știri
EntertainmentMet Gala 2019 | Kim Kardashian şi-a făcut apariţia „udă leoa...

Vedeta Kim Kardashian şi-a făcut apariţia într-o ţinută provocatoare la Gala Muzeului Metropolitin, cel mai aşteptat eve...

SocialUn nou caz de CREŞĂ a groazei: Două îngrijitoare ar fi agres...

Poliţiştii au început cercetările la o creşă din Năvodari, judeţul Constanţa, după ce două educatoare au fost acuzate de...

EntertainmentExtravaganţă sub privirile tuturor: Lady Gaga s-a dezbrăcăt ...

Cântăreaţa americană Lady Gaga a schimbat patru ţinute în 15 minute la ediţia de anul acesta a Met Gala de la New York, ...

SocialReferendum 2019. Opinia unui ONG: Întrebările sunt un simplu...

APADOR-CH, asociaţie pentru apărarea drepturilor omului, consideră că întrebările anunţate pentru referendumul din 26 ma...

SocialOm de afaceri din Braşov inclus în Topul Forbes, reţinut dup...

Un cunoscut om de afaceri din Braşov a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că şi-a omorât bunica, anunţă Parchetu...

SocialUrgenţă medicală: Un tânăr cu arsuri grave, transportat în s...

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează marţi o ...

SocialCaz medical, afectat de vremea rea. Ambulanţă blocată 15 ore...

O ambulanţă a rămas blocată 15 ore într-o localitate din Argeş, unde mersese la o femeie aflată în stop cardio-respirato...

PoliticLIVE Un nou judecător la CCR. Camera Deputaţilor alege ACUM ...

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de j...

SocialATP Madrid: Radu Albot i-a cedat în trei seturi lui Fernando...

Tenismanul moldovean Radu Albot, numărul 44 mondial, nu a reuşit să se califice în şaisprezecimile de finală ale turneul...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].