logo
vineri, 22 februarie 2019


Categorii

Teribilul accident de la Cornu Luncii: „Microbuzul era transformat atizanal şi efectua în mod regulat transport ilegal de pasageri şi mărfuri către Italia”

Două persoane au murit şi alte şapte au ajuns la spital, în urma accidentului de la Cornu Luncii (judeţul Suceava). Federaţia Operatorilor Români de Transport arată, într-un comunicat de presă, că tragedia s-a produs din cauza vitezei excesive şi a stării tehnice necorespunzătoare a microbuzului transformat artizanal.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (F.O.R.T.) informează că va organiza proteste la Bucureşti şi în ţară, după tragedia de la Cornu Luncii. Doi oameni au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav, săptămâna trecută, după ce un microbuz a izbit o camionetă care transporta lapte. Pasagerii din microbuz voiau să ajungă la muncă în Italia.

Pe raza satului Sasca Nouă, din comuna Cornu Luncii a judeţului Suceava, unul dintre cauciucurile microbuzului a explodat în mers. Şoferul microbuzului a pătruns pe contrasesn şi a lovit camioneta care se deplasa regulamentar. Şoferul autoutilitarei a decedat pe loc. În accident şi-a mai pierdut viaţa o femeie care ocupa scaunul din faţă al microbuzului.

Pe lângă pasageri, microbuzul mai transporta pachete pentru românii din Italia. Ei bine, reprezentanţii F.O.R.T. atrag atenţia că microbuzul era transformat artizanal. De altfel, se vede şi în fotografiile făcute imediat după accident că între zona de bagaje şi cea de scaune era un perete despărţitor. Tot transportatorii mai spun că, din informaţiile pe care le au, microbuzul efectua o cursă ilegală în Italia..

„Acest accident rutier a fost cauzat de viteza excesiva şi starea tehnică necorespunzatoare a microbuzului transformat artizanal, microbuz care, din datele obţinute de Federaţia Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T., efectua în mod regulat, transport ilegal de pasageri si mărfuri către Italia.

Tragedia rutiera de la Sasca Nouă se alătură seriei negre de astfel de evenimente, petrecute în ultimii ani, cu consecinţe extrem de grave, un adevarat fenomen naţional pe care F.O.R.T. încearcă de ani de zile sa îl oprească”, se arată în comunicatul de presă transmis de F.O.R.T.

Federaţia transportatorilor va organiza un protest la Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării, între altele, pentru a determina autorităţile să ia măsuri împotriva celor care fac transport ilegal de persoane şi mărfuri.

„Politicienii şi autorităţile publice locale şi centrale sunt factori direct responsabili pentru dezvoltarea acestui fenomen, UNIC la nivelul Uniunii Europene, iar opinia publică este de multe ori indusă în eroare de sintagme de tipul “microbuz de transport pasageri”, fără să înţeleagă faptul că aceste autovehicule au suferit modificări tehnice neconforme, nu intra în categoria autovehiculelor de transport pasageri fabricate şi omologate în acest scop şi NU beneficiază de verificări periodice specifice în unitaţi teritoriale aparţinând Registrului Auto Roman, verificări ce ar trebui să urmărească atât starea tehnică cât şi respectarea gradului de confort şi sigurantă al pasagerilor”, se mai arată în comunicat.

Transportatorii care fac parte din F.O.R.T. au arătat că „transportul neautorizat de pasageri, desfăşurat cu autoturisme sub capacitatea de 9 locuri sau autoturisme de tip microbuz destinate transportului de mărfuri ( transformate artizanal, având şi locuri pentru persoane), nu oferă nici o siguranţă, iar pasagerii sunt expuşi tragediilor, fără să beneficieze de asigurare pe întreaga durată a călătoriei aşa cum prevăd actele normative în cazul transporturilor licentiate”.

„Cuvântul de ordine în transporturi este “HAOS” şi faţă de tot ceea ce se întamplă, F.O.R.T. a sesizat Guvernul României, Comisia Europeană şi Parlamentul European, iar pe data de 22 februarie organizează la nivel naţional şi în Bucureşti- Piaţa Victoriei un amplu protest ce are rolul de a aduce legislaţia pe drumul cel bun. La protest vor participa cca. 5000 de patroni şi angajaţi din transporturi, veniţi din toată ţara, pentru susţinerea revendicărilor ce privesc atât transportul de mărfuri cât şi cel de pasageri”, transmite conducerea F.O.R.T.

12 feb 13:01
Comentarii
Ultimele Știri
PoliticTăriceanu, despre OUG pe justiţie: Nu cred că se poate pune ...

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că noua OUG pe j...

SocialIstoricul accidentelor aviatice din judeţul Constanţa. Trage...

Tragedia produsă joi la Tuzla, când o persoană şi-a pierdut viaţa după ce o aeronavă DA 42 a aterizat forţat, este doar ...

SocialTentativă de jaf la un bancomat din Băleni. S-a folosit un c...

Poliţia este pe urmele unor suspecţi care au încercat să spargă un bancomat din Băleni. Oamenii legii au un cerc de susp...

ExterneLondra şi UE lucrează la o „declaraţie politică paralelă“ cu...

Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) avertizează că şansele ajungerii la un acord imediat privind Brexitul au scăzut, ...

SocialTransportul şcolar, vizat de un control al poliţiştilor de l...

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au desfăşurat un control pentru verificarea legalităţii...

EntertainmentAndreea Marin, despre apariţia la iUmor: „E o ipostază în ca...

În cel de-al şaselea sezon al show-ului „iUmor“ vor exista invitaţi speciali, printre aceştia numărându-se prezentatoare...

SocialDosar de furt instrumentat prin Eurojust. Mai multe perchezi...

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a delegat, prin intermediul EUROJUST, poliţiştii specializaţi în investigaţ...

SocialUPDATE VIDEO Aterizare forţată pe aerodromul din Tuzla. Una ...

Salvatorii au intervenit în cazul unui incident aviatic produs pe aerodromul din Tuzla, judeţul Constanţa. o persoană şi...

PoliticBazarul naţional

Reiau, mai jos, un articol de-acum vreo trei ani, plictisit să constat că pare scris azi. Evident, poate fi „îmbogăţit“ ...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].