logo
luni, 17 decembrie 2018


Categorii

Un presupus logistician în atentatele de la 3 noiembrie şi atacul din Thalys, Mohamed Bakkali, inculpat de complicitate

Unul dintre presupuşii logisticieni ai atentatelor de la 13 noiembrie 2015 şi atacului din Thalys de la 21 august 2015, Mohamed Bakkali, a fost inculpat vineri în Franţa în aceste dosare, declară surse judiciare pentru AFP.

Predat Franţei de către Belgia, el a fost inculpat de asociere de răufăctori teroristă criminală, complicitate la asasinate şi tentative de asasinat teroriste şi de complicitate la sechestrare în atentatele de la 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

În dosarul Thalys, el a fost inculpat de asociere de răufăctori teroristă crimimală şi complicitate la tentativă de asasinate terorisută.

Parchetul a cerut ca Mohamed Bakkali să fie plasat în detenţie provizorie.

Bakkali a fost predat vinerii Franţei de către Belgia, a anunţat parchetul federal belgian.

"Mohamed B. a fost remis astăzi (vineri) autorităţilor judiciare franceze” în cadrul anchetei atentatelor din noiembrie 2015 în capitala franceză şi atacului dejucat în Thalys, a anunţat parchetul într-un comunicat.

Mohamed Bakkali, în vârstă de 20 de ani, era încarcerat de la sfârşitul lui noiembrie 2015 în Belgia, din cauza rolului de presupus logistician în atentatele de la 13 noiembrie.

Justiţia belgiană a autorizat pe 30 iunie 2016 predarea sa către Franţa, cu condiţia ”ca după ce a fost judecat (în Franţa), să fie trimis înapoi în Belgia pentru a-şi ispăşi pedeapsa sau măsura de siguranţă care va fi pronunţată împotriva sa”.

El este suspectat că a împrumutat un automobil marca BMW, reperat în imediata apropiere a locuinţelor închiriate la Charleroi et Auvelais (sud) în vederea pregătirii atentatelor comise în capitala franceză în noiembrie 2015.

El este suspectat de asemenea că a închiriat ascunzătoarea de pe rue Henri Bergé, la Schaerbeek (Bruxelles), unde au fost fabricate centuri explozive folosite pe 13 noiembrie, şi că a spionat un oficial de la un centru de cercetare nucleară din Belgia.

El ar fi închiriat şi alt apartament la Schaerbeek, unde fraţii kamikaze Ibrahim şi Khalid El Bakraoui au stat înainte să se detoneze în atentatele de la Bruxelles de pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, potrivit agenţiei Belga.

Mohamed Bakkali a fost arestat la Bruxelles la 26 noiembrie 2015 şi inculpat de asasinate teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist.

El este suspectat, de asemenea, că a jucat un rol important în organizarea atacului eşuat de la 21 august 2015 într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris şi a fost inculpat în partea belgiană a acestei anchete pe 31 octombrie 2017.

26 ian 18:52
Comentarii
Ultimele Știri
SocialRisc de explozie. Scurgeri de carburant pe DN 7, Valea Oltul...

Luni după-amiază, pe Valea Oltului, pe DN 7 / E 81, o cisternă a intrat în coliziune cu un autoturism, la ieşire din loc...

SocialPrimarul Focşaniului s-a sfătuit cu ministrul Educaţiei în c...

Primăria Focşani vrea să implementeze din bani publici acest proiect, în vreme ce Ministerul Educaţiei are un proiect si...

ExterneUngaria a comandat 16 elicoptere multirol Airbus H225M

Grupul francez Airbus a anunţat, luni, că Ministerul ungar al Apărării a comandat 16 elicoptere multirol H225M echipate ...

EntertainmentUn preot a îngrozit părinţii cu predica ţinută la înmormânta...

Părinţii unui tânăr de 18 ani care s-a sinucis acuză un preot catolic de faptul că le-a pătat imaginea copilului. Cei do...

SocialAvalanşă de şoferi beţi în trafic. Un conducător auto aflat ...

În decurs de două zile, poliţiştii rutieri au surprins în trafic cinci şoferi care consumaseră băuturi alcoolice înainte...

SocialPericol pe şosea. Şofer de TIR prins beat la volan. A făcut ...

Şoferul este cetăţean al Republicii Moldova şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră în momentul când urma să intre...

SocialVIDEO Imagini foarte rare cu un râs care-şi mănâncă prada. F...

Râsul a fost filmat cu camerele de monitorizare ale faunei instalate în Parcul Naţional Călimani. Imaginile atestă, prin...

SocialFemeie lovită în plin pe trecerea de pietoni de o maşină. Şo...

Un tânăr de 24 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce a accidentat un pieton care traversa st...

SocialFOTO VIDEO Icoanele de Cartea Recordurilor, în Anul Centenar...

Un profesor de artă, de 27 de ani, din Râmnicu Vâlcea, Adrian Luţă lucrează la cel mai mare triptic din lume, un ansambl...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].