logo
marţi, 25 septembrie 2018


Categorii

Un presupus logistician în atentatele de la 3 noiembrie şi atacul din Thalys, Mohamed Bakkali, inculpat de complicitate

Unul dintre presupuşii logisticieni ai atentatelor de la 13 noiembrie 2015 şi atacului din Thalys de la 21 august 2015, Mohamed Bakkali, a fost inculpat vineri în Franţa în aceste dosare, declară surse judiciare pentru AFP.

Predat Franţei de către Belgia, el a fost inculpat de asociere de răufăctori teroristă criminală, complicitate la asasinate şi tentative de asasinat teroriste şi de complicitate la sechestrare în atentatele de la 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

În dosarul Thalys, el a fost inculpat de asociere de răufăctori teroristă crimimală şi complicitate la tentativă de asasinate terorisută.

Parchetul a cerut ca Mohamed Bakkali să fie plasat în detenţie provizorie.

Bakkali a fost predat vinerii Franţei de către Belgia, a anunţat parchetul federal belgian.

"Mohamed B. a fost remis astăzi (vineri) autorităţilor judiciare franceze” în cadrul anchetei atentatelor din noiembrie 2015 în capitala franceză şi atacului dejucat în Thalys, a anunţat parchetul într-un comunicat.

Mohamed Bakkali, în vârstă de 20 de ani, era încarcerat de la sfârşitul lui noiembrie 2015 în Belgia, din cauza rolului de presupus logistician în atentatele de la 13 noiembrie.

Justiţia belgiană a autorizat pe 30 iunie 2016 predarea sa către Franţa, cu condiţia ”ca după ce a fost judecat (în Franţa), să fie trimis înapoi în Belgia pentru a-şi ispăşi pedeapsa sau măsura de siguranţă care va fi pronunţată împotriva sa”.

El este suspectat că a împrumutat un automobil marca BMW, reperat în imediata apropiere a locuinţelor închiriate la Charleroi et Auvelais (sud) în vederea pregătirii atentatelor comise în capitala franceză în noiembrie 2015.

El este suspectat de asemenea că a închiriat ascunzătoarea de pe rue Henri Bergé, la Schaerbeek (Bruxelles), unde au fost fabricate centuri explozive folosite pe 13 noiembrie, şi că a spionat un oficial de la un centru de cercetare nucleară din Belgia.

El ar fi închiriat şi alt apartament la Schaerbeek, unde fraţii kamikaze Ibrahim şi Khalid El Bakraoui au stat înainte să se detoneze în atentatele de la Bruxelles de pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, potrivit agenţiei Belga.

Mohamed Bakkali a fost arestat la Bruxelles la 26 noiembrie 2015 şi inculpat de asasinate teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist.

El este suspectat, de asemenea, că a jucat un rol important în organizarea atacului eşuat de la 21 august 2015 într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris şi a fost inculpat în partea belgiană a acestei anchete pe 31 octombrie 2017.

26 ian 18:52
Comentarii
Ultimele Știri
PoliticIurie Leancă ar face o alianţă cu PDM şi după parlamentarele...

Liderul PPEM, Iurie Leancă, e de părere că fără PDM nu va fi posibil de format o majoritate parlamentară proeuropeană, d...

PoliticIurie Leancă, sceptic că Chişinăul poate avea relaţii bune c...

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, consideră că apropierea de Uniunea Europeană trebuie să rămână s...

SocialVIDEO Cel mai complex şantier. Dealul liliecilor încurcă pla...

Stadiul fizic al lucrărilor la Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva a depăşit 90 la sută, însă termenul de real...

SocialFOTO VIDEO Turist salvat din Căldarea Budislavului – Făgăraş...

La finele săptămânii trecute, un grup de şase turişti a urcat pe Vârful Budislavu, în Munţii Făgăraş, într-o zonă nemarc...

SocialFOTO Artiştii graffiti au fost lăsaţi cu ochii-n soare. În 2...

Rămaşi fără bani din partea municipalităţii, organizatorii FISART au avut noroc de sprijinul primit de la Centrul Cultur...

PoliticFracţiunea PSRM înaintează zece proiecte pentru şedinţa de j...

Fracţiunea Partidului Socialiştilor înaintează zece proiecte pentru a fi dezbătute şi aprobate în şedinţa de miercuri, 2...

SocialAmbulanţe noi pentru 12 substaţii şi puncte de asistenţă med...

SummaryChisinau (IPN)Ultima tranşă de 12 ambulanţe, din lotul de 69 de autosanitare procurate la începutul anului, au fo...

SocialDouă case din judeţul Constanţa au fost distruse într-un inc...

Două case din judeţul Constanţa au fost distruse, luni seara, în urma unui incendiu, focul pornind de la una din locuinţ...

SocialDouă noi cazuri de rujeolă confirmate în Sălaj. Unul dintre ...

85 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în nouă judeţe din ţară; doi dintre pacienţi sunt din...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].