logo
luni, 22 aprilie 2019


Categorii

Un presupus logistician în atentatele de la 3 noiembrie şi atacul din Thalys, Mohamed Bakkali, inculpat de complicitate

Unul dintre presupuşii logisticieni ai atentatelor de la 13 noiembrie 2015 şi atacului din Thalys de la 21 august 2015, Mohamed Bakkali, a fost inculpat vineri în Franţa în aceste dosare, declară surse judiciare pentru AFP.

Predat Franţei de către Belgia, el a fost inculpat de asociere de răufăctori teroristă criminală, complicitate la asasinate şi tentative de asasinat teroriste şi de complicitate la sechestrare în atentatele de la 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

În dosarul Thalys, el a fost inculpat de asociere de răufăctori teroristă crimimală şi complicitate la tentativă de asasinate terorisută.

Parchetul a cerut ca Mohamed Bakkali să fie plasat în detenţie provizorie.

Bakkali a fost predat vinerii Franţei de către Belgia, a anunţat parchetul federal belgian.

"Mohamed B. a fost remis astăzi (vineri) autorităţilor judiciare franceze” în cadrul anchetei atentatelor din noiembrie 2015 în capitala franceză şi atacului dejucat în Thalys, a anunţat parchetul într-un comunicat.

Mohamed Bakkali, în vârstă de 20 de ani, era încarcerat de la sfârşitul lui noiembrie 2015 în Belgia, din cauza rolului de presupus logistician în atentatele de la 13 noiembrie.

Justiţia belgiană a autorizat pe 30 iunie 2016 predarea sa către Franţa, cu condiţia ”ca după ce a fost judecat (în Franţa), să fie trimis înapoi în Belgia pentru a-şi ispăşi pedeapsa sau măsura de siguranţă care va fi pronunţată împotriva sa”.

El este suspectat că a împrumutat un automobil marca BMW, reperat în imediata apropiere a locuinţelor închiriate la Charleroi et Auvelais (sud) în vederea pregătirii atentatelor comise în capitala franceză în noiembrie 2015.

El este suspectat de asemenea că a închiriat ascunzătoarea de pe rue Henri Bergé, la Schaerbeek (Bruxelles), unde au fost fabricate centuri explozive folosite pe 13 noiembrie, şi că a spionat un oficial de la un centru de cercetare nucleară din Belgia.

El ar fi închiriat şi alt apartament la Schaerbeek, unde fraţii kamikaze Ibrahim şi Khalid El Bakraoui au stat înainte să se detoneze în atentatele de la Bruxelles de pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, potrivit agenţiei Belga.

Mohamed Bakkali a fost arestat la Bruxelles la 26 noiembrie 2015 şi inculpat de asasinate teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist.

El este suspectat, de asemenea, că a jucat un rol important în organizarea atacului eşuat de la 21 august 2015 într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris şi a fost inculpat în partea belgiană a acestei anchete pe 31 octombrie 2017.

26 ian 18:52
Comentarii
Ultimele Știri
ExterneWashington Post: Statele Unite vor elimina derogările de la ...

Statele Unite se pregătesc să anunţe luni că toţi importatorii de petrol iranian vor trebui să renunţe la aceste importu...

SocialFOTO VIDEO Cele mai frumoase străzi şi scări din lume. Sunt ...

În mai toate topurile existente legate de cele mai frumoase scări sau străzi colorate din lume veţi regăsi uimitoarele s...

SocialO mare primărie din România, învinsă în instanţă de un român...

Un bărbat care a obţinut certificat pentru un grad de handicap grav, cu însoţitor, a cerut de la primăria de care aparţi...

SocialCât de important este un somn odihnitor. Durata ideală a rep...

Somnul este esenţial vieţii, la fel ca hrana, aerul şi apa. Buna dispoziţie, vitalitatea şi creativitatea îşi au locul î...

SocialNou categorii de oameni care ar trebui să-şi verifice măcar ...

Colesterolul este o substanţă moale, grasă, care se găseşte în sânge şi în toate celulele corpului şi cu ajutorul căreia...

SocialPractici sinistre ale naziştilor în lagărele de exterminare....

În lagărele naziste au avut loc atrocităţi greu de imaginat. Una dintre cele mai macabre practici, de neimaginat la mijl...

ExterneAlegeri prezidenţiale în Macedonia de Nord. Comisia Electora...

Candidatul social-democrat Stevo Pendarovski şi principala sa contracandidată, Gordana Siljanovska-Davkova, ocupă primel...

ExterneCuba s-ar putea confrunta cu o criză a energiei electrice du...

Guvernul de la Havana a solicitat companiei de stat care produce energie electrică să îşi reducă producţia, după ce Stat...

PoliticReacţii din PSD faţă de iritarea lui Varujan Vosganian la ad...

În urma criticilor lui Varujan Vosganian, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt ALDE, la adresa atitudinii membrilor PSD ...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].