logo
vineri, 22 februarie 2019


Categorii

Un restaurant românesc cucerește Parisul. A intrat în topul revistei Vogue

Zacusca, ciorba, micii, sarmalele și papanașii au cucerit Parisul. Capitala gastronomiei mondiale s-a îndrăgostit de preparatele noastre, graţie unui restaurant cu specific românesc. Ibrik Kitchen este pariul pe care l-a pus cu ea însăşi o avocată născută în România şi pe care l-a şi câştigat, cu ajutorul a doi maeştri bucătari de pe meleagurile noastre. Revista Vogue a inclus localul în top cinci restaurante din Paris, iar Le Figaro, L'Express şi multe alte publicații de renume din Hexagon vorbesc la superlativ despre mâncarea ce i-a cucerit pe pretenţioşii gurmanzi parizieni.

Telefonul restaurantului Ibrik Kitchen, aflat la doi kilometri de centrul Pompidou și halele centrale, sună aproape continuu, de parcă tot Parisul vrea să mănânce acolo. Ecaterina Paraschiv, proprietara localului, încearcă să își strecoare clienţii la mese cu abilitate.

Făceam cafea la ibric cu bunica mea, de fapt ea ghicea în cafea și eram foarte sensibilă la lucrul ăsta. Apoi, părinții mei făceau mese mari acasă, cu mâncare multă și multe zâmbete și așa mi-a venit ideea (Ecaterina Paraschiv, proprietara Ibrik Kitchen)

Ecaterina a plecat din România când avea 6 ani şi jumătate. Păstrează însă multe amintiri despre ţara natală, iar unele au ajutat-o să devină celebră la Paris.

Ecaterina Paraschiv: Am crescut în Franța, dar mama făcea de mâncare de la noi de acasă, nu chestii franțuzești. Au fost tradițiile foarte importante, mai ales că mama vine din nord, din Bucovina.

Tradiţiile au ajutat-o să ducă o bucată din România în Oraşul Luminilor. În acest colț magic al Parisului pare că intri direct în bucătăria de altădată. Maeştrii bucătari, români şi ei, te întâmpină ca pe un prieten, zâmbesc, glumesc și încep poveştile încă de când intri în restaurant. Nu se opresc nici când prepară bunătăţile.

Bogdan Alexandrescu, maestru bucătar: Cea mai mare bucurie e acel zumzet de tigăi, pahare, tacâmuri, conversații, e magic.

Ecaterina Paraschiv: Cel mai important e ca oamenii să se simtă în familie.

Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu sunt cei doi chefi care i-au cucerit pe parizieni cu bucatele lor. La 33, respectiv 30 de ani, lucrează la foc continuu de câteva luni, de când s-a deschis restaurantul.

Bucătăria românească se aseamănă cu cea franțuzească, doar că e mai stilizată și se bazează pe gătirea elementelor separat (Ovidiu Malișevschi, maestru bucătar)

Am zis să arătăm o bucățică din țara și din ADN-ul nostru oamenilor care apreciază mâncarea bună (Bogdan Alexandrescu, maestru bucătar)

Restaurant românesc, în topul Vogue Franţa

Nimeni nu se aştepta însă la un asemenea succes. Restaurantul nu îi atrage doar pe români. Francezii se înghesuie şi ei la zacuscă, ciorbă, mici, sarmale și papanași. De aici până la includerea localului cu specific românesc în topul revistei Vogue a mai fost doar o înghiţitură.

Ovidiu Malișevschi, maestru bucătar: Nu știm exact ce va urma, e ceva nou și pentru noi, nu ne așteptam la asemenea boom.

Ecaterina Paraschiv:

Am făcut un pariu. E o cultură foarte bogată și oarecum mă așteptam, parizienii sunt foarte curioși și la un moment dat vor să descopere ceva nou (Ecaterina Paraschiv, proprietara Ibrik Kitchen)

Reţeta succesului....

Ecaterina Paraschiv, proprietara Ibrik Kitchen: Avem o echipă foarte bună și râdem foarte mult, ăsta cred că e secretul nostru.

Următorul vis al celor trei români care au cucerit gusturile parizienilor este să deschidă un restaurant şi la Bucureşti.

31 ian 12:50
Comentarii
Ultimele Știri
SocialTentativă de jaf la un bancomat din Băleni. S-a folosit un c...

Poliţia este pe urmele unor suspecţi care au încercat să spargă un bancomat din Băleni. Oamenii legii au un cerc de susp...

ExterneLondra şi UE lucrează la o „declaraţie politică paralelă“ cu...

Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) avertizează că şansele ajungerii la un acord imediat privind Brexitul au scăzut, ...

SocialTransportul şcolar, vizat de un control al poliţiştilor de l...

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au desfăşurat un control pentru verificarea legalităţii...

EntertainmentAndreea Marin, despre apariţia la iUmor: „E o ipostază în ca...

În cel de-al şaselea sezon al show-ului „iUmor“ vor exista invitaţi speciali, printre aceştia numărându-se prezentatoare...

SocialDosar de furt instrumentat prin Eurojust. Mai multe perchezi...

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a delegat, prin intermediul EUROJUST, poliţiştii specializaţi în investigaţ...

SocialUPDATE VIDEO Aterizare forţată pe aerodromul din Tuzla. Una ...

Salvatorii au intervenit în cazul unui incident aviatic produs pe aerodromul din Tuzla, judeţul Constanţa. o persoană şi...

PoliticBazarul naţional

Reiau, mai jos, un articol de-acum vreo trei ani, plictisit să constat că pare scris azi. Evident, poate fi „îmbogăţit“ ...

SocialNoile cărţi de identitate, motiv de revoltă la mănăstirea pă...

Îmbunătăţirea securităţii documentelor de identitate a cetăţenilor din Uniunea Europeană nu e pe placul monahilor de la ...

EvenimentVIDEO Scandal la Ministerul Justiţiei. Intrarea în sediu şi ...

Mai mulţi protestatari, printre care se află cunoscuţii Sandu Matei şi Marian „Ceauşescu“, au fost reţinuţi joi seară de...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].