logo
duminică, 21 aprilie 2019


Categorii

Un restaurant românesc cucerește Parisul. A intrat în topul revistei Vogue

Zacusca, ciorba, micii, sarmalele și papanașii au cucerit Parisul. Capitala gastronomiei mondiale s-a îndrăgostit de preparatele noastre, graţie unui restaurant cu specific românesc. Ibrik Kitchen este pariul pe care l-a pus cu ea însăşi o avocată născută în România şi pe care l-a şi câştigat, cu ajutorul a doi maeştri bucătari de pe meleagurile noastre. Revista Vogue a inclus localul în top cinci restaurante din Paris, iar Le Figaro, L'Express şi multe alte publicații de renume din Hexagon vorbesc la superlativ despre mâncarea ce i-a cucerit pe pretenţioşii gurmanzi parizieni.

Telefonul restaurantului Ibrik Kitchen, aflat la doi kilometri de centrul Pompidou și halele centrale, sună aproape continuu, de parcă tot Parisul vrea să mănânce acolo. Ecaterina Paraschiv, proprietara localului, încearcă să își strecoare clienţii la mese cu abilitate.

Făceam cafea la ibric cu bunica mea, de fapt ea ghicea în cafea și eram foarte sensibilă la lucrul ăsta. Apoi, părinții mei făceau mese mari acasă, cu mâncare multă și multe zâmbete și așa mi-a venit ideea (Ecaterina Paraschiv, proprietara Ibrik Kitchen)

Ecaterina a plecat din România când avea 6 ani şi jumătate. Păstrează însă multe amintiri despre ţara natală, iar unele au ajutat-o să devină celebră la Paris.

Ecaterina Paraschiv: Am crescut în Franța, dar mama făcea de mâncare de la noi de acasă, nu chestii franțuzești. Au fost tradițiile foarte importante, mai ales că mama vine din nord, din Bucovina.

Tradiţiile au ajutat-o să ducă o bucată din România în Oraşul Luminilor. În acest colț magic al Parisului pare că intri direct în bucătăria de altădată. Maeştrii bucătari, români şi ei, te întâmpină ca pe un prieten, zâmbesc, glumesc și încep poveştile încă de când intri în restaurant. Nu se opresc nici când prepară bunătăţile.

Bogdan Alexandrescu, maestru bucătar: Cea mai mare bucurie e acel zumzet de tigăi, pahare, tacâmuri, conversații, e magic.

Ecaterina Paraschiv: Cel mai important e ca oamenii să se simtă în familie.

Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu sunt cei doi chefi care i-au cucerit pe parizieni cu bucatele lor. La 33, respectiv 30 de ani, lucrează la foc continuu de câteva luni, de când s-a deschis restaurantul.

Bucătăria românească se aseamănă cu cea franțuzească, doar că e mai stilizată și se bazează pe gătirea elementelor separat (Ovidiu Malișevschi, maestru bucătar)

Am zis să arătăm o bucățică din țara și din ADN-ul nostru oamenilor care apreciază mâncarea bună (Bogdan Alexandrescu, maestru bucătar)

Restaurant românesc, în topul Vogue Franţa

Nimeni nu se aştepta însă la un asemenea succes. Restaurantul nu îi atrage doar pe români. Francezii se înghesuie şi ei la zacuscă, ciorbă, mici, sarmale și papanași. De aici până la includerea localului cu specific românesc în topul revistei Vogue a mai fost doar o înghiţitură.

Ovidiu Malișevschi, maestru bucătar: Nu știm exact ce va urma, e ceva nou și pentru noi, nu ne așteptam la asemenea boom.

Ecaterina Paraschiv:

Am făcut un pariu. E o cultură foarte bogată și oarecum mă așteptam, parizienii sunt foarte curioși și la un moment dat vor să descopere ceva nou (Ecaterina Paraschiv, proprietara Ibrik Kitchen)

Reţeta succesului....

Ecaterina Paraschiv, proprietara Ibrik Kitchen: Avem o echipă foarte bună și râdem foarte mult, ăsta cred că e secretul nostru.

Următorul vis al celor trei români care au cucerit gusturile parizienilor este să deschidă un restaurant şi la Bucureşti.

31 ian 12:50
Comentarii
Ultimele Știri
SportCSM Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal feminin...

CSM Bucureşti a restabilit egalitatea la trofee câştigate în acest sezon în disputa cu SCM Rm. Vâlcea, după ce a câştiga...

ExterneŞapte suspecţi de terorism, ARESTAŢI după masacrul din biser...

Şeful poliţiei din Sri Lanka a avertizat în privinţa unor potenţiale atentate sinucigaşe asupra "bisericilor proeminente...

EvenimentGrupul de copii români din Colombo va părăsi Sri Lanka în 26...

Grupul de copii aflaţi în Colombo, Sri Lanka, este format din elevi de la un liceu din Iaşi, aflaţi într-un schimb de ex...

SportRăzvan Lucescu, zeu în Grecia! Echipa antrenată de român, PA...

Aşteptarea fanaticilor suporteri ai lui PAOK a luat sfârşit, După 34 de ani, formaţia lor favorită este din nou campiona...

SportCaroline Garcia, declaraţie la adresa românilor: Sunt fierbi...

Caroline Garcia a dat o declaraţie superbă la adresa fanilor români prezenţi în tribunele sălii din Rouen, la finalul me...

SportFed Cup | Irina Begu a pierdut meciul cu Pauline Parmentier/...

Irina Begu (83 WTA) a pierdut al patrulea meci din duelul Franţa - România, contra lui Pauline Parmentier, scor 3-6, 6-2...

ExterneBREAKING Volodimir Zelenski este noul preşedinte al Ucrainei...

Actorul Volodimir Zelenski se clasează pe primul loc în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, devansând...

ExterneMAE a activat Celula de Criză. Cei opt elevi români aflaţi î...

MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka, în atenţia acesteia aflându-se opt elevi de la un liceu...

EvenimentMinistrul Transporturilor spune că Ministerul Justiţiei a bl...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că instituţia pe care o conduce a primit de la...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].