logo
duminică, 21 aprilie 2019


Categorii

Vremea se răcește simțitor, apar ploi locale și ceață

Temperaturile scad în sudul, centrul şi estul ţării, pe unde luni a fost nefiresc de cald. Prin vest şi sud-vest apar ploi locale; în rest e posibil să burniţeze, iar maximele vor fi de la 2 la 11 grade.

In Dobrogea şi Bărăgan norii se înmulţesc; dimineaţa avem ceaţă, dar mai târziu apare şi soarele trecător. Vântul rămâne destul de insistent, iar temperaturile pierd chiar şi zece grade faţă de ziua trecută.

Vremea se răceşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Luni s-au atins 15, 16 grade; marti vor fi cel mult 7 grade. Vom avea atmosferă schimbătoare, cu ceata şi burniţa la începutul zilei şi un pic de soare mai târziu.

În nordul Moldovei şi în Bucovina rămânem cu atmosfera închisă; ceata persista câteva ore şi e posibil să burniţeze. În plus, se răceşte, aşa că vom avea maxime de doar 3, 4 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme cam neplăcută, cer noros şi ploi din când în când. Temperaturile, comparabile cu cele de luni, ajung pe la 6, 7 grade. La fel va fi şi în ţinuturile vestice: mulţi nori, câteva reprize de ploaie şi maxime în jur de 5, 6 grade.

În Transilvania aşteptam vreme ceva mai bună, deşi norii se înmulţesc şi dimineaţă ne aduce negură. Temperaturile nu mai urca la fel de mult ca luni, dar se menţin peste mediile perioadei.

Se mai răceşte şi în zona Olteniei, dar încă avem valori peste normal, în special în regiunile deluroase. Va fi, însă, cam înnorat şi o să plouă pe timpul zilei.

Temperaturile scad accentuat în ţinuturile sudice. Luni, la Targoviste s-au înregistrat 20 de grade, dar 18,19 grade au fost în multe zone. Maximele nu mai trec de 8, 9 grade. Momentele însorite vor fi rare, este posibil să vină câţiva stropi.

Se schimbă vremea şi în zona Capitalei. Se adună norii, vântul se menţine activ, iar maximă se opreşte pe la 8 grade; acum sunt 6 garde, dar se resimt 3 grade din cauza vântului. Şi noaptea va fi mai rece decât ultima: temperatura va coborî zero grade. Vă amintesc că luni s-au atins 19 grade în oraş.

Vremea se răceşte şi în zonele montane, dar prin staţiuni domina temperaturile pozitive, aşa că stratul de zăpadă continua să scadă. Mai vin şi câteva ploi slabe, iar pe creste apare lapoviţă.

Prognoza pentru urmatoarele zile

Marti temperaturile scad şi în sudul, centrul şi estul ţării, pe unde luni a fost nefiresc de cald. În zonele joase revine ceaţă; prin vest şi sud-vest vor fi ploi locale; în rest e posibil să burniţeze.

Miercuri domina vremea închisă. Ploile apar local în ţinuturile sudice, iar noaptea se transformă în lapoviţă. La câmpie mai sunt condiţii de ceaţă şi burniţa, iar în sud-est vântul rămâne destul de activ.

Joi ajungem la normal cu temperaturile. Cerul va fi înnorat în sudul şi estul ţării, pe unde vin şi ceva precipitaţii slabe. În celelalte regiuni zărim un pic soarele, iar în sud-est vântul mai are unele porniri.

Vineri o să avem atmosfera schimbătoare şi temperaturi potrivite perioadei. Ziua o să picure în sud-estul ţării, iar în noaptea următoare apare un pic de lapoviţă prin nord-vest.

Sursa: stirileprotv.ro

5 feb 14:25
Comentarii
Ultimele Știri
SportCSM Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal feminin...

CSM Bucureşti a restabilit egalitatea la trofee câştigate în acest sezon în disputa cu SCM Rm. Vâlcea, după ce a câştiga...

ExterneŞapte suspecţi de terorism, ARESTAŢI după masacrul din biser...

Şeful poliţiei din Sri Lanka a avertizat în privinţa unor potenţiale atentate sinucigaşe asupra "bisericilor proeminente...

EvenimentGrupul de copii români din Colombo va părăsi Sri Lanka în 26...

Grupul de copii aflaţi în Colombo, Sri Lanka, este format din elevi de la un liceu din Iaşi, aflaţi într-un schimb de ex...

SportRăzvan Lucescu, zeu în Grecia! Echipa antrenată de român, PA...

Aşteptarea fanaticilor suporteri ai lui PAOK a luat sfârşit, După 34 de ani, formaţia lor favorită este din nou campiona...

SportCaroline Garcia, declaraţie la adresa românilor: Sunt fierbi...

Caroline Garcia a dat o declaraţie superbă la adresa fanilor români prezenţi în tribunele sălii din Rouen, la finalul me...

SportFed Cup | Irina Begu a pierdut meciul cu Pauline Parmentier/...

Irina Begu (83 WTA) a pierdut al patrulea meci din duelul Franţa - România, contra lui Pauline Parmentier, scor 3-6, 6-2...

ExterneBREAKING Volodimir Zelenski este noul preşedinte al Ucrainei...

Actorul Volodimir Zelenski se clasează pe primul loc în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina, devansând...

ExterneMAE a activat Celula de Criză. Cei opt elevi români aflaţi î...

MAE a activat Celula de Criză în urma atentatelor din Sri Lanka, în atenţia acesteia aflându-se opt elevi de la un liceu...

EvenimentMinistrul Transporturilor spune că Ministerul Justiţiei a bl...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, la Târgu Jiu, că instituţia pe care o conduce a primit de la...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].