logo
vineri, 22 februarie 2019


Categorii

Vremea se răcește simțitor, apar ploi locale și ceață

Temperaturile scad în sudul, centrul şi estul ţării, pe unde luni a fost nefiresc de cald. Prin vest şi sud-vest apar ploi locale; în rest e posibil să burniţeze, iar maximele vor fi de la 2 la 11 grade.

In Dobrogea şi Bărăgan norii se înmulţesc; dimineaţa avem ceaţă, dar mai târziu apare şi soarele trecător. Vântul rămâne destul de insistent, iar temperaturile pierd chiar şi zece grade faţă de ziua trecută.

Vremea se răceşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Luni s-au atins 15, 16 grade; marti vor fi cel mult 7 grade. Vom avea atmosferă schimbătoare, cu ceata şi burniţa la începutul zilei şi un pic de soare mai târziu.

În nordul Moldovei şi în Bucovina rămânem cu atmosfera închisă; ceata persista câteva ore şi e posibil să burniţeze. În plus, se răceşte, aşa că vom avea maxime de doar 3, 4 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme cam neplăcută, cer noros şi ploi din când în când. Temperaturile, comparabile cu cele de luni, ajung pe la 6, 7 grade. La fel va fi şi în ţinuturile vestice: mulţi nori, câteva reprize de ploaie şi maxime în jur de 5, 6 grade.

În Transilvania aşteptam vreme ceva mai bună, deşi norii se înmulţesc şi dimineaţă ne aduce negură. Temperaturile nu mai urca la fel de mult ca luni, dar se menţin peste mediile perioadei.

Se mai răceşte şi în zona Olteniei, dar încă avem valori peste normal, în special în regiunile deluroase. Va fi, însă, cam înnorat şi o să plouă pe timpul zilei.

Temperaturile scad accentuat în ţinuturile sudice. Luni, la Targoviste s-au înregistrat 20 de grade, dar 18,19 grade au fost în multe zone. Maximele nu mai trec de 8, 9 grade. Momentele însorite vor fi rare, este posibil să vină câţiva stropi.

Se schimbă vremea şi în zona Capitalei. Se adună norii, vântul se menţine activ, iar maximă se opreşte pe la 8 grade; acum sunt 6 garde, dar se resimt 3 grade din cauza vântului. Şi noaptea va fi mai rece decât ultima: temperatura va coborî zero grade. Vă amintesc că luni s-au atins 19 grade în oraş.

Vremea se răceşte şi în zonele montane, dar prin staţiuni domina temperaturile pozitive, aşa că stratul de zăpadă continua să scadă. Mai vin şi câteva ploi slabe, iar pe creste apare lapoviţă.

Prognoza pentru urmatoarele zile

Marti temperaturile scad şi în sudul, centrul şi estul ţării, pe unde luni a fost nefiresc de cald. În zonele joase revine ceaţă; prin vest şi sud-vest vor fi ploi locale; în rest e posibil să burniţeze.

Miercuri domina vremea închisă. Ploile apar local în ţinuturile sudice, iar noaptea se transformă în lapoviţă. La câmpie mai sunt condiţii de ceaţă şi burniţa, iar în sud-est vântul rămâne destul de activ.

Joi ajungem la normal cu temperaturile. Cerul va fi înnorat în sudul şi estul ţării, pe unde vin şi ceva precipitaţii slabe. În celelalte regiuni zărim un pic soarele, iar în sud-est vântul mai are unele porniri.

Vineri o să avem atmosfera schimbătoare şi temperaturi potrivite perioadei. Ziua o să picure în sud-estul ţării, iar în noaptea următoare apare un pic de lapoviţă prin nord-vest.

Sursa: stirileprotv.ro

5 feb 14:25
Comentarii
Ultimele Știri
PoliticTăriceanu, despre OUG pe justiţie: Nu cred că se poate pune ...

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că noua OUG pe j...

SocialIstoricul accidentelor aviatice din judeţul Constanţa. Trage...

Tragedia produsă joi la Tuzla, când o persoană şi-a pierdut viaţa după ce o aeronavă DA 42 a aterizat forţat, este doar ...

SocialTentativă de jaf la un bancomat din Băleni. S-a folosit un c...

Poliţia este pe urmele unor suspecţi care au încercat să spargă un bancomat din Băleni. Oamenii legii au un cerc de susp...

ExterneLondra şi UE lucrează la o „declaraţie politică paralelă“ cu...

Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) avertizează că şansele ajungerii la un acord imediat privind Brexitul au scăzut, ...

SocialTransportul şcolar, vizat de un control al poliţiştilor de l...

Poliţiştii rutieri, sprijiniţi de efective de la ordine publică, au desfăşurat un control pentru verificarea legalităţii...

EntertainmentAndreea Marin, despre apariţia la iUmor: „E o ipostază în ca...

În cel de-al şaselea sezon al show-ului „iUmor“ vor exista invitaţi speciali, printre aceştia numărându-se prezentatoare...

SocialDosar de furt instrumentat prin Eurojust. Mai multe perchezi...

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a delegat, prin intermediul EUROJUST, poliţiştii specializaţi în investigaţ...

SocialUPDATE VIDEO Aterizare forţată pe aerodromul din Tuzla. Una ...

Salvatorii au intervenit în cazul unui incident aviatic produs pe aerodromul din Tuzla, judeţul Constanţa. o persoană şi...

PoliticBazarul naţional

Reiau, mai jos, un articol de-acum vreo trei ani, plictisit să constat că pare scris azi. Evident, poate fi „îmbogăţit“ ...

DESPRE NOI

TRACKNEWS este un proiect internațional care-și propune să promoveze valorile europene, luptând împotriva fake news-urilor și a derapajelor de la normele democrației și ale bunului simț. Proiectul implică o platformă online, care include mai multe TRACKNEWS-uri (TRACKNEWS UK, TRACKNEWS Switzerland).

Plecând de la agregare, în ideea de a oferi cititorilor noștri cele mai importante news-uri ale zile, platforma va avea conținut propriu, cu respectarea strictă a deontologiei jurnalistice. Tocmai în acest sens, echipa este formată din jurnaliști tineri, "open mind", entuziaști și cu un dezvoltat spirit civic. Nu facem politică și suntem fericiți că investiția în proiect nu este una mioritică, astfel ca nu există niciun parti pris.

Nu suntem adepții "BREAKING NEWS" și nici nu vom publica știri "la grămadă". Vrem să vă oferim subiecte de autor și știri relevante, susținute de imagini de calitate. Nu vom promova niciodată așa zisele VIP-uri care împanzesc tabloidele și televiziunile. La fel, nu vrem milioane de accesări. Vrem să fim interactivi cu cititorii noștri, astfel ca TRACKNEWS să fie locul vostru în care să găsiți ceea ce vreți să citiți, să ne ajutați și să ne corectați atunci când vom greși. Pentru că, da, probabil vom face și greșeli, dar, sperăm noi, vor fi greșeli de formă și nu de fond.

Pentru a ne ajuta, lăuda și critica, ne puteți scrie pe [email protected].